Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

14 Daagse expeditiereis - CENFRANT1701

Land van de pinguïns

Antarctica schiereiland

Via de Drake-Passage varen we naar het Antarctisch Schiereiland
met haar fascinerende dierenrijk van zeehonden, pinguïns en walvissen. Met stevige Polarcirkel-boten varen we naar de kust om de omgeving, pinguïnkolonies en historische plaatsen van dichtbij te bekijken.

1e-2e dag: Buenos Aires/Ushuaia

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Na het ontbijt volgt een uitgebreide stadsbezichtiging en wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u in vier uur van Buenos Aires naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld vliegt. Hier, in Vuurland, begint uw reis met het comfortabele Hurtigruten schip ms Fram. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht, of u heeft de mogelijkheid om aan een excursie naar het schitterende Nationaal Park Tierra del Fuego deel te nemen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen, de inscheping is om 16:00 uur. Na de kennismaking met de crew, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.

3e-4e dag: Drake Passage

In de Drake Passage komen drie oceanen samen - de Atlantische-, de Grote- en de Antarctische Oceaan - en stuiten de warmere wateren op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren waarbij het koudere water zinkt en er voedsel aan het oppervlak wordt gebracht. Aan boord hoort u meer over het soortenrijk zeeleven van deze opvallende passage. Ook wordt u van de richtlijnen van het Antarctisch Verdrag en de International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) op de hoogte gebracht. Het Antarctisch Verdrag geeft richtlijnen voor een verblijf in Antarctica die onder meer uitgaan van milieu- en omgevingsbescherming. Hurtigruten heeft zich uiteraard met deze richtlijnen akkoord verklaard want het behoud van deze landschappen in hun natuurlijke, onaangetaste conditie is onze prioriteit.

Klik voor een grotere foto

5e-11e dag: Antarctica

Antarctica is het laatste onaangeroerde continent op aarde. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. In de poolzomer ontvouwt deze grootste ijswoestijn ter wereld een magische aantrekkingskracht: de natuur komt uit haar winterslaap tot nieuw leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica is een witte wildernis en laat de natuur zien in haar mooiste en meest betoverende verschijning. We volgen het ritme van de natuur en komen op wandelingen en kajaktours heel dichtbij deze bijzondere wereld. We vertellen u meer over de grote ontdekkingsreizigers in wiens voetstappen we ons gaan begeven. We plannen in Antarctica verschillende bezoeken. Op het land zal ons expeditieteam de omgeving en natuur voor u verklaren en uitleggen. Ook zal het team u informeren over de kwetsbare flora en fauna in dit gebied. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we wandelingen en andere activiteiten organiseren, zowel aan boord als op het land. De deelname aan de wandelingen vereist wel een goede fysieke conditie ook omdat het terrein niet altijd even vlak is. De finale route hoort u aan boord en is, zoals gezegd, veelal afhankelijk van de weersomstandigheden. De enorme gletsjers die uitlopen in de oceaan, de zwermen pinguïns, de bultruggen en de orka's in de ijzige oceaan zullen een blijvende indruk bij u achterlaten. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

Klik voor een grotere foto

12e-13e dag: Drake Passage

Met de boeg weer richting noorden, laten we onvergetelijke herinneringen nogmaals de revue passeren. Onze expeditieleiders geven lezingen over het gebied, en uiteraard kunt u ze ook alle vragen stellen die u wilt. Tussen het Antarctische schiereiland en Ushuaia ligt 950 kilometer en dat betekent dat u zeker 40 uur op zee zult zijn (als het weer goed is).

14e dag: Ushuaia/Buenos Aires

Het Argentijnse Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, begroet ons deze morgen. Hier in Vuurland eindigt onze onvergetelijke zeereis. Waarbij u zo dichtbij de natuur bent geweest, en ook deels afhankelijk van die natuur, en dat is één van de vele charmes van reizen per schip. We bieden een rondleiding aan die op het vliegveld van Ushuaia eindigt. Maar u kunt ook met een directe transfer naar het vliegveld. Als de tijd het toelaat, plannen we een verblijf in het stadscentrum, voordat in de vroege middag de vier uur durende terugvlucht naar de levendige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vertrekt.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Buenos Aires–Ushuaia vv incl. belastingen. • Transfer in Buenos Aires. • Hotelover­nachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt. • Transfer in Ushuaia inclusief excursie. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

14 daagse expeditiereis

Reisperiode:
14/11–27/11/2017
1/1–14/1/2018
13/1–26/1/2018

Boekingscode: CENFRANT1701

vanaf € 6.128 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP