Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Uw expeditieteam aan boord

De kennis van een plaats komt voort uit een groot aantal factoren. De leden van ons expeditieteam werden daarom zorgvuldig op basis van hun regionale ervaring en hun deskundigheid geselecteerd, maar vooral op hun enthousiasme, nieuwsgierigheid en liefde voor de gebieden die we op onze expedities bezoeken. De volgende leden van het expeditieteam zijn al enkele jaren met de Hurtigruten onderweg:

Rudolf Thomann

RUDOLF THOMANN Bioloog

Dr. rer. nat. Rudolf Thomann werd geboren in Chili, maar ging naar Duitsland om biologie te studeren. Na zijn terugkeer naar Chili specialiseerde hij zich in de extreme omgeving van de Andes, waar zijn belangstelling voor koude en ijzige ecosystemen gewekt werd. Begin jaren 90 nam hij deel aan Explora-projecten in het nationale park Torres del Paine en San Pedro de Atacama in Chili. Ook milieubescherming werd zijn passie: hij werkte bij de milieubeschermingsafdeling van een adviesbureau en gaf ecologiecolleges aan privé- universiteiten. Hij werkt sinds acht jaar voor Hurtigruten.

STEFFEN BIERSACK Geoloog/expeditieleider

Steffen BiersackSteffen Biersack is een enthousiaste geoloog uit Berlijn. Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van excursies en is al op meer dan 30 Hurtigrutenreizen meegeweest. Zijn werk op de Fram geeft hem de unieke kans om zijn fascinatie voor de aarde en de manier waarop hij functioneert met anderen te delen. Een belevenis die hij zijn leven lang niet zal vergeten is de dag dat hij door het spuiten van een walvis totaal doorweekt werd.

FRIEDERIKE BRONNY Docente/geografie en biologie

Friederike BronnyFriederike Bronny, Duitse geografe en biologe, heeft gestudeerd aan de Bochumer universiteit en zich gespecialiseerd in de ecologie van de poolgebieden. Ze werkt al meer dan 30 jaar in Groenland en sinds meer dan 20 jaar in Antarctica. Sinds 1985 houdt ze voordrachten en is sinds 2004 uitsluitend voor Hurtigruten onderweg. Bijzonder fascinerend vindt ze de bloeiende Arctische toendra en de Zuid-Chileense bossen van Vuurland. Zeeluipaarden en albatrossen in Antarctica zijn de reden dat ze er elk jaar opnieuw terugkeert.

ANJA ERDMANN Expeditieleider

Anja ErdmannAnja Erdmann komt uit Duitsland en heeft toerisme-management gestudeerd. In 2000 begon ze met werken in Groenland en is sindsdien verslingerd aan de poolgebieden. Voor Hurtigruten werkt ze sinds 2001 en ervaart het werk als een droombaan, omdat ze het privilege heeft om de meest afgelegen gebieden van de aarde te zien het te genieten van het leven aan boord. Anja Erdmann is dol op Groenland en de ogenblikken van menselijke warmte en begrip, als ze de inheemsen ontmoet. Volgens haar moet iemand Antarctica één keer echt beleven, om te weten wat schoonheid en rust is.

MANUEL MARIN Ornitholoog

Manuel MarinManuel Marin komt uit Chili en is ornitholoog, onderzoeker en dierenfotograaf. Hij werkt sinds acht jaar voor Hurtigruten, heeft tot nu toe in totaal 687 dagen op het zuidelijk halfrond doorgebracht en tijdens zijn reizen vele memorabele ogenblikken beleefd. Zijn belevenissen reiken van fantastische en unieke ontmoetingen met dieren tot ongelooflijke landschappelijke indrukken, die noch met de camera, noch met woorden te vangen zijn. Hij waardeert de leden van de expeditieteams van Hurtigruten in hoge mate en geniet van de samenwerking met hen.

CATHRINE MOEN Reis-coördinator

Cathrine Moen

Cathrine Moen is Noorse. Ze heeft in Trondheim toerisme gestudeerd en is afgestudeerd als “Travel Coordinator”. Daarnaast is ze gediplomeerd lerares. 2011 is haar 5e seizoen in Groenland en het derde op de Fram. Cathrine Moen heeft vooral voor Groenland een grote passie, door de mensen en de prachtige natuur. Een moment dat ze nooit zal vergeten, was toen ze voor het eerst ijsberen zag. “Ik stond op het dek, de zon scheen en het was ongelooflijk om deze geweldige dieren in hun element te zien. Het is bijna onmogelijk om zo’n ervaring met woorden te omschrijven.”

KARIN STRAND Expeditieleider

Karin Strand

Karin Strand komt uit Noorwegen. Haar samenwerking met Hurtigruten begon in 1998. Ze vaarde eerst mee aan de Noorse kust, in 2002 voor het eerst naar Antarctica – en werd meteen gefascineerd door het poolgebied. In 2005 werd ze expeditieleider, sinds 2007 is ze aan boord van de Fram. Karin Strand houdt ervan om naar de meest afgelegen uithoeken van de wereld te reizen en deze ervaring steeds weer met nieuwe mensen te delen. Ze is eraan gewend geraakt dat er geen woorden zijn om de dieren, de natuur en de belevenissen in Antarctica, Groenland en Spitsbergen te omschrijven. “Je moet gewoon hierheen komen en het zelf gezien hebben”, zegt ze.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap

ONZE BOORDFOTOGRAAF

nodigt u uit om deel te nemen aan fotoworkshops en fotosessies in de praktijk aan dek. U zult zo op uw reis de beste foto’s en video’s maken. Bovendien heeft u de mogelijkheid om van elke reis een eigen dvd te bestellen.

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP