Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Noorderlicht avontuur - FI07

Finnmark, Noors Lapland

Klik voor een grotere foto

TROMSØ – HURTIGRUTEN – NOORD NOORWEGEN

Periode: 15/12–15/4

Een tocht door Finnmark is ook in de winter een fantastische ervaring. In dit noordelijkste deel van Europa beleef je de Arctische dagen als een droom. De meeste winterdagen zijn koud en helder, uitermate gunstig voor het noorderlicht - Aurora Borealis – een prachtig schouwspel van kleur.

 

Hoogtepunten op deze reis:

• Bezoek aan de Noordkaap

• Hurtigruten deeltraject Tromsø–Kirkenes

• Overnachting in IJshotel

• Compleet 9-daags arrangement

 

1e dag: Vliegreis Amsterdam–Oslo–Tromsø. Bustransfer naar de stad en check-in Clarion Collection Aurora Hotel. 's Avonds 1 warm gerecht, salade, brood, ham en kaas inbegrepen.

2e dag: Ontbijt. Vrije dag in Tromsø. U kunt een bezoek brengen aan bv Polar museum, Polaria of Tromsø museum. Ook kunt u deelnemen aan verschillende georganiseerde (optionele) excursies zoals: Noorderlicht safari per bus of boot, huskysafari of walvissafari (nov-jan).

Klik voor een grotere foto

3e dag: Verblijf in Tromsø tot inscheping Hurtigruten en vertrek om 18.30 uur voor een indrukwekkende bootreis langs de kust (verlenging verblijf in Tromsø is ook mogelijk). Overnachting aan boord in een binnenhut met douche en toilet inclusief diner en ontbijt. Voor verblijf in een buitenhut geldt een toeslag.

4e dag: Om 11.15 uur aankomst in Honningsvåg. Hier start de indrukwekkende busexcursie naar de Noordkaap. Geniet van het uitzicht op de Noordkaap. In de Noordkaaphal wordt een prachtige film gedraaid over de Noordkaap in 4 seizoenen, er is een souvenirshop en een cafetaria. Om ca. 13.30 uur terug per bus en in Honningsvåg gaat u weer aan boord van uw Hurtigrutenschip, voor vertrek om 14.45 uur. Diner en overnachting aan boord.

5e dag: Ontbijt aan boord. Om 09.00 uur aankomst in Kirkenes. Transfer naar Thon Hotel Kirkenes, verblijf op basis van logies/ontbijt. U kunt deelnemen aan een van de (optionele) Hurtigruten excursies: bv.  excursie met bezoek aan het Snow Hotel, husky­safari of sneeuwmobielsafari.

6e dag: Ontbijt in het hotel. Om 08.05 uur vertrek per bus van Kirkenes naar Karasjok (ma/wo/vr/zo) aankomst 13.10 uur. Check-in Scandic Hotel Kara­sjok, verblijf incl. logies/ontbijt. Optioneel Noorderlicht safari naar Haldde, inclusief vervoer van en naar het hotel.

7e dag: Ontbijt in het hotel. Optioneel begeleide tour door het Sami Parlement om 13.00 uur (gratis). ‘s Middags vertrek per bus naar Alta 13.50 - 18.40/19.15 uur (niet op za). Overnachting in Scandic Alta Hotel op basis van logies/ontbijt.

8e dag: Ontbijt. Vrije dag in Alta. Om ca. 16.00 uur vertrek naar Alta Iglohotel Sorrisniva voor diner en overnachting in het ijshotel.

9e dag: Ontbijt in Sorrisniva. Daarna volgt de transfer naar het vliegveld op eigen gelegenheid of u maakt gebruik van de shuttle van het IJshotel. Vliegreis Alta–Oslo–Amsterdam.

Winter 2016/2017
FI07 - RONDREIS NOORD NOORWEGEN
Compleet 9-daags arrangement
15/12–15/04 Prijs pp
2 persoonskamer/hut vanaf € 1.699
Toeslag 1 pers.kamer/hut € 241
Inbegrepen: Vluchten in T-klasse incl. ticket/tax. Transfers en vervoer volgens programma, hotels op basis van 2 persoons­kamers inclusief halfpension m.u.v. Tromsø, Kirkenes, Karasjok en Alta incl. ontbijt.
Hurtigruten incl. overnachting in 2 persoons binnenhut douche/toilet incl. halfpension en inclusief Noordkaapexcursie.

NB: met Kerst, Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag!

Niet inbegrepen: toeslag buitenhut Hurtigruten vanaf € 61 pp; toeslag sneeuwsuite in Sorrisniva Hotel € 68 pp.
Opmerkingen: Vermelde prijzen in euro per persoon. Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Finnmark, Noors Lapland, Noord Noorwegen

 

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP