Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

13 Daagse expeditiereis - CENFRGRE1704

Kangerlussuaq–Longyearbyen
Groenland, IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen

De 4 Arctische kroonjuwelen

Ontdek de spectaculairste en meest ongerepte natuur op aarde. Reis langs de Arctische wildernis van Groenland, het mytische IJsland, het geïsoleerde Jan Mayen en de Arctische kroon boven Noorwegen: Spitsbergen. Ervaar de cultuur en de geschiedenis van de Inuit die duizenden jaren teruggaat.

 

1e dag: Kangerlussuaq

Uw expeditie begint als u landt in Kangerlussuaq, de poort naar Groenland. Hier bereikt u de magische wereld van ijs, misschien ziet u onderweg al de inheemse muskusossen. Na het boorden van het ms Fram zet het comfortabele schip koers naar Diskobaai waar grote avonturen op ons wachten.

2e dag: Nuuk

In de oudste en grootste stad van Groenland ontmoeten oude en nieuwe tradities elkaar, van de schilderachtige oude gebouwen in het historische 'Kolonihaven' tot de modernste gebouwen in de hoofdstad van dit veelzijdige land. De stad is aan het uiteinde van een groot schiereiland gelegen, aan de monding van een van de grootste en meest spectaculaire fjordsystemen ter wereld.

3e dag: Ivittuut

Het verlaten mijnstadje Ivittuut, bekend vanwege zijn muskusossen, werd bovenop een zogenaamde midden-nederzetting gebouwd. De Vikingen vestigden zich al meer dan duizend jaar geleden in dit gebied. In de zomer worden enkele huizen bewoond door jagers die dan terugkeren naar de kust.

Klik voor een grotere foto

4e dag: Qassiarsuk

Qassiarsuk is de locatie waar Erik de Rode zijn landgoed Brattahlid in 982 bouwde. Hij werd uit IJsland verbannen en ontsnapte naar het land dat hij Groenland noemde. Bekijk de reconstructie van zijn 'longhouse' en de kerk die Erik de Rode in opdracht van zijn vrouw Tjodhildur bouwde. We bezoeken Igaliku met de bekende ruïnes van Garðar, ooit het religieuze hart van Noors Groenland. In het voormalige stadje Austurbygd, onderdeel van de Hvalsey nederzetting, vindt u een aantal van de best bewaarde ruïnes uit deze Noorse periode, waaronder de kerk waar het laatst bekende Viking huwelijk plaats vond.

5e - 6e dag: Op zee

Tijdens deze zeedagen varen we rond Nunap Isua (Cape Farewell), het zuidelijkste puntje van Groenland en steken de Straat van Denemarken over, richting IJsland.

7e dag: Reykjavik

Reykjavík was de eerste Vikingnederzetting op IJsland en is tegenwoordig de moderne hoofdstad van het land. In de omgeving vindt u geisers, bergen, gletsjers en de beroemde Blue Lagoon. In de stad zelf vindt u een ruime keuze aan restaurants, musea en winkels.

8e dag: Stykkishólmur

De westelijke regio staat bekend als 'het land van de sagen'. De omgeving van Stykkishólmur ligt vol met de meest bijzondere lavaformaties, vulkanische activiteit, sneeuwwitte gletsjers, warme en koude bronnen, een veelsoortige vogelwereld en een eindeloos landschap. Onze ervaren experts verklappen u de bijzondere mythen van de landstreek.

9e dag: Op zee

We varen over de langste onderwater bergketen ter wereld, de Noord-Atlantische rug die de Noord-Amerikaanse- en de Euraziatische continentale platen scheidt.

Klik voor een grotere foto

10e dag: Jan Mayen

Het afgelegen eiland Jan Mayen bestaat uit twee delen, verbonden door een smalle landtong. Het is gedeeltelijk bedekt met gletsjers. Maar weinig mensen bezoeken het eenzame vulkaaneiland en het is puur en ongerept gebleven. De ca. 2.200 meter hoge vulkaan Beerenberg - na de Etna de hoogste in Europa - domineert het noordelijk deel van het eiland. In de 16de eeuw gingen Nederlandse walvisjagers vanuit Jan Mayen op jacht naar walvissen, tegenwoordig wordt het eiland vooral bezocht door onderzoekers die op een Noors weerstation werken. De crew van de Fram doet haar best om een tocht op het eiland mogelijk te maken. Een unieke ervaring!

11e dag: Op zee

Geniet van een ontspannende dag of volg de lezingen die het expeditieteam verzorgen op onze route naar Longyearbyen op Spitsbergen.

12e dag: Longyearbyen

Op weg naar Longyearbyen varen we over de Isfjord, het meest prominente fjordensysteem van Svalbard. We zullen deze unieke en exotische nederzetting tijdens de nacht bereiken.

13e dag: Longyearbyen–Oslo

Vanaf deze eindbestemming kunnen we tevreden op deze expeditie terugkijken en onze herrinnering aan dit stukje wereld, zo dichtbij de geografische Noordpool, voor altijd koesteren. Een vroege ochtendvlucht brengt u terug naar Duitsland óf, indien gewenst, Amsterdam.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vluchten Duitsland–Kangerlussuaq en Longyearbyen–Duitsland (beperkt aanbod; vraag naar de voorwaarden) inclusief luchthavenbelastingen. Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Transfers in Kangerlussuaq en Longyearbyen. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 3 oktober 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

13 daagse expeditiereis

Reisperiode: 22/6–4/7/2017

Boekingscode: CENFRGRE1704

vanaf € 6.207 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP