Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Treinreis

Klik voor een grotere foto

Lofoten en Noorse steden

Eilandengroep Lofoten, Noorse steden, Hurtigruten deeltraject

Een bijzondere combinatiereis per trein en Hurtigruten. U reist vanaf Bergen met de Bergensbaan naar Oslo. De 'kroningsstad' Trondheim bereikt u met de Dovrebaan en van daar reist u verder noordwaarts naar Bodø. Twee deeltrajecten met Hurtigruten laten u het ongerepte fjordenlandschap vanaf het dek ervaren. Een unieke belevenis!

1e dag: Amsterdam–Bergen

Vliegreis Amsterdam–Bergen en per flybuss naar het centrum van Bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

2e dag: Verblijf Bergen

In cultuurstad Bergen is veel te beleven. De bekendste bezienswaardigheden zijn Bryggen met zijn historische Hanzehuizen, de vismarkt, de sfeervolle winkelstraten, het aquarium, stadspark Torgallmenningen en het Edvard Grieg museum.

3e dag: Bergen–Oslo

Vandaag stapt u op de Bergensbaan tussen Bergen en Oslo. Dit is één van de mooiste treinreizen van Europa! De reis gaat al klimmend langs diepe fjorden en hoge bergtoppen naar 'het dak van Noorwegen', de Hardanger hoogvlakte. Vervolgens daalt u af door uitgestrekte bossen naar de hoofdstad Oslo. Overnachting in Thon Hotel Opera, Oslo.

4e dag: Verblijf Oslo

De Noorse hoofdstad ademt een ontspannen sfeer en biedt voor elk wat wils. Zoals het indrukwekkende Vigeland park met meer dan 200 beelden, het schiereiland Bygdøy met drie interessante musea en de bekende winkelstraat Karl Johan.

5e dag: Oslo–Trondheim

We laten Oslo achter ons en stappen op de Dovrebaan, het treintraject tussen Oslo en Trondheim. Een schitterende tocht door het Gudbrandsdal en over de Dovrefjell Nationaal Park met een stijging van 600 meter tussen Otta en Hjerkinn. Overnachting in Scandic Nidelven, Trondheim.

6e dag: Verblijf Trondheim

Een vrije dag in de 'kroningsstad' Trondheim. In de imposante Nidarosdom worden volgens traditie de Noorse koningen gekroond. Bijzonder is ook de oude stadsbrug, de koopmanshuizen langs de rivier en het muziekmuseum.

7e dag: Trondheim–Bodø

Een vroeg vertrek uit Trondheim. De reis gaat verder noordwaarts. Ditmaal over de Nordlandsbaan naar Bodø. Een 10 uur durende treinreis door de prachtige, ruige natuur van Noord-Noorwegen. Een unieke ervaring, waarbij u maar liefst 730 km per spoor reist langs schitterende fjorden en indrukwekkende rotsformaties. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

8e dag: Hurtigruten Bodø–Svolvær

De ochtend biedt wat tijd om de benen te strekken en een wandeling te maken door het levendige Bodø, gelegen op een schiereiland. Om 15.00 uur vertrek per Hurtigruten voor het traject Bodø – Svolvær. Een unieke belevenis om nu vanaf het dek de Noorse fjordenkust te bewonderen. Om 21.00 uur aankomst. De komende 3 nachten verblijft u in Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

9e - 11e dag: Verblijf Lofoten

Ervaar de charmes van de Lofoten eilanden in alle kleine , pittoreske vissersdorpjes met hun bohemien sfeer. De Lofoten is een buitengewone ervaring, verscholen tussen de majestueuze granieten kliffen en witte zandstranden. Maak een wandeling tussen de stokvisrekken en 'rorbuer', de traditionele woningen van de vissersbevolking.

11e - 14e dag: Hurtigruten Svolvær–Bergen

Een ontspannen afsluiting van uw reis door Noorwegen. Om 20.30 uur vertrek per Hurtigruten schip. De reis gaat zuidwaarts richting Bergen. U passeert onder meer de Poolcirkel, de kust van Helgeland met honderden eilandjes en de steden Kristiansund en Florø.

14e dag: Bergen–Amsterdam

Aankomst in Bergen om 14.30 uur. Transfer van de Hurtigruten kade naar de luchthaven. Vliegreis Bergen–Amsterdam.

 

Complete 14-daagse Trein/Hurtigruten reis

Prijs inclusief vliegreizen, treinreizen, Hurtigruten én 10 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.985 pp

Inbegrepen: • Vliegreizen Amsterdam–Bergen en Bergen–Amsterdam in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • transfers van/naar het vliegveld; • 10 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; • treinreizen Oslo–Trondheim, Trondheim–Bodø en Bergen–Oslo met zitplaatsreservering 2e klasse; • Hurtigruten trajecten Bodø–Svolvær (dagtraject) en Svolvær–Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt.

Niet inbegrepen: Ruimbagage KLM.

Toeslagen: • upgrade kamer: vanaf € 205 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: dagtraject Bodø–Svolvær: 1x lunch en 1x diner € 102 pp; traject Svolvær–Bergen: 3x lunch en 3x diner € 306 pp; • Toeslag Comfort Class Trein: € 15 pp per traject.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP