Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

17 Daagse expeditiereis - CENFRWOR1704

Manaus–Montevideo
Amazone regenwoud & Braziliaanse kust

Brazilië & Uruguay

Deze fascinerende expeditiereis biedt een combinatie van tropische stranden, interessante steden en een bezoek aan het Amazone-Regenwoud. Vanuit Manaus voert uw reis, via de langste en waterrijkste rivier ter wereld, dwars door de tropische jungle en vervolgens langs de Braziliaanse kust richting het zuiden.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e - 2e dag: Manaus, Brazilië

Uw avontuur begint met een overnachting in deze exotische stad, midden in het enorme amazone regenwoud. Manaus, genoemd naar de indianenstam Manaó, groeide door de rubberhandel op het eind van de 19e eeuw uit tot een centrum van welvaart en kreeg de bijnaam 'Parijs van de jungle'. De rondleiding eindigt bij de kade waar ms Fram op u ligt te wachten.

3e dag: Parintins, Brazilië

Parintins, op onze route naar de Atlantische Oceaan, is een klein eiland met winkels, eetgelegenheden en een kathedraal die hoog boven de stad uit torent. Maak kennis met het dagelijkse leven, geniet van een lokaal drankje, proef de lokale soep, ga boi-dansen met de lokale bevolking of neem deel aan een wandeling of kajaktocht door de jungle.

4e dag: Santarém, Brazilië

De Amazone is de langste rivier op aarde en stroomt door het grootste regenwoud ter wereld. Halverwege, bij de samenvloeiing van de Tapajós en de Amazone rivieren, ligt Santarém de belangrijkste havenstad van de regio, ook bekend als de 'Parel van de Tapajós'. Deze in 1661 gestichte stad is op het gebied van geschiedenis en cultuur een van de meest historische steden in Brazilië. Vanaf de boulevard kunt u waarnemen hoe het troebele bruine water van de Amazone zich heel langzaam vermengt met het blauw-groene water van de Rio Tapajos. Santarém is de perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten in het National park Tapajós, waar u heerlijk kunt wandelen of kanoën. Een belangrijke toeristische trekpleister is het tot het beste strand van Brazilië verkozen witte strand van Alter do Chão op de rechteroever van de Tapajós.

Klik voor een grotere foto

5e - 7e dag: Amazone & zee

De komende dagen varen we over de machtige Amazone, dwars door de groene longen van de wereld, richting Atlantische Oceaan. Vanaf dek heeft u het mooiste uitzicht op het inmense regenwoud en het leven aan de rivieroevers. Houd uw camera en verrekijker paraat, luister naar de junglegeluiden en geniet van het 'lied van de wildernis' als we de evenaar passeren. Op zee kunt u de vele land- en zeevogels bestuderen die het schip begeleiden terwijl u geniet van de aangename tropische temperatuur. Neem deel aan de interessante lezingen die onze expeditieleden geven of ontspan met een goed boek.

8e dag: Fortaleza, Brazilië

Fortaleza werd in 1649 als Fort Schoonenborch door de Nederlandse West-Indische Compagnie gesticht. Nadat de Portugezen het veroverden werd het hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção. Bezoek het levendige historische stadscentrum 'Centro' met z'n vele winkeltjes en gezellige steegjes. Geniet van typisch Braziliaans eten in de barracas (restaurants) aan het strand. Breng een bezoek aan de oude vesting die in 1649 door de Nederlandse kapitein Matias Beck is gebouwd en bewonder de op twee na grootste kerk van Brazilië: de Fortaleza kathedraal.

9e - 12e dag: Op zee

Eindelijk weer eens tijd om de talloze indrukken te verwerken of lekker te ontspannen. Onze expeditieleiders geven interessante lezingen.

Klik voor een grotere foto

13e dag: Paraty, Brazilië

Koffie-hoofdstad Paraty: de opvallend mooie stad, met zijn oude koloniale huizen en geplaveide straten, is omgeven door eilanden, beschutte stranden en een achtergrond van steile, door jungle-begroeide bergen. De op de werelderfgoed lijst van UNESCO vermeldde stad Paraty bloeide op tijdens de Braziliaanse goudkoorts in de 17e eeuw toen de stad het eindpunt van de 'Gold Trail' was, een door de Guaianazes Indianen aangelegde 745-mijl lange weg door het ruige terrein van het regenwoud tussen de goudmijnen en de Atlantische Oceaan. Aan het begin van de 19e eeuw, bloeide Paraty wederom op als gevolg van de handel in koffie en de productie van Cachaça, een gedistilleerde drank gemaakt van suikerrietsap. De kustlijn en bossen trekken wandelaars, botanici en ornithologen vanuit de hele wereld.

14e - 15e dag: Op zee
Geniet van het ritme van de zee of bezoek de interessante lezingen van onze expeditieleiders.

16e - 17e dag: Montevideo, Uruguay
's middags zullen we in Montevideo aanleggen en volgt een transfer naar uw hotel. De hoofdstad van Uruguay is gelegen aan de monding van de rivier de Rio de la Plata en behoort tot de 30 veiligste steden van de wereld. Verken de stad en geniet van het nachtleven voordat uw avontuur hier eindigt.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: HHurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfer in Manaus inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Manaus incl. ontbijt. • Hotelover­nachting (1x) in Montevideo incl. ontbijt. • Transfer in Montevideo. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

17 daagse expeditiereis

Reisperiode: 14/10–30/10/2017

Boekingscode: CENFRWOR1704

vanaf € 5.253 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP