Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Fly & drive

Klik voor een grotere foto

Telemarkkanaal

Het Telemarkkanaal ligt in de provincie Telemark en verbindt Skien en Dalen door een aaneenschakeling van rivieren, meren en sluizen. De enorme sluisdeuren, het mechanisme en de stenen muren zijn nog allemaal authentiek. Het Telemarkkanaal is een staaltje van liefde voor water en boten en Noorse trots. Tijdens deze fly & drive Telemarkkanaal kunt u terug in de tijd, naar 1882, toen het leven een rustiger tempo had en geduld nog gewoon was.

1e dag: Amsterdam–Oslo–Skien, 145 km

Vliegreis Amsterdam-Oslo per KLM en ophalen van de huurauto op de luchthaven. Via Drammen en Larvik rijdt u naar het Thon Hotel Høyers, Skien, waar u 2 nachten verblijft.

2e dag: Verblijf Skien

Een heerlijke omgeving om te wandelen en te genieten van de mooie natuur.

3e dag: Skien–Dalen

Vandaag gaat u een dagtocht maken over het Telemark kanaal van Skiën naar Dalen. Het Telemark kanaal is een 105 kilometer lange waterweg van Skiën naar Dalen. Het Telemark kanaal kwam tot stand door de rotsen handmatig met springladingen op te blazen. Het werk was in 1892 voltooid. Het wordt ook wel beschreven als "Het achtste wereldwonder". Zo'n 500 arbeiders werkten vijf jaar om hun weg met dynamiet door de rotsen te banen. Het kanaal stond bekend als de snelle verbinding tussen Oost en West Noorwegen en was daarom een belangrijke transportroute tussen het bergland en het kustgebied van Telemark voor mensen, vee, goederen en hout. Na aankomst in Dalen verblijft u 1 nacht in het prachtige sprookjesachtige Dalen Hotel.

4e dag: Dalen–Skien

Vandaag gaat u de dagtocht maken over het Telemark kanaal van Dalen naar Skien. De nostalgische elegante schepen die op het kanaal varen, bieden de mogelijkheid om kennis te maken met culturele geschiedenis, bedrijvige mensen en een landschap dat telkens verandert. Het kanaal ziet er bijna nog net zo uit als honderd jaar geleden. Het kanaal telt 18 sluizen die de schepen van 0 naar 72 meter boven zeeniveau brengen tijdens een boottocht van zee naar de bergen van Telemark. U verblijft 1 nacht in het Thon Hotel Høyers, Skien.

5e dag: Skien–Oslo, 145 km

Vandaag rijdt u weer terug naar de luchthaven van Oslo en levert u uw huurauto weer in. Aansluitend is uw vlucht van Oslo naar Amsterdam.

 

Complete 5-daagse Fly & Drive tour

Prijs inclusief vliegreizen, autohuur én 4 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 779 pp

Inbegrepen: • Vliegreis Amsterdam–Oslo–Amsterdam per KLM in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • dagtocht Telemarkkanaal Skien–Dalen vv; • 4 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; • autohuur 5 dagen (5x24 uur) cat. B inclusief ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering.

Niet inbegrepen: • Ruimbagage KLM • Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen. Zie ook fly & drive informatie [p158-163].

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 87 pp; • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 110 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP