Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

14 Daagse expeditiereis - CENSPGRE1703

Kangerlussuaq–Bergen
Groenland, IJsland, Færöer- & Shetland eilanden

Fascinerende eilanden in de Atlantische Oceaan

Een bijzondere expeditie langs de eilandenwereld in de Noord Atlantische Oceaan. Maak kennis met het spectaculaire landschap van Groenland en breng een bezoek aan het mythische IJsland. Verder zuidwaarts bezoeken we de betoverende Faeröer- en Shetland eilanden en eindigen in Bergen: de toegangspoort tot de fjorden.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e dag: Kangerlussuaq

Uw expeditie begint in Kangerlussuaq, de poort naar Groenland waar het comfortabele ms Spitsbergen al klaar ligt.

2e - 4e dag: Noordwest Groenland

Bij aankomst op het oude vulkanische eiland Disko maakt u kennis met de stad Qeqertarsuaq met haar kleurrijke huizen. Met haar gigantische ijsbergen, het schilderachtige zeezicht, de fjorden en de flora en fauna biedt de omgeving rond de stad een onvergetelijke indruk. Ons expeditieteam kent de wandelwegen naar de meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanuit een kajak krijgt u van heel nabij een uniek zicht op de bizar gevormde ijsbergen. De Ilullissat IJs­fjord behoort sinds 2004 tot UNESCO beschermd gebied en u ziet al snel waarom dat is. Optioneel is de boottocht langs adembenemende ijsbergen. Sisimiut is een geliefd startpunt voor hiking en wandelen. Wie liever in het dorp blijft met zijn gekleurde huizen, krijgt een unieke indruk van het alledaagse leven van de Inuit. Hurtigruten biedt een scala aan optionele excursies langs de vele bezienswaardigheden, boottochten of een maaltijd met Groenlandse specialiteiten in een lokaal restaurant.

5e dag: Nuuk

In de oudste en grootste stad van Groenland ontmoeten oude en nieuwe tradities elkaar, van de schilderachtige oude gebouwen in het historische 'Kolonihaven' tot de modernste gebouwen in de hoofdstad van dit veelzijdige land. De stad is aan het uiteinde van een groot schiereiland gelegen, aan de monding van een van de grootste en meest spectaculaire fjordsystemen ter wereld.

Klik voor een grotere foto

6e - 7e dag: Zuid Groenland

Narsaq ligt aan de rand van de mooie Tunulliarfik fjord. Het is de perfecte plaats voor kajak tours door het fabelachtige fjordenlandschap, wandelingen met adembenemende uitzichten of een gemoedelijk stadsbezoek. Qassiarsuk is de locatie waar de Viking Erik de Rode zijn landgoed Brattahlid in 982 bouwde. Hij werd uit IJsland verbannen en ontsnapte naar het land dat hij Groenland noemde. Bekijk de reconstructie van zijn 'longhouse' en de kerk die Erik de Rode in opdracht van zijn vrouw Tjodhildur bouwde. Qaqortoq wordt door de kleurrijke huizen als een van de mooiste steden van Groenland beschouwd. Op onze excursies kunt u onder andere de enige leerlooierij van Groenland bezoeken en een traditionele ‘Kaffemik’ (koffiekransje) met de lokale bevolking drinken. In Hvalsey vindt u de goed bewaarde ruïnes van de nederzetting ‘Austbygd’. Bezoek in ieder geval de restanten van de kerk waar de laatste Viking bruiloft plaatsvond.

8e - 9e dag: Nunap Isua & zeedag

De zuidelijke kust van Groenland bevat afwisselende landschappen met vele culturele hoogtepunten. We zullen proberen om door het smalle Prins Christian Sund te varen, een 100-kilometer lang kanaal aan de meest zuidelijke punt van Groenland. Indien het kanaal door drijfijs geblokkeerd is, varen we rond Nunap Isua (Kaap Farvel). Tijdens het oversteken van de Straat van Denemarken kunt u deelnemen aan diverse lezingen over geschiedenis, biologie of geologie.

Klik voor een grotere foto

10e - 11e dag: Reykjavik & Zeedag

Reykjavík was de eerste Vikingennederzetting op IJsland en is tegenwoordig de moderne hoofdstad van het land. In de omgeving vindt u geisers, bergen, gletsjers en de beroemde Blue Lagoon. In de stad zelf vindt u een ruime keuze aan restaurants, musea en winkels. Onderweg naar de Faeröer eilanden kunt u deelnemen aan diverse lezingen van ons expeditieteam.

12e dag: Tórshavn

De Faeröer zijn een eilandengroep midden in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De hoofdstad Tórshavn is met 15.000 inwoners een van de kleinste ter wereld. De stad werd gesticht in de 10e eeuw en zou best eens de oudste hoofdstad van Noord-Europa kunnen zijn. De stad is een charmante mix van oud en nieuw met kleine typische huisjes in bijna alle kleuren.

13e dag: Lerwick

In en rond Lerwick vinden we enkele van de mooiste landschappen op de Shetlandeilanden en een buitengewone concentratie van archeologische plekken, inclusief de best bewaard gebleven broch van Europa en twee prominente dorpen uit de IJzertijd.

14e dag: Bergen

Bergen is de op één na grootste stad in Noorwegen en ziet er met zijn kleurige huizen in Bryggen, die tot UNESCO erfgoed behoren, prachtig en vrolijk uit. Vol van de meest bijzondere ervaringen sluit u de expeditiereis af en vliegt u huiswaarts.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Vluchten Duitsland–Kangerlussuaq en Bergen–Duitsland incl. belastingen en transfer. •  Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Transfers in Kangerlussuaq en Bergen. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Vervoer naar/van Duitsland, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 3 oktober 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

14 daagse expeditiereis

Reisperiode: 20/8–2/9/2017

Boekingscode: CENSPGRE1703

vanaf € 7.826 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP