Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

11 dagen - 1156 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Setesdal

De steden Oslo, Bergen en Stavanger vormen een mooie driehoek tijdens deze huttentocht, met onderweg mooie en vooral afwisselende landschappen. De reis start met een verblijf in Oslo. Via een indrukwekkende bergroute verkent u het binnenland van Noorwegen en eindigt de reis langs de prachtige westkust met vele fjorden.

1e dag: Hirtshals–Langesund–Oslo, 177 km

Vertrek uit Hirtshals om 09.00 uur per Fjord Line. Na aankomst om 13.30 uur gaat de reis richting Larvik. Een aanrader is om een stop te maken in Kragerø, een charmant stadje met houten huizen en een hele mooie haven. De komende 2 nachten verblijft u op Bogstad Camping, Oslo.

De hoofdstad van Noorwegen biedt u vele interessante bezienswaardigheden zoals talrijke musea, het Vigeland Park en natuurlijk de sfeervolle winkelstraat Karl Johann.

3e dag: Oslo–Hovet, 247 km

Via Hønefoss rijdt u over weg 7 via Gol en Ål naar Hovet. U verblijft twee nachten op Birkelund Camping, Hovet. Morgen heeft u een dag ter vrije besteding. Bezoek het gezellige dorpje Geilo of rijd naar Flåm voor een ritje op de adembenemende Flåm spoorbaan. Een boottochtje over de Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) maakt dit een onvergetelijke dag.

5e dag: Hovet–Haukeland, 248 km

De reis gaat verder over de Hardangervidda. Boven op deze hoogvlakte zijn redelijk veel stuwmeren en aan het eind van de hoogvlakte komt u bij de waterval Vøringfossen. De route gaat naar en langs de fantastische Hardangerfjord, met wijdse en adembenemende uitzichten. U rijdt over de Hardangerbrug en weg 7/13 naar uw eindbestemming Haukeland. U verblijft 3 nachten op Lone Camping, Haukeland. Tijdens uw verblijf in de omgeving van Bergen is het volop genieten van het bijzondere Noorse kustleven. Een stadsbezoek aan de Hanzestad Bergen maakt uw verblijf hier compleet.

8e dag: Haukeland–Tjørhom, 284 km

Vandaag is een prachtige reisdag langs de Noorse fjordenkust. De kustroute door de archipel tussen Stavanger en Bergen is zeer mooi! De route gaat zuidwaarts en u passeert vele fjorden, bruggen, tunnels en eilanden. Met de ferry Halhjem–Sandvikvåg bereikt u het grote eiland Stord. Met een tweede ferry vaart u over van Arsvågen naar Mortavika. Vanaf Stavanger volgt u weg 45 naar Tjørhom voor een verblijf van 3 nachten in Sageneset Feriesenter, Sirdal. De regio Stavanger staat bekend om vele mooie attracties, waaronder de Lysefjord, het strand van Sola en uiteraard de wereldberoemde rotsformatie Preikestølen.

11e dag: Tjørhom–Kristiansand, 200 km en Kristiansand–Hirtshals

Tijdens deze laatste reisdag in Noorwegen bereikt u via weg 42 en 43 het zuidelijkste plaatsje Mandal en vervolgt u de route naar Kristiansand. Om 16.30 vertrek per Color Line uit Kristiansand naar het Deense Hirtshals. Aankomst om 19.45 uur. Wij kunnen u tevens van dienst zijn met een overnachtingadres in Denemarken op zowel heen- als terugreis.

 

Complete 11-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line bootovertochten én 10 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 265 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 504 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Langesund en Kristiansand–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 10 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP