Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

20 dagen - 3106 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Reisa

Avontuurlijke kampeerhuttentocht naar het noorden met een verblijf op de Lofoten. De reis gaat over de 650 km lange 'Kystriksveien' door Helgeland, met bezienswaardigheden als Torghatten, Svartisen gletsjer, 'Zeven Zusters' en Saltstraumen, door National Geographic uitgeroepen tot een van de meest pittoreske wegen ter wereld. Dus neem de tijd en geniet!

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

2e dag: Oslo–Sjoa, 277 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Van Oslo via Eidsvoll, waar in 1814 de grondwet werd afgekondigd, naar Hamar. Langs het grootste meer van Noorwegen 'Het Mjøsameer' via Lillehammer en Ringbu naar Sjoa Camping.

3e dag: Sjoa–Orkanger, 253 km

Vandaag een mooie tocht over de Dovrefjell via Dombås en Oppdal, via Orkangerdalen naar Tråsåvika Camping, Viggja voor 1 nacht. Misschien ziet u onderweg al een Muskusos, maar pas op kom niet te dichtbij. De Muskusos ziet er misschien wat lomp en suffig uit maar het dier beweegt zich heel snel tot wel 60 km per uur.

4e dag: Orkanger–Overhalla, 249 km

Vandaag begint bij Steinkjer de mooie 650 km lange Kystriksveien en eindigt in Bodø. Een prachtige kustroute met tal van eilandjes en scheren, spitse bergen en heldere fjorden. Vandaag rijdt u over de Kystriksvei 17 via Namsos naar Overhalla en verblijft één nacht op Bjøra Camping, Overhalla.

5e dag: Overhalla–Vennesund, 125 km

Naar Holm, ferry naar Vennesund. Net naast de pont ligt de Vennesund Camping, Sømna waar u 1 nacht verblijft.

6e dag: Vennesund–Nesna, 146 km

Iets voor Brønnøysund, passeren we de beroemde berg Torghatten, met de vorm van een hoed. Volgens de sagen zou het grote gat midden in de berg veroorzaakt zijn door een pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. Per ferry Horn–Anndalsvågen, links de Vega archipel (Unesco) met op het hoofdeiland in Nes het E-huset museum, eidereend museum. Ferry Forvik–Tjotta. Op weg naar Sandnessjøen passeren we Alsthaug en het historische Peter Dass museum. Langs de prachtige bergketen de 'Zeven Zusters'. Ferry Levang–Nesna. Verblijf 1 nacht in Havblikk Camping, Nesna.

7e dag: Nesna–Halsa, 123 km

Voor de kust ligt het eiland Løvund bekend om zijn puffins, papegaaiduikers. Ferry's Kilboghamn–Jektvik en Ågskardet–Forøy. Verblijf 2 nachten in Furøy Camping, Halsa. Gletsjertocht met gids naar de Svartisen is hier mogelijk, wel een dag tevoren reserveren. De boot vertrekt uit Holand naar Svartisen, daar zijn fietsen te huur om bij de gletsjer te komen.

9e dag: Halsa–Fauske, 196 km

Langs Saltstraumen,'s werelds krachtigste getijdenstroom. Aankomst in Bodø betekent het einde van weg 17. Langs de fjord naar Fauske en overnachting op Fauske Camping & Motell.

10e dag: Fauske–Lofoten/Laukvik, 272 km

Over de kustweg via Innhavet naar Bognes en per ferry naar Lødingen via Hinnøya over de nieuwe vasteland-verbinding naar Laukvik. Verblijf van 2 nachten op Sandsletta Lofoten, Laukvik, met schitterende ligging in een inham aan zee. Ideaal voor een mooie zonsondergang! Svolvær is de hoofdplaats op de Lofoten. Bezoek karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær met de 'rorbuer', de rode houten huizen op palen of maak een boottocht of zeearend-safari naar de indrukwekkende Trollfjord.

12e dag: Laukvik–Moskenes–Fauske, 227 km

Mooie tocht via Svolvær langs de traditionele vissersdorpjes Stamsund, Nusfjord en Reine naar Moskenes. Ferry oversteek naar Bodø en overnachting Fauske Camping & Motell.

13e dag: Fauske–Mo i Rana, 184 km

Mooie route door Saltdalen, we passeren de poolcirkel en rijden langs Saltfjellet Nasjonalpark en Svartisen Gletsjer (het zwarte ijs) voor 2 nachten op de Yttervik Camping aan de Randfjord bij Mo i Rana.

15e dag: Mo i Rana–Steinkjer, 365 km

Vandaag rijden we zuidwaarts, passeren het mooie Majavatn en rijden via Grong naar Steinkjer. We rijden langs de langste zalmtrap van Noord Europa. Iets voor Grong kun je een kijkje nemen in het zalmmuseum. U verblijft één nacht op Føllingstua Camping, Steinkjer.

16e dag: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Over het prachtige Dovrefjell naar Oppdal. U verblijft één nacht op Granmo Camping, Oppdal.

Activiteiten: Viewpoint Snøhetta, Muskusossensafari, elandsafari, raften, kanoën.

17e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Via Dombås rijdt u langs Jotunheimen Nasjonalpark met prachtig uitzicht op het hooggebergte over de Valdresflya naar Fagernes. U verblijft twee nachten op Fagernes Camping.

19e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss rijdt u naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

20e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 20-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 17 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 594 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.129 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 17 overnachtingen in genoemde kampeerhutten; • Ferry Bodø–Moskenes.

Niet inbegrepen: overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP