Auto rondreis Scandinavië

(3) Reizen
Filter afbeelding

Autotour Thordis

  • Dé Scandinavische ontdekkingsreis!
  • Reis door Zweeds Lapland
  • Hurtigruten traject Honningsvåg-Bergen
v.a.  € 1107 p.p
Bekijk reis

Autotour Idre

  • Vakantieplezier voor het hele gezin
  • Vliegvissen, kanoën, raften en wandelen
  • Maak kennis met de Sami-cultuur
v.a.  € 357 p.p
Bekijk reis

Autotour Stine

  • Het beste van 3 landen in één reis!
  • Bezoek Kopenhagen, Oslo en Stockholm
  • De perfecte combi van cultuur en natuur
v.a.  € 1178 p.p
Bekijk reis

Auto rondreis Scandinavië

Met eigen auto op vakantie naar Scandinavië of per huurauto op vakantie in Noorwegen/Zweden? Scandinavië is een ideaal land om per auto te ontdekken! Vooral in het voor- en naseizoen rijdt u ontspannen op de rustige, goede wegen. In juli kan het drukker zijn, met name langs de smallere fjordwegen. De bergwegen blijven een oase van rust. De afstanden van onze autotours zijn veelal niet groot, maar dat is voor velen een pluspunt, omdat er zoveel te verkennen valt. Er zijn dagafstanden bij die kort lijken, maar dan valt er zeer veel te bekijken onderweg.

Geen maatwerk, wel een zeer ruime keuze!

Ons zeer uitgebreide aanbod autotours biedt voor ieder wat wils. Reizen op maat verzorgen wij niet, maar een bestaande autotour kan eventueel op verzoek worden aangepast. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze reisspecialisten, zij informeren u graag óf en welke aanpassingen mogelijk zijn bij de autotour van uw voorkeur. Onze reisspecialisten zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur via telefoonnummer 023-5289856. Op zaterdag hanteren wij wisselende openingstijden.

Met de auto door Noorwegen

Bij de autotours is wel eens gekozen voor een toeristische, extra mooie route die soms langs tolwegen gaat. Uw wisseldag wordt op deze wijze een excursiedag. De routes van onze rondreizen Noorwegen langs hotels, vakantiewoningen en kampeerhutten zijn voor een ieder goed te doen. In het vroege voorjaar kan het voorkomen dat verschillende bergovergangen nog niet open zijn, waardoor u moet omrijden. Maar vanaf ca. 20 mei zijn alle wegen normaal gesproken geopend. De maximum snelheid in Noorwegen is 80 km (soms 90/100) en in de bebouwde kom 50-60 km. De Noorse Cappellen wegenkaarten op schaal 1:325.000 of de verschillende deelkaarten zijn à € 20 bij Norske Noorwegen Reizen, gelijktijdig met de boeking, te bestellen.

Tolwegen

Indien u van de hoofdroute afwijkt treft u met name in de berggebieden regelmatig tolwegen aan; het zijn meestal verharde wegen, schitterend gelegen, maar soms van slechte kwaliteit, d.w.z. ze zijn goed te berijden, mits u uw snelheid aanpast. Dit geldt ook voor sommige niet-tolwegen, die naar een aantal bergpensions, hotels en/of vakantiewoningen leiden. De gemiddelde prijs ligt rond NOK 60 per auto + passagiers. Het is handig om altijd klein muntgeld bij u te hebben.

Auto huren Noorwegen en zelf een autorondreis Noorwegen maken? Start de rondreis Noorwegen via Norske Noorwegen Reizen, dé specialist voor Noorwegen. Wij helpen u graag bij het plannen van uw vakantie naar Noorwegen!