Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1249 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Forlandet

Mooie route die vanuit Bergen langs imposante fjorden en bruisende watervallen naar de indrukwekkende bergen van het binnenland voert. Het verblijf is op enkele plaatsen iets langer zodat u voldoende tijd heeft om actief deel te nemen aan de vele verschillende activiteiten.

1e dag: Hirtshals–Bergen

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen.

2e dag: Bergen–Haukeland, 18 km

Na aankomst in Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied rijdt u naar Lone Camping, Haukeland waar u 1 nacht verblijft.

3e dag: Haukeland–Flåm, 200 km

U vertrekt richting Voss. U rijdt langs 'De Steinsdalsfossen', één van de bekendste watervallen van Noorwegen. Via Norheimsund komt u in het badplaatsje Øystese, bekend om zijn goudvismeer waarin 5 soorten vis voorkomen. De meest bijzondere is de goudwinde, die in 1914 vanuit Bergen - in een emmer - naar dit destijds vrijwel visloze meer vervoerd werd. De goudwinde is nu beschermd en kan wel 50 jaar oud worden. U vervolgt de weg via Granvin naar Voss. Via Tvinde met zijn tweelingwaterval rijdt u via de Gudvangentunnel naar Flåm. 3 Nachten verblijf op Flåm Camping.

Activiteiten: Dagtocht naar Bergen. Wandelen, kajakken, mountainbiken, bierbrouwerij Flåmsbrygga, treinrit Flåmsbanen, excursie 'Noorwegen in een notendop', boottocht op de Nærøyfjord, bezoek de originele boerderijen zoals Otternes Bygdetun of Undredal.

6e dag: Flåm–Jølstraholmen, 152 km

Over de mooie Aurlandsweg via Aurland naar Lærdal. Oversteek naar Mannheller en langs de Sognefjord en de gletsjers via Skei naar Jølster. 2 Nachten verblijf op Jølstraholmen Camping.

Activiteiten: Deze camping ligt schitterend aan de Jølstrarivier en aan het forelrijke Jølstermeer. Activiteiten: Mooie tocht naar Fjærland (gletsjermuseum) en naar de gletsjers. Vissen.

8e dag: Jølstraholmen–Geiranger, 204 km

Een spectaculaire route door een uniek fjordenlandschap. Via de mooie fjorddorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier langs het meer naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas - de oude zomerweg - door een indrukwekkende bergwereld met sneeuw en ijs naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling naar Geiranger. Onderweg passeert u Flydalsjuvet één van de meest bekende uitzichtpunten van Noorwegen. 3 Nachten verblijf op Hole Camping, Geiranger.

Activiteiten: cruise door de Geirangerfjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

11e dag: Geiranger–Måsåplassen, 293 km

Via de Ørneveien - Adelaarsweg - en de ferry Eidsdal–Linge over de Trollstigen met zijn 11 haarspeldbochten naar Åndalsnes. Via Lesja en Dombås naar Måsåplassen. Het laatste stukje van deze dagetappe rijdt u over de Frissvegen, een prachtige weg door de wildernis van Noorwegen. 2 Nachten verblijf in Friisvegen Turistsenter, Måsåplassen.

Activiteiten: Viewpoint Snøhetta, Muskusossensafari, Elandsafari, raften, kanoën, wandeltochten, nordic walking, fietsen, golfen.

13e dag: Måsåplassen–Fagernes, 191 km

Vandaag wederom een mooie route, ditmaal over de Valdresflya. Hiervoor dient u eerst een stukje terug te rijden richting Sjoa. Via weg 257 bereikt u het bergplateau ten oosten van de Jotunheimen. U rijdt zuidwaarts naar Fagernes voor 2 nachten verblijf in Fagernes Camping.

Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard. Openluchtmuseum Maihaugen of Hunderfossen familiepark.

15e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Misschien heeft u nog tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 13 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 463 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 890 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Bergen met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 13 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP