Actuele reisinformatie

Laatste update:  01 augustus 2022

Groen licht!

Op 12 februari 2022 hebben de Noorse autoriteiten de meeste coronamaatregelen afgeschaft. Reizigers kunnen, ongeacht hun vaccinatiestatus, vrij naar Noorwegen reizen. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of reist u vanuit een ander land dan Nederland naar Noorwegen, dan adviseren wij u voor de zekerheid ook contact op te nemen met de lokale autoriteiten in uw eigen land om u te laten informeren over de actuele regelgeving in uw land voor het reizen naar Noorwegen en het terugreizen naar uw thuisland. 

Goed voorbereid op reis!

  • Als u met het vliegtuig naar Noorwegen reist dient u rekening te houden met het invullen van een gezondheidsverklaring,  welke u tijdens de reis bij u dient te houden. Dit geldt ook voor de terugreis.
  • Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u reeds gevaccineerd bent.
  • Wij raden u aan om de rubriek Coronavirus en het volledige reisadvies van Noorwegen te blijven raadplegen op de website van NederlandWereldWijd. 
  • Ook de website van de Noorse overheid geeft actuele informatie via de link Helsenorge. 
  • Als u tijdens uw reis in Noorwegen symptomen vertoont als koorts, keelpijn, pijn in de borst of ademhalingsmoeilijkheden, blijf dan in uw accommodatie en neem telefonisch contact op met de accommodatieverschaffer/receptie of bel naar de Noorse medische dienst op telefoonnummer (+47) 116 117. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
  • Aangezien vooraf gestelde maatregelen in deze bijzondere situatie altijd tussentijds kunnen wijzigen, adviseren wij u dringend de handige ReisApp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. U kunt uw vakantieland als favoriet instellen, zodat u zgn. pushberichten ontvangt wanneer er een wijziging is voor uw vakantieland.
  • Indien u wel volledig gevaccineerd bent, is het altijd raadzaam uw vaccinatiebewijzen beschikbaar te hebben in uw CoronaCheck-App wanneer u op reis gaat naar Noorwegen.
  • Wanneer u via andere landen naar Noorwegen reist, kan het zijn dat een geldig Europees Coronacertificaat verplicht gesteld wordt. Bekijk hiervoor altijd de meest actuele reisinformatie per bestemming op de website van NederlandWereldWijd. 

Heeft u een Hurtigruten Expeditie Cruise geboekt?

Kijk op Health and Safety | Hurtigruten Expeditions voor de actuele reisvoorwaarden rondom COVID, specifiek voor onze expeditie reizigers. 

Vanaf 4 september 2022 moeten gasten van expeditie cruises ofwel een negatieve PCR-test meebrengen die binnen 72 uur voor inscheping is genomen, ofwel een negatieve antigeen/laterale flow-test die binnen 48 uur voor inscheping is genomen.