Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Fly & drive

Klik voor een grotere foto

Lofoten, Vesterålen, Noordkaap en de Russische grens

Aantrekkelijke fly&drive reis met een bezoek aan de Lofoten en Vesterålen eilanden plus een Hurtigrutenreis naar de Noordkaap. Deze mooie reis combineert uw vliegreis met treinen en varen. Op deze manier is uw reis naar de Noordkaap geen race tegen de klok, maar een ontspannen vakantie! In deze 14-daagse reis is rekening gehouden met een week verblijf in een huis of rorbu. Het is mogelijk om dit verblijf te splitsen in een verblijf op zowel Vesterålen als Lofoten; het verblijf naar wens te verkorten of te kiezen voor een hotelverblijf.

1e dag: Amsterdam–Trondheim

Vliegreis met SAS via Oslo naar Trondheim. Aansluitend bustransfer vliegveld-hotel. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

2e dag: Treinreis Trondheim–Bodø

Op eigen gelegenheid naar het station voor een indrukwekkende dagtocht per trein over de Nordlandsbaan door een fascinerend fjord- en berglandschap met prachtige uitzichten onderweg naar Bodø. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

3e dag: Bodø–Svolvær

's Morgens vrij in Bodø. Om 12.30 uur arriveert het Hurtigruten schip in Bodø. Inscheping en vertrek om 15.00 uur over de Vestfjord naar de Lofoten. Na enkele uren doemt de Lofotenwand voor ons op en om 19.30 uur wordt aangelegd in het vissersdorp Stamsund. Na een korte stop varen we langs de imposante Lofotenkust naar Svolvær, aankomst 21.00 uur. Op eigen gelegenheid naar het Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

4e dag: Svolvær

Ophalen van de auto: 8 dagen autohuur is in de reissom inbegrepen. De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezoek de kleine vissersdorpen als Reine, Mortsund, Henningsvær met traditionele rode huizen op palen, 'rorbu' genaamd. Excursies: boottocht op de Trollfjord is een aanrader! Op de Vesterålen eilanden is Andenes het startpunt van de walvissafari; In Stokmarknes vind je een interessant Hurtigrutenmuseum gebouwd in een nostalgisch Hurtigrutenschip. De natuur is ook hier fascinerend met aan de oceaankust baaien met idyllische zandstrandjes. Perfect voor een mooie zonsondergang!

4e dag–11e dag: Verblijf op de Lofoten

Verblijf in bungalow of rorbu naar keuze of combineer de Lofoten-aanbieding in deze reis. NB. de huurprijs van het huis, rorbu of de Lofoten-aanbieding is niet inbegrepen; de toeslag is afhankelijk van uw keuze.

11e dag: Svolvær–inscheping Hurtigruten

In de namiddag/avond inleveren van de auto. Om 21.00 uur inscheping Hurtigruten voor vertrek naar Tromsø. Overnachting aan boord incl. ontbijt.

12e dag: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of aan boord een stadstour boeken met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en het Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities.

13e dag: Honningsvåg en de Noordkaap

Na een korte stop in Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg. Van hieruit kunt u een excursie maken naar de Noordkaap, de 307 m hoge leisteenrots die steil oprijst uit de Noordelijke IJszee. Hier krijg je het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vind je het noordelijkste postkantoor, een kapel en een cafetaria. Op het plateau wordt een op 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en Finnmark in 4 jaargetijden.

14e dag: Kirkenes–terugvlucht

's Morgens meert het Hurtigrutenschip aan in Kirkenes. De Hurtigrutenreis is hiermee ten einde. Na de ontscheping volgt het bustransfer naar het vliegveld en vliegreis Kirkenes–Oslo–Amsterdam.

 

Complete 14-daagse Fly & Drive tour

Prijs inclusief vliegreizen, treinreis, autohuur, Hurtigruten én 3 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.495 pp

Inbegrepen: • Vliegreis Amsterdam–Trondheim en Kirkenes–Amsterdam in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • transfer vliegveld-hotel/boot vv; • treinreis Trondheim–Bodø in de 2e klasse met gereserveerde zitplaats; • Hurtigruten trajecten Bodø–Svolvær (geen hut) en Svolvær–Kirkenes obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt; • 3 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; • 8 dagen autohuur (8x24 uur) cat B incl. ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering.

Niet inbegrepen: • De Lofoten-aanbieding [p30-31] of een verblijf in een rorbu op de Lofoten: 1 week naar keuze. •  Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen. Zie ook fly & drive informatie [p158-163].

Toeslagen: • upgrade kamer: vanaf € 66 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 2x lunch en 2x diner € 204 pp; • Toeslag Comfort Class Trein: € 15 pp per traject.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Unieke Lofoten aanbieding

Verblijf 4 nachten/5 dagen op de Lofoten en bepaal zelf in welke volgorde of in welke van deze 4 accommodaties. U kunt iedere nacht op een verschillende bestemming verblijven of misschien wel alle nachten in dezelfde. Het 4 nachten pakket inclusief ontbijt heeft één unieke prijs: € 459 pp!

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP