Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

Winter in Hindsæter, Noorwegen

Hindsæter ligt op 900m in het mooie Sjodalen, aan de rand van Jotunheimen Nationaal Park. Schitterende, goed gemarkeerde en geprepareerde langlauf- en truger-loipes door bossen en bergen, totaal 100 km.

Uw gastheer is natuurgids, hij verzorgt tochten naar gletsjers, grotten met ijsformaties en bevroren watervallen zoals de Ski Safari 'Explore the North'.

Hindsæter Fjellhotel

Klik voor een grotere foto

Hindsæter is een klein, karakteristiek Noors berghotel, het oudste gedeelte dateert nog uit 1898. Hindsæter ademt een huiselijke sfeer, het is er gezellig, het open haardvuur ruik je al van verre, heerlijk om 'thuis' te komen na een skitocht in de bergen. Groot terras met uitzicht op het Jotunheimen berggebied. Hier kun je in de namiddag genieten van een mooie zonsondergang of 's avonds de heldere sterrenlucht aanschouwen. Hindsæter biedt plaats aan 50 gasten, in eenvoudige kamers in Noorse stijl en badkamer met douche en toilet.

De maaltijden zijn uitstekend verzorgd met veel heerlijke Noorse gerechten. Uitgebreid ontbijtbuffet, hier maakt u ook uw lunchpakket klaar + thermos vulling. 's Middags gratis thee of koffie. Uw 4-gangen diner start met een gezonde verse salade, gevolgd door 3 heerlijke gerechten en koffie. Er is een goed uitgeruste skistal met verhuur van ski's, sneeuwschoenen etc. En… de gastheer en gastvrouw zullen er alles aan doen om het verblijf tot een succes te maken.

Nieuw: Wellness afdeling met o.a. nieuwe sauna 8m²; infrarood sauna voor 4-6 personen; whirlpool voor 5-6 personen met zicht naar buiten; relax kamer; ­douches en toiletten en een directe uitgang naar buiten/in de sneeuw.

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Hindsæter, Noorwegen

 

Hindsæter Ski-info

Langlaufloipes: 100 km geprepareerde loipes; ca. 50 km gemarkeerde loipes tot een hoogte van 1800 m. Trugerloipes: 5-10 km door vriendelijke terrein. Verhuur van langlaufski’s bergski’s, truger, alpine touringski’s en bergski’s met stalen kanten.

Activiteiten dagtochten 4-5 uur: ijscanyoning, sneeuwschoenentocht, skitocht met gids, ijsvissen, Beseggen-­tocht per ski; ijsklimmen in Sjoa; elandsafari per auto.

Hindsæter Reis-info

Boot: Kiel–Oslo met Color Line
Auto: Oslo–Hindsæter 325 km (ca. 6 uur)

Vliegreis: Amsterdam–Oslo [Gardermoen]
Trein: Oslo/G-Otta ca. 2¾ uur
Gecombineerd vervoer Otta-Hindsæter op zaterdagen met vaste tijden: ca 1 uur: v. Otta station: 18.00 uur;
v. Hindsæter: 09.00 uur

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP