Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

19/20 dagen - 1085 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Sogn og Fjordane

Rondreis met verblijf in de mooie omgeving van Fagernes. Vanuit Vågå kun je naar de berg Blåhø of naar Geiranger en vanuit Marifjøra kun je naar de gletsjer, naar Urnes Stavkerk of Flåm. Het prachtige Setesdal is een heerlijke plek om te ontspannen aan het meer of je hengel uit te gooien voor verse forel of dwergzalm.

 

Autotour met vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Via de E16 rijdt u via Hønefoss naar Fagernes. Hier verblijft u de komende 3 nachten op Camping Fagernes. Een idyllisch gelegen camping aan de Strandefjorden en op loopafstand van het gezellige plaatsje Fagernes.

Activiteiten: wandelen, fietsen, vissen en Valdres Folkemuseum.

5e dag: Fagernes–Vågåmo, 126 km

Vandaag vervolgt u de route door het Hallingdal. De reis gaat over de bekende Valdresflya naar Vågåmo. 4 Overnachtingen in Storrvik, een accommodatie waar al sinds de 15e eeuw mensen wonen. De boerderij met 5 balkenhuizen staan onder monumentenzorg. Prachtig uitzicht op het Vågåmeer.

Activiteiten: vissen, wandeltochten, gletsjertochten, raften. Bezoek het mooie plaatsje Lom met mooie waterval, 11e eeuwse stavkerk, mineralenverzameling en bakeriet.

9e dag: Vågåmo–Marifjøra, 135 km

Een prachtige dagtocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Vågåmo via de Sognefjell naar Marifjøra. 3 Overnachtingen in Marifjøra een mooie accommodatie in Rorbu-stijl, gelegen aan de Gaupnefjord.

Activiteiten: Jostedalgletsjer, gletsjertocht op de Nigardsbreen, het Breheimencentrum, Urnes Stavkerk, vissen, kajakken.

12e dag: Marifjøra–Voss, 198 km

Over de oude mooie Aurlandsweg naar Aurland. Deze zomerweg is geopend van mei tot augustus. Mischien heeft u tijd voor een uitstapje naar de Flåmsbaan, het spoorwegtraject van Flåm naar Myrdal. Flåm ligt op 2 m en Myrdal op 867 m hoogte. De trein rijdt door een prachtig decor van machtige bergen en woeste watervallen. Dit alles maakt de Flåmbaan tot de meest interessante spoorlijn van Scandinavië. Via Flåm rijdt u naar Voss. 4 Overnachtingen in Bavallstunet. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss.

Activiteiten: Dagtocht naar Bergen (1,5 uur rijden), dagtocht Norway in a Nutshell, Flåm, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

16e dag: Voss–Byglandsfjord, 363 km

Over de nieuwe Hardangerbrug rijdt u langs de Sørfjorden naar Odda. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad. Hordabrekkene is een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km. Het uitzicht over het Rølsdalsmeer is zeer bekend. Vervolg uw route over de Haukelipas via Haukeligrend richting Hovden. Hier zakt u verder richting het zuiden over weg 9 naar uw laatste overnachtingsadres Neset, Byglandsfjord voor een verblijf van 3 nachten.

19e dag: Byglandsfjord–Kristiansand, 72 km

Vandaag rijdt u verder door het Setesdal naar de gezellige havenstad Kristiansand. Vertrek met de Color Line van Kristiansand naar Hirtshals.

 

Autotour met vertrek op vrijdag

4 overnachtingen in Fagernes

3 overnachtingen in Storrvik

4 overnachtingen in Marifjøra

3 overnachtingen in Bavallstunet

4 overnachtingen in Neset, Byglandsfjord

 

Complete 19/20-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line/Fjord Line bootovertochten én 17/18 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

dinsdag: vanaf € 633 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.237 pp (bij 2 personen)

vrijdag: vanaf € 725 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.419 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Kristiansand–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 17/18 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP