Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

15 dagen - 1368 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Hardangervidda

Mooie afwisselende huttentocht met verblijf in gezellige plaatsjes langs de fjorden, in de bergen of in uniek natuurgebied. Prachtige routes langs rivieren of over passen met haarspeldbochten en zomers sneeuwplezier. Vele mogelijkheden voor excursies zoals gletsjertochten, stedenbezoek, wandelingen of de beroemde Flåmbanen.

1e dag: Kristiansand–Byglandsfjord, 72 km

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand. We verlaten de gezellige havenstad en rijden door een glooiend vriendelijk landschap naar Neset Camping, Byglandsfjord voor verblijf van 2 nachten.

Activiteiten: Kristiansand, Grimstad, Lillesand en Arendal. Elandsafari, Mineraalpark in Evje, raften, klimmen, Hovden Aqualand.

3e dag: Byglandsfjord–Lofthus, 295 km

Vandaag rijdt u een mooie route over de pas naar Haukeligrend. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad, een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km met prachtig uitzicht over het Rølsdalsmeer. U vervolgt uw weg langs de Sørfjorden via Odda naar Lofthus. Verblijf van 2 nachten op Lofthus Camping.

Activiteiten: Bergen, Hardangervidda, Hardangertun Family Park.

5e dag: Lofthus–Flåm, 133 km

Over de Hardangerbrug via Voss en Gudvangen naar Flåm Camping voor verblijf van 3 nachten.

Activiteiten: Dagtocht naar Bergen. Wandelen, kajakken, mountainbiken, bierbrouwerij Flåmsbrygga, treinrit Flåmsbanen, excursie 'Noorwegen in een notendop', Nærøyfjord, originele boerderijen: Otternes Bygdetun of Undredal.

8e dag: Flåm–Loen, 215 km

Over de mooie Aurlandsveien 'zomerweg' met prachtige uitzichten via Aurland naar Lærdal. Oversteek ferry Fodnes–Mannheller en langs de Sognefjord en de gletsjers via Skei en Olden naar Loen. Verblijf 2 nachten op Tjugen Camping, Loen met uitzicht op de gletsjer.

Activiteiten: Briksdal- en Kjenndalgletsjer. Gletsjerhiking, Via Ferrata in Loen, dagtocht naar Geiranger, vissen, kanoën en talrijke wandelmogelijkheden.

10e dag: Loen–Gjerdset, 192 km

Een spectaculaire route door een uniek fjordenlandschap via de mooie dorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas - de oude zomerweg - naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling naar Geiranger. Dan via Ørneveien - de Adelaarsweg - langs de fjord; ferry Eidsdal–Linge en opnieuw de bergen in. De afdaling gaat via de Trollstigenpas. Verblijf 2 nachten in Gjerdset Turistsenter, Isfjorden.

Activiteiten: Atlanterhavsweg, Ålesund, Geiranger of Molde. Vissen, wandeltochten, kanoën, zwemmen in het Gjerdsetmeer.

12e dag: Gjerdset–Fagernes, 270 km

Door Romsdalen langs de indrukwekkende steile bergwand Trolltindene, naar Lesja. Over de 'zomerweg' naar Vågåmo. Het plaatsje Lom is bezienswaardig. Langs het mooie Jotunheimengebied en Valdresflya naar Fagernes. Verblijf 2 nachten op Fagernes Camping.

Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard. Openluchtmuseum Maihaugen of Hunderfossen familiepark.

14e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Misschien heeft u nog tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

15e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 15-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 13 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 333 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 641 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Kristiansand met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 13 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP