Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Fly & drive

Klik voor een grotere foto

Noord Noorwegen

Het land van de middernachtzon

Aantrekkelijke fly & drive combinatiereis Noord Noorwegen met een uitgebreid bezoek aan 'het land van de middernachtzon'. Volop mogelijkheden om het leven in het hoge noorden te ervaren en een kennismaking met de kunst en cultuur van de Samen. De reis eindigt met een ontspannende bootreis per Hurtigruten naar Tromsø.

1e dag: Amsterdam–Tromsø

Vliegreis Amsterdam–Oslo–Tromsø per SAS en bustransfer naar Scandic Ishavshotel, Tromsø.

2e dag: Verblijf Tromsø

Gezellige universiteitsstad, ook wel 'het Parijs van het Noorden' genoemd. Tromsø was startpunt van vele poolexpedities. Bezoek het Polar museum en Polaria, de IJszeekathedraal of maak een rit met de kabelbaan en geniet van het uitzicht!

3e dag: Tromsø–Alta, 301 km

's Morgens ophalen van de huurauto op het stadskantoor. Dan volgt een indrukwekkende route langs en over de fjorden via ferry Breivikseidet–Svensby en Lyngseidet–Olderdalen. We passeren de schitterende Lyngenfjord en Kvænangen uitzichtpunt en rijden vervolgens langs de Altafjord naar Alta. Overnachting in Scandic Alta.

4e dag: Alta–Kautokeino, 129 km

Een mooie rit landinwaarts naar Kautokeino, midden in Noors Lapland. Overnachting in het moderne Thon Hotel Kautokeino met uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vind je de echte Samische cultuur en het restaurant biedt maaltijden met lokale gerechten.

5e dag: Kautokeino–Karasjok, 128 km

Over de hoogvlakte naar Karasjok, hoofdplaats voor de Samen. Overnachting in het sfeervolle Scandic Karasjok. In Storgammen restaurant wordt geregeld een speciaal Samen diner georganiseerd rond het open haardvuur.

6e dag: Verblijf Karasjok

In Karasjok zetelt het Samisch parlement - bezichtiging mogelijk op weekdagen om 13.00 uur. Ook bezienswaardig: Sapmi Park & Magical Theatre.

7e dag: Karasjok–Kirkenes, 275 km

Vandaag passeren we de Noors/Finse grens en volgen een mooie rit door Finland langs het Kevo Nationaal Park en het Inari meer. Bij Neiden zijn we terug in Noorwegen en rijden het laatste stuk naar Kirkenes. Overnachting in Thon Hotel Kirkenes.

8e dag: Verblijf Kirkenes

Maak een uitstapje door het Pasvikdal naar Storskog en de Noors-Russische grens of maak een tocht met een rivierboot op de grensrivier.

9e dag: Kirkenes–Lakselv, 354 km

Indrukwekkende dagtocht langs de fjorden van de Varangerfjord aan de Noordelijke IJszee naar Lakselv. Overnachting in Lakselv Hotel.

10e dag: Lakselv–Honningsvåg, 164 km

Via het imposante landschap van de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Voor het bezoek aan de Noordkaap, een 307 m hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots, neemt u de tunnel. Bezoek het noordelijkste postkantoor in de Noordkaaphal. Op het plateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in 4 jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard! Overnachting in Scandic Bryggen Hotel, Honningsvåg.

11e dag: Verblijf Honningsvåg

Misschien is een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær vandaag een optie? Van hieruit wordt o.a. een vogelexcursie per boot georganiseerd.

12e dag: Honningsvåg–Hammerfest, 182 km

Zuidwaarts langs de Porsangerfjord. In Olderfjord nemen we de afslag naar Hammerfest. Deze noordelijkste stad ter wereld is een belangrijke vissershaven. In de stad kun je "een ijsbeer ontmoeten" en lid worden van de ijsberenclub! Overnachting in Thon Hotel Hammerfest.

13e dag: Hammerfest–Inscheping Hurtigruten

In de loop van de morgen inscheping Hurtigruten en om 12.45 uur start de reis in zuidelijke richting. Bij Øksfjord passeren we een gletsjer, 's avonds volgt een stop bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Ontscheping. Overnachting in Scandic Ishavshotel, Tromsø.

14e dag: Tromsø–Amsterdam

Vandaag auto inleveren op het vliegveld. Vliegreis Tromsø–Oslo–Amsterdam.

 

Complete 14-daagse Fly & Drive tour

Prijs inclusief vliegreizen, autohuur,

Hurtigruten én 13 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.991 pp

Inbegrepen: • Vliegreis Amsterdam–Oslo–Tromsø v.v. in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • transfer flybus vliegveld-hotel; • Hurtigruten dagtraject Hammerfest–Tromsø incl. vervoer auto; • 13 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; 12 dagen autohuur (12x24 uur) cat B incl. ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering.

Niet inbegrepen: • 2x binnenlandse ferry in de route. • Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen. Zie ook fly & drive informatie [p158-163].

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 85 pp (alleen in Kautokeino, Lakselv en Hammerfest); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 208 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 1x lunch € 44 en 1x diner € 58 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP