Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17 dagen - 1130 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Härjedalen

Een prachtige reis via de Noorse provincie Hedmark door steeds ruigere, weidsere en uitgestrektere natuur naar het Zweedse Lofsdalen. Een fijne uitvalbasis voor een actief, ontspannen verblijf in de regio Härjedalen. Na één week verblijf gaat u naar Kamben in Golsfjell, een prachtig berggebied met talrijke excursiemogelijkheden.

Autotour met vertrek op zaterdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line. Een comfortabele oversteek aan boord van de Color Fantasy of Color Magic. Aan boord kunt u heerlijk ontspannen in de spa of het zwembad of geniet van het zonnetje op één van de buitendekken.

2e dag: Oslo–Lofsdalen, 422 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Via de E6 rijdt u richting het noorden. Een stop in Elverum is een echte aanrader. Elverum is de hoofdstad van de Noorse bosbouw en houtindustrie. Buiten het centrum liggen naast elkaar twee interessante musea. Het Glomdalsmuseet, het op twee na grootste openluchtmuseum van Noorwegen, toont 80 boerderijen en andere historische gebouwen uit het Østerdal. Vanuit het openluchtmuseum kunt u via een loopbrug oversteken naar een eilandje in de rivier de Glåma naar het Noorse bosbouwmuseum over bosbeheer, natuur, jacht en visserij. De reis gaat verder richting Zweden. Bij Storbo passeert u de grens en rijdt u richting Idre. Even later arriveert u op uw eerste vakantieadres in Fjällripan Lodge, Lofsdalen.

3e - 8e dag: Verblijf Lofsdalen

Het is aangenaam wakker worden in Fjällripan Lodge. Uw lodge is onderdeel van een kleinschalig vakantiedomein, gelegen tussen een uitgestrekt meer en een beschermende bergflank. De lodges zijn op een luxueuze authentieke manier afgewerkt. Het meer nodigt uit voor een verfrissende duik of voor een paar uurtjes vissen op snoek, baars of Arctische zalmforel. De omgeving van Lofsdalen wemelt van de wandelpaden. U kunt er mountain biken, een bezoek brengen aan het Elandenpark van Överberg of een middagje naar het verderop gelegen plaatsje Sveg waar zich het Henning Mankell museum bevindt, één van de bekendste Zweedse auteurs.

9e dag: Lofsdalen–Gol, 490 km

Vandaag verruilt u het ongerepte Zweden voor het Noorse berglandschap met de nabij gelegen fjorden. De reis gaat wederom via Elverum. Vervolgens rijdt u via schaatsstad Hamar langs het Mjøsameer naar Gjøvik. Via weg 33 naar Leira. U begint aan een mooie bergtocht over de Valdresflya. Het hoogste punt van de weg ligt op 1389 m.o.h. en biedt prachtige uitzichten naar Jotunheimen Nationaal Park. Op de Golsfjell tussen Fagernes en Gol verblijft u in één van de mooie vakantiewoningen van Kamben.

10e - 15e dag: Verblijf Gol

Uw comfortabele vakantiewoning is een prima uitvalbasis voor het verkennen van de regio. Een dagtocht naar de wereldberoemde Flåmsbaan en de Sognefjord mag natuurlijk niet ontbreken. In de directe omgeving zijn goede fiets- en wandelmogelijkheden voor het hele gezin.

16e dag: Gol–Oslo, 218 km

Via de avontuurlijke weg 7 rijdt u via Hønefoss naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

17e dag: Kiel

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 17-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 14 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

zaterdag: vanaf € 536 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.039 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP