Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

13/14 dagen - 864 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Telemark

Een prachtige tour door het zuiden van Noorwegen. Pittoreske kustplaatsjes, hoge bergen en hoogvlaktes wisselen zich hier af. U kunt het beroemde Telemark kanaal bezoeken of een tocht maken op een nostalgisch schip. U verblijft onder meer in het Setesdal en kunt een bezoek brengen aan de Lysefjord met de bekende Preikestølen.

 

Autotour met vertrek op dinsdag of woensdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vrådal, 205 km

Aankomst om 10.00 uur in de Noorse hoofdstad met vele interessante bezienswaardigheden. U rijdt via Drammen en Kongsberg naar Vrådal. 3 overnachtingen in Vrådal Hyttegrend. Heel geschikte omgeving voor families met kinderen.

Activiteiten: wandelen, fietsen, kanoen of een tocht over het meer maken met het MS Fram. Excursie Telemarkkanaal, Bø Sommerland pretpark of de kust met zijn schilderachtige plaatsjes.

5e dag: Vrådal–Tjørhom, 168 km

Via Dalen rijdt u over weg 45 naar Tjørhom in het Sirdal. 4 Overnachtingen in Sageneset Feriesenter, Sirdal.

Activiteiten: dagtocht via Suleskarveien naar het Setesdal. Bezoek de kustplaatsjes Egersund en Flekkefjord. Dagtocht naar Stavanger. Wandeltocht Kjeråg en Preikestølen. Per auto mooie route naar Øygardstol met prachtig uitzicht op het dal.

9e dag: Tjørhom–Kodal, 363 km

De hoogvlaktes en bergweggentjes van de afgelopen dagen verwisselen we vandaag voor de kustlijn in het zuiden van Noorwegen. Via Evje rijdt u over weg 42 naar Arendal. Vervolgens passeert u de kustplaatsjes Risør en Kragerø. Toeristische kustplaatsjes met gezellige havens en winkeltjes met antiek en Noorse ambachten. U verblijft 3 nachten in Hasås Setra, een sfeervol ecologisch huis op het terrein van een voormalige seter (bosboerderij).

Activiteiten: dagtocht naar Oslo, Kongsberg of bezoek de mooie scherenkust, het walvismuseum in Sandefjord of de 600 jaar oude kerk in Høyord.

12e dag: Kodal–Oslo, 128 km

Langs de Oslofjord rijdt u terug naar Oslo voor de inscheping aan boord van Color Line. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur.

13e dag: Kiel

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

 

Autotour met vertrek op vrijdag of zaterdag

4 overnachtingen in Vrådal Hyttegrend

3 overnachtingen in Sageneset Feriesenter, Sirdal

4 overnachtingen in Hasås Setra.

 

Complete 13/14-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 10/11 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

dinsdag: vanaf € 450 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 869 pp (bij 2 personen)

vrijdag: vanaf € 483 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 936 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 10/11 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

Klik voor een grotere foto

 

Complete 13/14-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line bootovertochten én 10 overnachtingen!

woensdag: vanaf € 299 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 568 pp (bij 2 personen)

zaterdag: vanaf € 333 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 635 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Langesund en Langesund–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 10 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Excursie tips

Telemarkkanaal

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP