BBQ & TRIP TO THE REINDEER GLACIER, KANGERLUSSUAQ

Eerste of laatste dag, afhankelijk van de vluchturen.

De ijskap is een van de grootste bezienswaardigheden van Groenland. Hij bedekt 80% van de oppervlakte van het land, maar de grootte van deze ijsmassa wordt elk jaar kleiner omdat het meer smelt dan opbouwt. Tijdens deze tocht rijden we naar een plek die we Rendiergletsjer noemen, die hoog oprijst als een ijsmuur – op sommige plekken wel 60 meter hoog – en een duidelijk contrast weergeeft tussen land en ijs.

Voordat we aan ons avontuur naar de gletsjer beginnen, genieten we van een heerlijke, traditionele Groenlandse BBQ, bereid met lokale ingrediënten in Roklubben in Kangerlussuaq. U wordt bediend en zit buiten onder een tent in de frisse lucht.

Na de lunch en een rit van ongeveer 90 minuten bereiken we de prachtige Rendiergletsjer, waar u parallel aan de gletsjerrand omhoog kunt wandelen vanaf de waterval. De naam is te danken aan de rendieren die hier vaak te zien zijn, maar zelfs zonder de aanwezigheid van de dieren is deze locatie een spektakel van wereldklasse, met talloze fotogenieke landschappen en de kalmte die onze gedachten herleidt tot de ongerepte, smetteloze schoonheid van de natuur.

Tijdens de warme zomermaanden smelten gletsjers deels weg. De structuren kunnen plotseling afkalven en breken. Daarom is het belangrijk om op veilige afstand van de ijsreuzen te blijven. Ter plaatse zijn er een twintigtal bankjes met tafels en primitieve maar praktische mobiele toiletten. Na enige tijd te genieten van de fascinerende gletsjer, laten we de unieke natuur achter zoals die was toen we er aankwamen: onaangetast en onvergetelijk.

 

Niveau Gemakkelijk
Terrein Een wat hobbelige tocht over de rotsachtige wegen. Het wandelgebied is ruig en vereist voorzichtigheid en oplettendheid. 2/5 moeilijkheidsgraad
Totale loopafstand 600 -1500 meter afhankelijk van hoe ver u wilt lopen
Fotomogelijkheden Geweldige fotomogelijkheden tijdens de hele tocht
Speciale kleding Warme en waterdichte kleding, stevige wandelschoenen
Prijs: € 152 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.