Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17 dagen - 1312 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Oppland

Een rondreis over indrukwekkende bergpassen in een uniek fjordengebied met verblijf in sfeervol ingerichte huizen in 4verschillende gebieden. De tour start in het Gudbrandsdal, via Loen aan de Nordfjord naar Voss en tot slot nog enkele dagen in Valdres aan de zuidkant van de Jotunheimen.

 

Autotour met vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vågåmo, 326 km

Aankomt Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer via de Gudbrandsdalen naar Storrvik. 3 overnachtingen in Storrvik, een accommodatie waar al sinds de 15e eeuw mensen hebben gewoond en de boerderij met 5 balken huizen staan onder monumentenzorg. Prachtig uitzicht op het Vågåmeer.

Activiteiten: Vissen, wandeltochten, gletsjertochten, mountainbiken, raften. Bezoek het plaatsje Lom met mooie waterval, 11e eeuwse Stavkerk, mineralenverzameling en bakeriet.

5e dag: Vågåmo–Loen, 294 km

Vandaag een prachtige route over de toeristische route Slådalsveien (tolweg) naar Lesja. Van Lesja, via Andalsnes naar Geiranger via 'de Gouden Route'. Er gaat een tolweg omhoog naar het uitzichtpunt Dalsnibba op 1495 m. Prachtig uitzicht op het omringende berggebied en in de verte de Geirangerfjord. Via het mooie bergmeer Djupvatn naar Hjelle en rijdt u langs het Strynmeer naar Loen. 4 overnachtingen in Tjugen, Loen, deze accommodatie ligt enkele kilometers buiten het dorp op een kleine rustige camping met uitzicht op de Jostedalgletsjer.

Activiteiten: De Briksdal- en Kjenndalgletsjer, gletsjerhiking, volop wandelmogelijkheden, Nationaal Park Jostedalsbreen, bezoek aan Geiranger, vissen en kanoën.

9e dag: Loen–Voss, 259 km

Mooie route via Olden en Skei over de 'route Gaularfjellet' naar Dragsvik, ferry naar Vangsnes en door naar Voss. 3 Overnachtingen in Bavallstunet. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss.

Activiteiten: Dagtochten naar Bergen (1,5 uur rijden), 'Norway in a Nutshell' of langs de Hardangerfjord, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

12e dag: Voss–Fagernes, 242 km

Via Flåm, misschien heeft u tijd voor een uitstapje naar de Flåmsbaan, het spoorwegtraject van Flåm naar Myrdal. Flåm ligt op 2 m en Myrdal op 867 m hoogte. De trein rijdt door een prachtig decor van machtige bergen en woeste watervallen. Dit alles maakt de Flåmbaan tot de meest interessante spoorlijn van Scandinavië. Via Aurland rijdt u door naar Fagernes. 4 Overnachtingen in Grønebakke. U heeft hier een mooi uitzicht over het dorp, naar het noorden richting Jotunheimen en naar het zuiden richting Fagernes.

Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard.

16e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via het stadje Fagernes en weg 16 terug naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

17e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Autotour met vertrek op vrijdag

4  overnachtingen in Storrvik

3  overnachtingen in Tjugen, Loen

4  overnachtingen in Bavallstunet

3  overnachtingen in Grønebakke

 

Complete 17-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 14 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

dinsdag: vanaf € 555 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.087 pp (bij 2 personen)

vrijdag: vanaf € 660 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.282 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP