Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

11 Dagen - 1.800 Zeemijlen

Rondom IJsland: Het land van vuur en ijs - rond het eiland van de sagen

IJsland is een eiland vol spannende tegenstellingen: vuur & ijs, gletsjers & vulkanen, eeuwenoude mythen & het moderne leven. De IJslandse tradities gaan terug tot de antieke sagen en de volksverhalen staan bol van mystiek, elfen en trollen. Met ms Fram vaart u - verlicht door de middernachtzon - rond het land van de sagen.

 

GEEN TOESLAG VOOR ALLEENGEBRUIK!

Voor alleen-reizenden is deze populaire expeditiereis nu zeer aantrekkelijk geprijsd, mits deze voor 31 maart bij Norske wordt geboekt. Bel ons 023-5289856 voor actuele mogelijkheden.

Voor alle binnen- en buitenhutten geldt: geen toeslag voor alleengebruik.

Klik voor een grotere foto

1e dag: Reykjavík

Uw reis begint in Reykjavík, de noordelijkste hoofdstad ter wereld, 'rokende baai' genoemd naar de stoomwolken die uit de warmwaterbronnen opstijgen. De gezellige winkelstraat 'Laugavegur' is door de geothermische activiteit bijvoorbeeld 's winters ijsvrij. Niet ver van deze bloeiende cultuurstad lokt de grenzeloze natuur die u de komende dagen intensief zult ervaren.

2e dag: Grundarfjörður

Al op deze eerste bestemming ziet u de schatten die het eiland biedt: het gebied rond Grundarfjörður is vol met de meest bijzondere lavaformaties, vulkanische activiteit, sneeuwwitte gletsjers, warme en koude bronnen, een veelsoortige vogelwereld en een eindeloos landschap. Onze ervaren experts verklappen u de bijzondere mythen van de landstreek.

3e dag: Ísafjörður

De fjorden in het noordwesten behoren tot de best bewaarde geheimen van het eiland. Hurtigruten weet de weg naar deze relatief onbekende schat. Op een optionele excursie met polarcirkel-boten komen we zo dicht bij de vogelklippen dat u de papegaaiduikers, Jan-van-Genten, eidereenden, zeekoeten en noordse stormvogels bijna kunt aanraken. Maar ook het dorpje Ísafjörður is een rondgang waard. Het in 1734 gebouwde Tjöruhúsið is het oudste nog bestaande huis op IJsland. Dit huis is een onderdeel van het maritiem museum.

4e dag: Hornbjarg & Siglufjörður

De 534 m hoge Hornbjarg klip rijst recht uit de zee omhoog en is een van de grootste broedplaatsen voor zeevogels op IJsland. Uw oren zullen tuten van de kakofonie aan geluiden.

Klik voor een grotere foto

5e dag: Akureyri

Het noordelijk gelegen Akureyri is het culturele en wetenschappelijke centrum en na Reykjavík een belangrijke metropool. Zoals overal bevinden de natuurwonderen zich op een steenworp afstand van de stad: hier vindt u de bijzondere Godafoss waterval die nauw met de eilandmythen is verbonden. Onze expeditieleider zal u daarover meer onthullen. Akureyri is bekend om zijn botanische tuin met bomen, planten en bloemen die, vanwege de geografische ligging (net beneden de poolcirkel), bijzonder zijn.

6e dag: Grímsey

De kompasnaald staat naar het Noorden en het landschap verandert. Lavavelden en vulkaan­gebergte domineren hier het beeld. Zo nu en dan zult u walvissen ontdekken in de buurt van het schip. Met een wendbare poolcirkelboot passeert u de Noordpoolcirkel als we op het eiland Grímsey afstevenen.

7e dag: Bakkagerði & Seyðisfjörður

Bakkagerði is de belangrijkste nederzetting in de regio Borgarfjörður. De bergen hier zijn spectaculair en een excellente gelegenheid voor onze geologie-experts om het onderscheid uit te leggen tussen basalt en rhyoliet. In Seyðisfjörður zult u zich bijna in Noorwegen voelen: de bonte houten huizen in Noorse stijl stammen uit het begin van de 20ste eeuw en maakt het stadje uniek op het eiland. Ga met onze experts mee op een ontspannende wandeling of neem een optionele excursie naar Skalanes.

8e & 9e dag: Djúpivogur

Het dorp Djúpivogur is met zijn bontgekleurde huizen en het oude, roodgeverfde handelshuis Langabúð (nu een kunstmuseum) een van de mooiste dorpen van het land. In het oosten van het eiland bloeit de kunst die, zoals alles hier, nauw met de natuur is vervlochten. Bijzonder is het 'vogelei sculptuur' dat vogeleieren van inheemse vogels uitbeeldt. De eieren zijn gemaakt van verschillende steensoorten van het eiland. In het zuiden van het gebied vindt u Europa's grootste gletsjer: Vatnajökull. Het machtige ijs is hier meer dan 1 kilometer dik. De vulkaan Hvannadalshnúkur (2109 m), IJslands hoogste punt, ligt aan de zuidrand van Vatnajökull. Naast deze vulkaan bevinden zich onder de gletsjer enkele van de meest actieve vulkanen van IJsland. Bij een optionele excursie naar de Vatnajökull lagune zult u zich verbazen over de intensieve blauwgroene kleur van het water.

10e dag: Heimaey

De Vestmannaeyjar, of Westmänner- eilanden liggen voor de zuidkust van het eiland en bestaan uit 15 grote en zo'n 30 kleinere eilanden. Een enorme vogelpopulatie vindt haar thuisbasis op de steile klippen. De belangrijkste en grootste vogelklip is Heimaey.

11e dag: Reykjavík

Terug in Reykjavík. Hier eindigt onze expeditie die u in de wereld van de eeuwenoude sagen en in de meest spectaculaire landschappen op deze aardbol heeft gebracht.

Klik voor een grotere foto

Rondom IJsland - CENICE1601
Hutcategorie Prijs pp bij 2 persoons bezetting
I Binnenhut vanaf 4.009 4.859
FJ Superior binnenhut vanaf 4.430 5.345
N Buitenhut vanaf 4.430 5.345
U Buitenhut vanaf 4.893 5.880
F Superior buitenhut vanaf 5.401 6.467
Beperkt aantal hutten beschikbaar. Bel Norske voor het actuele aanbod: 023-528 98 56. Hutcategorieën en dekplan ms Fram
Inbegrepen: • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.
Niet inbegrepen: Vlucht Amsterdam–Reykjavík vv en eventuele hotelovernachting in Reykjavík op aanvraag: 023-528 98 56. • Overige optionele excursies.
Flexibele tarieven: • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. • De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.
Let op: • Prijzen zijn in € per persoon. • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. • Toeslagen voor 1-persoonsgebruik op aanvraag. • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.
Optionele excursies Prijs pp
Voorprogramma: 3 dagen Reykjavík incl. overnachting, dagexcursie 'gouden cirkel' naar nationaal park pingvellir, de Gullfoss waterval en het geothermische gebied Geysir met diverse heetwaterbronnen. Derde dag: Blue Lagoon. € 424
Grundarfjörður: Hoogtepunten van Snæfellsnes € 103
Ísafjörður: Vigur, het paradijselijk eiland € 78
Ísafjörður: milieuvriendelijk vissersdorp Sudureyri € 84
Ísafjörður: paardrijtocht naar Thingeyri € 163
Siglufjörður: Haringmuseum € 47
Akureyri: ontspannend Akureyri en de Godafoss waterval € 77
Akureyri: thermische baden van Myvatn € 99
Akureyri: buiten de gebaande paden € 344
Akureyri: het eiland Hrisey € 124
Bakkargerdi: in de sporen van de elfen € 156
Seyðisfjörður: rondleiding in Seydisfjördur € 62
Seyðisfjörður: natuurtocht Skalanes € 87
Djupivogur: Gletsjer­lagune € 249
Heimaey: eilandtour Heimaey € 62
Heimaey: wandeling op de Westman-eilanden € 49
Naprogramma: 3 dagen Reykjavík incl. overnachting, dagexcursie 'gouden cirkel' naar nationaal park pingvellir, de Gullfoss waterval en het geothermische gebied Geysir met diverse heetwaterbronnen. Derde dag: Blue Lagoon. € 489
Alleen aan boord te boeken: • Tocht per poolcirkelboot vanaf nok 950. • Arctische sterrenhemel – overnachting op dek vanaf nok 150. • Kajak-Tour vanaf nok 950.

Klik voor een grotere foto

Klik op de afbeelding voor een leesbare pagina.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

11 daagse expeditiereis

Reisperiode: 22/5–1/6/2016

Expeditieschip: ms Fram

Boekingscode: CENICE1601

1e dag - Reykjavík

2e dag - Grundarfjörður

3e dag - Ísafjörður

4e dag - Hornbjarg & Siglufjörður

5e dag - Akureyri

6e dag - Grimsey

7e dag - Bakkagerði & Seyðisfjörður

8e & 9e dag - Djúpivogur

10e dag - Heimaey

11e dag - Reykjavík

vanaf € 4.009

Klik voor een grotere foto

ms Fram

SUITE-BONUS: boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomstpresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst

Scheepsplattegrond

Volg de blog van het expeditieteam

Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden

Wijzigingen van de reis en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP