Wintervakanties in Noorwegen, een betoverende belevenis!

De winterperiode is de beste tijd om de wilde en ongerepte natuur van Noorwegen te ontdekken. Het land verandert ’s winters in een betoverend sneeuwparadijs. Vanaf begin december is het hele landschap bedekt met een deken van sneeuw en de lucht is fris en zuiver. Een ‘witte kerst’ is hier eerder regel dan uitzondering. Ervaar de Arctische toendra per sneeuwscooter of hondenslee of treed de witte wildernis tegemoet op langlaufski’s of sneeuwschoenen. Wanneer in februari de dagen lengen en de zon meer kracht heeft, is het al gauw zo behaaglijk, dat u bijna vergeet dat het winter is.

Langlaufen in Noorwegen is favoriet

Langlaufen is de meest beoefende wintersport in Noorwegen, ook voor jongeren. Het is eenvoudig aan te leren. Na enkele aanwijzingen kunt u al snel vanaf uw eigen huisje of hotel een mooie tocht maken. In de meeste wintersportplaatsen vindt u een uitgebreid netwerk van gemarkeerde en geprepareerde loipes.

Maak uw eigen skisporen in de ongerepte sneeuw, over het bergplateau, de top van de berg en door glooiend bosrijk berggebied. Ervaar de rust van de natuur, luister naar het geluid van de ski’s door de sneeuw. Voel het kloppen van uw hart, ruik de frisse lucht en laat uw gedachten los. Mogelijk vindt u sneeuwsporen van een vos, haas, eland, sneeuwhoen of rendier.

Wintersport in Noorwegen; voor ieder wat wils

Wilt u langlaufen in Noorwegen, skiën, snowboarden of wandelen en genieten van de gezonde berglucht? Op het gebied van wintersport biedt Norske Noorwegen Reizen een aantal wintervakanties aan naar Geilo, Norefjell, Skeikampen en Myrkdalen in Noorwegen. Naast het populaire langlaufen, is er in een aantal plaatsen ook een alpinecentrum met skiliften en afdalingen in verschillende moeilijkheidsgraden geschikt voor alpine, slalom en snowboard.

Ook skiwandelen op zgn. sneeuwschoenen is populair. Vooral in gebieden waar u niet met ski’s kunt komen of voor degenen die liever wandelen dan langlaufen. Bent u meer avontuurlijk ingesteld? Maak dan eens een tocht per honden- of rendierslee, stap op een sneeuwscooter, neem deel aan een walvissafari of ga op jacht naar het majestueuze noorderlicht!

Op jacht naar ‘t Noorderlicht

De kans op het zien van het fascinerende Aurora Borealis, het bekende noorderlicht, is het grootst aan boord van één van de postboten. Het is de beste manier om dit magische kleurenspel met eigen ogen te aanschouwen, waarbij de Arctische hemel van felgroen naar donkerpaars verandert.

’s Winters is het reizen aan boord van de Hurtigruten een bijzondere ervaring. Tijdens de vaart op een postboot richting de noordelijk gelegen kustgebieden staat u een betoverend winterlandschap te wachten. De huisjes langs de Noorse fjordenkust zijn in de wintermaanden sprookjesachtig verlicht en de met sneeuw bedekte bergen bieden een adembenemend decor voor het noorderlicht.

De zon komt hier in de winter nauwelijks boven de horizon en nog verder boven de poolcirkel blijft de zon zelfs wekenlang daaronder. Dit proces zorgt voor een uniek lichtspel met spectaculaire kleuren in alle toonaarden. Niet voor niets staan de reizen met Hurtigruten in dit deel van het jaar in het teken van ‘Op jacht naar het noorderlicht’.

Ga ook ‘op jacht’ of ‘op wintersport’ en bekijk ons uitgebreide aanbod noorderlicht reizen en sportieve wintervakanties.

Wat kan Norske voor u betekenen?

Wilt u weten welke reizen wij naar deze bestemmingen aanbieden? Bekijk hieronder de verschillende reistypen of neem gerust contact op met onze ervaren reisspecialisten via telefoonnummer (+31) 023-5289856 of via e-mail.