Hurtigruten Ambassador Award voor Norske

Hurtigruten Ambassador of the Year Norwegian Coast

Tijdens het jaarlijkse Global Trade Event van de Noorse rederij Hurtigruten is Norske Noorwegen Reizen benoemd tot ‘Ambassador of the Year’ voor de rondreizen langs de Noorse kust. Het event vond in mei 2017 plaats aan boord van het MS Midnatsol in Bergen, Noorwegen. Tijdens het event kwamen o.a. de verdere ontwikkeling van het product, nieuwe bestemmingen en de aankoop van de 4 nieuwe schepen ter sprake. In mei 2019 is het MS Roald Amundsen in de vaart gekomen. Het is het eerste ‘groene’ cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie.

Daniel Skjeldam, CEO Hurtigruten: “Wij belonen Norske Noorwegen Reizen met de Ambassador of the Year Award voor hun buitengewone prestaties en samenwerking met Hurtigruten. Als Hurtigruten ambassadeur zijn zij een belangrijke inspirator in hun vakgebied en spelen zij een prominente rol in het vergroten van de betrokkenheid  van de consument om te kiezen voor authentieke en op maat gemaakte ontdekkingsreizen. Met een grote passie en vastberadenheid om een belangrijke positie in te nemen op de huidige cruise markt is Norske een preferred partner voor onze ontdekkingsreizen langs de Noorse kust.”

Dagelijks vaart één van de 11 postboten in 12 dagen van Bergen via de Noordkaap naar Kirkenes en terug. Op een route van 2.500 zeemijlen worden 34 verschillende havens aan gedaan. Sinds 1893 zijn de postboten een belangrijke verbinding tussen grote havensteden en kleine dorpen. Ze brengen vracht, transporteren passagiers en bieden reizigers volop mogelijkheden om Noorwegen te ontdekken.