Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

18 Daagse expeditiereis - CENMSANT1701

Avonturen aan het einde van de wereld

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië en de Chileense fjorden

Deel de fascinatie van de grote ontdekkingsreizigers voor de Zuid-Amerikaanse kust en het continent Antarctica. Bezoek het schiereiland Valdés met haar spectaculaire natuur, de Falklandeilanden en de meest afgelegen regio van onze aarde, Antarctica. De grandioze finale wordt gevormd door Kaap Hoorn en de Chileense fjorden.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e-6e dag: Patagonië, Argentinië

Uw reis begint in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, waar uw avontuur met een enerverende Tango Show kan aanvangen. Op de tweede dag volgt een uitgebreide stadsrondrit waarna u inscheept op ms Midnatsol en koers zet naar Puerto Madryn in het Argentijnse deel van Patagonië. Het schiereiland Valdés is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral beroemd om de zeer rijke en gevarieerde natuurlijke habitat en is de thuisbasis van de zuidkaper, een zeldzame walvis, en een voortplantingsgebied voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland. De dierenwereld op het schiereiland bestaat uit onder andere guanaco's, gordeldieren, mara's en nandoes.

7e-9e dag: Falklandeilanden

Ook deze zeedagen vertellen expeditieleiders over de volgende bestemming. Op de Falk­landeilanden vindt u meer dan 70 verschillende diersoorten van pinguïns tot pelsrobben. De Falk­landeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, zijn een schaarsbevolkte Britse eilandengroep bestaande uit twee grote eilanden (West-en Oost-Falkland) en honderden kleine eilanden. De eilanden herbergen een enorme rijkdom aan vogels zoals de rotspinguïn, ezelspinguïn, magelhaenpinguïn, macaronipinguïn, wenkbrauwalbatros, dwarsgestreepte cara-cara, cobbs winterkoning en de falklandbooteend. Kroon op de Falk­landtour is de hoofdstad Port Stanley, die u met bonte Victoriaanse huizen begroet. De Argentijnse weigering om de Britse bezetting te accepteren leidde in 1982 tot de Falkland­oorlog.

10e dag: op zee

Iedere zeemijl brengt u dichter bij Antarctica. Voor de avonturiers onder u wacht een kajaktour door het eeuwige ijs.

11e-14e dag: Antarctica

Antarctica is het laatste onaangeroerde continent op aarde. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica is een witte wildernis en laat de natuur zien in haar mooiste en meest betoverende verschijning. De eerste stop is het grootste eiland van Zuid Shetland, King George eiland. Hier is in de zomer 2% van het oppervlak ijsvrij en hier bevinden zich de meeste onderzoeksstations. Daarna bezoeken we Half Moon eiland, met niet alleen de grootste kolonie kinband pinguïns ter wereld - herkenbaar aan de zwarte kinstreep, maar ook vele robbensoorten en een grote verscheidenheid aan vogels. In Yankee Harbour wacht u een ezels­pinguïnkolonie met ongeveer 4.000 broedparen. Deze pinguïns danken hun naam aan hun geluid: ze balken als een ezel. Via het schilderachtige Neko Harbour varen we door het Neumayer en Lemaire kanaal: een sprookjesachtig ijslandschap. De volgende spectaculaire passage gaat door het Errera kanaal, met zijn ontelbare ijsbergen, naar Cuverville. Hier bevindt zich de grootste ezelspinguïnkolonie ter wereld. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

15e-16e dag: Drake Passage & Kaap Hoorn

Terwijl ms Midnatsol de Drake passage doorkruist, geniet u aan boord van de lezingen van onze expeditieleider die u informeert over wat komen gaat. De Drake passage kent een rijke fauna met vele soorten walvissen, dolfijnen, maar ook vogels zoals albatrossen en pin­guïns. Kaap Hoorn wordt beschouwd als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkelboot aanmeren. Aansluitend passeren we het Chileense Puerto Williams aan het Beagle Kanaal, dat een strijd voert met het Argentijnse Ushuaia om de titel ‘Zuidelijkste stad ter wereld’.

17e dag: Chileense fjorden

Al varende door de 600 kilometer lange zeestraat Magellaan - genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan - geniet u van het spectaculaire landschap met zijn vulkanen, meren, fjorden en gletsjers. U treedt hier in de voetsporen die Charles Darwin - van de evolutietheorie - hier 180 jaar geleden zette.

18e dag: Punta Arenas

Op het uiterste puntje van Chili eindigt uw unieke expeditie. Na het ontbijt vertrekt u naar Punta Arenas en vliegt naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, met een veelvoud aan onvergetelijke indrukken in uw bagage!

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Inbegrepen: • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Punta Arenas–Santiago de Chile incl. belastingen. • Transfer in Punta Arenas. • Transfer in Montevideo inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Montevideo incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode: 22/10–5/11/2017

Boekingscode: CENMSANT1701

vanaf € 5.385 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP