Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

15 dagen - 1416 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Breheimen

Rondreis met vele mogelijkheden van bezoek, zoals Stavanger, de Lysefjord met de indrukwekkende rotsformaties Preikestølen & Kjeråg, Flåm met de beroemde Flåmsbaan, de Geirangerfjord en de gletsjers van de Jostedalen. Mooie toeristische routes over de 'zomerwegen' met bergpassen door een indrukwekkend landschap.

1e dag: Kristiansand–Byglandsfjord, 72 km

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand. Van de gezellige havenstad met zomerse drukte naar de uitgestrekte, lieflijke natuur in de omgeving van Neset Camping, Byglandsfjord: 2 Nachten verblijf.

Activiteiten: Kristiansand, Grimstad, Lillesand en Arendal. Elandsafari, Mineraalpark in Evje, raften, klimmen, Hovden Aqualand.

3e dag: Byglandsfjord–Tjørhom, 143 km

Via Evje, Tonstad en door het Sirdal naar Svartevatn. Verblijf van 3 nachten op Sageneset Feriesenter, Sirdal. Activiteiten: Mogelijkheden voor bezoek aan Kjeråg en Lysefjord met Preikestølen. Dagtocht naar Stavanger.

6e dag: Tjørhom–Kinsarvik 296 km

Vandaag rijdt u over de pas naar Haukeligrend. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad, een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km met prachtig uitzicht over het Rølsdalsmeer. U vervolgt uw weg langs de Sørfjorden via Odda naar Lofthus. Verblijf van 2 nachten op Kinsarvik Camping.

Activiteiten: Dagtocht naar Bergen, wandeltochten op de Hardangervidda, Hardangertun Family Park.

8e dag: Kinsarvik–Jølstraholmen, 227 km

Over de nieuwe Hardangerbrug via Voss en Gudvangen naar Balestrand. Via Dragsvik langs de Sognefjord en over de Gaularfjellpass en het Jolstermeer naar Jolster. 2 Nachten op Jølstraholmen Camping, aan de Jølstrarivier en aan het forelrijke Jølstermeer. Activiteiten: Vissen; tocht naar Fjærland en naar de gletsjers.

10e dag: Jølstraholmen–Geiranger, 204 km

Een spectaculaire fjordenroute door een uniek landschap. Via de mooie dorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas - de oude zomerweg - naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling. Dalen Gaard, Geiranger: 2 Nachten.

Activiteiten: Geirangerfjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

12e dag: Geiranger–Måsåplassen, 225 km

Via de berg Dalsnibba, Djupvasshyta rijdt u door de prachtige indrukwekkende natuur bij Grotli via Lom en Otta naar Måsåplassen. Het plaatsje Lom is een leuke stop. Bezienswaardigheden: mooie staafkerk, bakkeriet, mineralenmuseum bij Fossheim Hotel. Het laatste stukje van deze dagetappe mag ook niet onvermeld blijven. Via de Friisvegen, een prachtige weg door de Noorse wildernis, bereikt u het overnachtingsadres Friisvegen Turistsenter, Måsåplassen, Måsåplassen.

14e dag: Måsåplassen-Oslo, 249 km

Via Tretten naar Lillehammer. Langs het grootste meer van Noorwegen het Mjøsameer naar Hamar. Via Eidsvoll, waar in 1814 de grondwet werd afgekondigd naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

15e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Breheimen Comfortklasse autotour

Optioneel: Huttentocht Breheimen kan ook geboekt worden in comfortklasse. Verblijf op dezelfde overnachtingadressen, maar in een meer comfortabele type accommodatie.

vanaf € 491 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 958 pp (bij 2 personen)

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 13 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 356 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 688 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Kristiansand met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 13 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP