Boek met vertrouwen!

Hurtigruten Flexibele Boekingsvoorwaarden

We begrijpen dat het boeken van een vakantie in deze tijd van reisbeperkingen en algemene onzekerheid nog steeds riskant kan aanvoelen. Om u dat risico te ontnemen en toch met plezier en vertrouwen nieuwe reisplannen te kunnen maken, biedt Hurtigruten tijdelijk Flexibele Boekingsvoorwaarden.

Wat houdt dit in?

Klanten die een nieuwe Hurtigruten boeking maken in de periode vanaf 11/02/2022 t/m 30/06/2022 én vertrek tot en met 31/12/2022 kunnen van de volgende flexibele voorwaarden gebruik maken om de beoogde reis kosteloos te wijzigen naar een nieuwe reisdatum. De omboeking dient uiterlijk gedaan te worden op 31/12/2022 met een uiterlijke nieuwe vertrekdatum t/m 31/03/2023. De volgende deadlines en voorwaarden gelden hierbij;

Deadlines wijzigen van uw Hurtigruten boeking

 • Tot uiterlijk 31 dagen vóór vertrek: U kunt uw geboekte Hurtigruten reis direct omboeken naar een nieuwe reisdatum óf u geeft aan niet te zullen reizen op de geboekte vertrekdatum en ontvangt een tegoed ter waarde van uw (aan)betaling in de vorm van een zgn. Future Cruise Credit (FCC) welke u op een later tijdstip kunt gebruiken voor een nieuwe Hurtigruten reis met een uiterlijke boekdatum op 31/12/2022 en uiterlijke nieuwe reisdatum t/m 31/03/2023. De laatste optie is bedoeld voor klanten die vóór 31 dagen voor vertrek niet direct een nieuwe reisdatum kunnen of willen kiezen.
 • Vanaf 31 dagen tot uiterlijk 24 uur vóór vertrek: Indien in deze periode uw geboekte reis niet door blijkt te kunnen gaan vanwege COVID-19 *, kunt u de geboekte Hurtigruten reis direct omboeken naar een nieuwe reisdatum óf u geeft aan niet te zullen reizen op de geboekte vertrekdatum en ontvangt een tegoed ter waarde van uw (aan)betaling in de vorm van een zgn. Future Cruise Credit (FCC) welke u op een later tijdstip kunt gebruiken voor een nieuwe Hurtigruten reis met een uiterlijke boekdatum op 31/12/2022 en uiterlijke nieuwe reisdatum t/m 31/03/2023.

* Het niet door kunnen gaan van uw reis vanwege COVID-19 houdt in dat u niet naar uw bestemming kunt reizen vanwege strikte inreisbeperkingen of quarantaineverplichting op uw bestemming of dat u of uw medereiziger(s) in dezelfde boeking in deze periode positief testen op COVID-19.

Voorwaarden Hurtigruten Flexibele boekingsvoorwaarden

 • Geldig voor nieuwe boekingen gemaakt in de periode 11/02 t/m 30/06/2022
 • Uitsluitend geldig voor nieuwe boekingen (niet geldig voor omboekingen)
 • Uw oorspronkelijk geboekte reisdatum dient plaats te vinden op uiterlijk 31/12/2022
 • Indien u besluit om te boeken, dient de nieuwe/gewijzigde reis geboekt te worden op uiterlijk 31/12/2022.
 • De nieuwe/gewijzigde reis dient plaats te vinden met inscheping op uiterlijk 31/03/2023. 
 • Is uw nieuwe/gewijzigde reisdatum duurder dan uw oorspronkelijke reisdatum, dan betaalt u het verschil bij.
 • Is uw nieuwe/gewijzigde reisdatum goedkoper dan uw oorspronkelijke reisdatum, dan ontvangt u voor het verschil een nieuw tegoed in de vorm van een Future Cruise Credit (FCC)
 • Een ongebruikt tegoed van een Future Cruise Credit (FCC) komt automatisch te vervallen na de uiterlijke omboekdatum 31/12/2022 en is derhalve niet verzilverbaar. Een FCC is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden.
 • Voor boekingen geannuleerd later dan de hierboven gestelde tijdslijnen of waarbij niet voldaan wordt aan de gestelde overige voorwaarden, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.
 • Geldig voor het Hurtigruten cruise-gedeelte. Voor eventuele extra’s geboekt bij andere vervoersmaatschappijen en/of accommodatie verschaffers gelden de annulerings – of wijzigingsvoorwaarden van de betreffende leverancier.
 • Niet geldig voor groepsreizen of zgn. Voordeel Data.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van de flexibele boekingsvoorwaarden van Hurtigruten? U kunt op de volgende wijze contact met ons opnemen;