Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

18 Daagse expeditiereis - CENFRANT1705

Buenos Aires–Santiago de Chile

Antarctica, Patagonië & Chili

Een afwisselende expeditiereis waarmee we zowel de Chileense kust als Antarctica bezoeken. Vanuit Ushuaia steken we de oceaan over en brengen een bezoek aan het Antarctisch Schiereiland. Terug, noordwaarts zet het schip via Kaap Hoorn koers richting de Chileense fjorden en bezoekt u de mooiste natuurparken van Patagonië.

1e-2e dag: Buenos Aires/Ushuaia

Uw reis begint met een overnachting in het levendige Buenos Aires. Na een uitgebreide stadsbezichtiging vliegt u naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Na de kennismaking, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.

Klik voor een grotere foto

3e - 7e dag: Antarctica

U kunt ontspannen genieten van het uitzicht op het leven van de oceaan of deelnemen aan de interessante lezingen van het expeditieteam. Het Antarctische avontuur start met de overweldigende landschappen van de zuidelijke Shetlandeilanden. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. De witte wildernis laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Deception eiland is een hoefijzervormig eiland met een vulkanische oorsprong. Een verzonken krater biedt een natuurlijke haven. Op het eiland ligt een verlaten walvisvangst station als getuige van een vorige eeuw. Half Moon eiland biedt een spectaculaire ijslandschap en herbergt vele kinband pinguïns. Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Brown Bluff, een circa 750 m hoge, roestrode klip op de punt van het Antarctische schiereiland is een ander kenmerkend punt dat vanaf nu in uw geheugen staat gegrift. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen. Na vier onvergetelijke dagen brengt ms Fram ons weer terug over de Drake Passage.

9e dag: Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkelboot aanmeren.

10e dag: Chileense fjorden

Gedurende twee dagen varen we door de Straat van Magellaan en het Beagle Kanaal, met fjorden en gletsjers die in het ijskoude water afkalven. Dit woeste en afgelegen gebied lijkt nog bijna onaangetast. Sinds de ijstijd is er een route tussen de bergen gevormt waarbij er geïsoleerde eilanden en verborgen baaien zijn gecreëerd die het fjordenlandschap van Chili zo uniek maken. De met sneeuw bedekte bergen en steile valleien vormen een opvallend contrast met het fris groene achterland dat rijk is aan flora en fauna. Misschien zien we de diverse zeeleeuw-, condor- en vogelsoorten die alleen hier voorkomen.

Klik voor een grotere foto

11e - 12e dag: Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldvermaarde Torres del Paine National Park waarin de indrukwekkende 'torens' de voornaamste attractie zijn. Deze kolossale 'Torres del Paine' zijn opgebouwd uit de Torre Central (2.800 m), Torre Sur (2.850 m) en Torre Norte (2.248 m). Geniet van de wandelingen, gletsjertochten, kajakken en landingen in deze prachtige omgeving. De diversiteit heeft geleid tot een zeer rijke flora en fauna waarbij we misschien lama's, poema's, chilla-vossen, stinkdieren of meer dan 100 vogelsoorten kunnen zien, zoals de Andescondor en de grijze arendbuizerd.

13e dag: Puerto Edén, Chili

Na deze onvergetelijke cruise langs de Patagonische archipel, zal het geografisch geïsoleerde Kawéskar dorpje Puerto Eden u ook bekoren. Slenter door de pittoreske steegjes of neem deel aan de professioneel begeleide excursies zoals wandelen, bergbeklimmen of kajakken. Op de 14e dag varen we verder zuidwaarts door de majestueuze Chileense fjorden.

15e dag: Puerto Montt, Chili

Puerto Montt biedt geweldig uitzichten op zowel de oceaan als de torenhoge pieken van de Andes. Op onze begeleide excursies krijgt u een overzichtelijk beeld van het landschap, de cultuur en de architectuur van dit gebied. Ook de 16e dag varen we verder langs de fjordenkust.

17e dag: Valparaíso, Chili

De meest ongewone en kleurrijkste stad van Chili is door vele schrijvers, dichters, filosofen en schilders beschreven en uitgebeeld. Verwonder u tijdens de stadsbezichtiging als we u naar uw hotel in Santiago de Chile brengen.

18e dag: Santiago de Chile

Na het ontbijt komt deze expeditie tot een einde.

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Buenos Aires–Ushuaia incl. belastingen. • Transfer in Buenos Aires. • Hotelover­nachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt. • Transfer in Ushuaia inclusief excursie. • Transfer inclusief excursie van Valparaíso naar Santiago de Chile. • Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode:
22/2–12/3/2018

Boekingscode: CENFRANT1705

vanaf € 6.521 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP