Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17 dagen - 1051 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Hordaland

Rondreis van twee weken met verblijf in het Peer Gynt gebied aan de rand van Jotunheimen, vervolgens aan de Geirangerfjord, de Sognefjord en in Voss. De dagtrajecten zijn mooie routes door het ruige fjord- en berglandschap over de Trollstigen en de Sognefjellpas.

 

Autotour met vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Gålå, 276 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsameer naar Lillehammer en Vinstra. 3 Overnachtingen in Gålå in het mooie Peer Gyntgebied.

Bezienswaardigheden en activiteiten: Mooie dagtocht over de beroemde Peer Gyntvegen, Hunderfossen familiepark, Openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer. Volop wandel- en vismogelijkheden.

5e dag: Gålå–Geiranger, 272 km

Vandaag rijdt u de prachtige 'Gouden Route', nl. de Trollstigen en de Adelaarsweg. 4 Overnachtingen in Hole, deze accommodatie is tegen de berg gebouwd met schitterend uitzicht op de Geirangerfjord.

Activiteiten: Kajakken of maak een cruise door de Geirangerfjord en ontdek de watervallen: 'De Zeven Zusters', 'De Bruidssluier' en 'De Vrijer'. Uitzichtpunt Dalsnibba, Mooie wandeltochten.

9e dag: Geiranger–Marifjøra, 207 km

Vandaag staat één van de mooiste routes op het programma, over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell richting Gaupne en door naar Skjolden. Van hier uit is het nog een klein stukje naar uw overnachtingsadres Marifjøra met een rustige ligging aan de Gaupnefjord. Verblijf van 3 nachten.

Activiteiten: Jostedalgletsjer, gletsjertocht op de Nigardsbreen, het Breheimencentrum, Urnes Stavkerk, vissen en kajakken.

12e dag: Marifjøra–Voss, 139 km

Via Sogndal, over de Sognefjord naar Voss. 4 overnachtingen in Bavallstunet. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss.

Activiteiten: Dagtocht naar Bergen (1,5 uur rijden), dagtocht 'Norway in a Nutshell', Flåm, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

16e dag: Voss–Bergen, 157 km

Via Granvin over de 'National Tourist Route Hardanger' langs de Hardangerfjorden naar Bergen. Vertrek vanuit Bergen om 13.30 uur per Fjord Line.

17e dag: Hirtshals

Aankomst Hirtshals om 7.30 uur.

 

Autotour met vertrek op vrijdag

4 overnachtingen in Gålå

3 overnachtingen in Hole

4 overnachtingen in Marifjøra

3 overnachtingen in Bavallstunet

 

Complete 17-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line/Fjord Line bootovertochten én 14 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

dinsdag: vanaf € 561 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.086 pp (bij 2 personen)

vrijdag: vanaf € 629 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.207 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Bergen–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP