Actuele reisinformatie

Laatste update:  11 april 2022

Groen licht!

Op 12 februari 2022 hebben de Noorse autoriteiten de meeste coronamaatregelen afgeschaft. Reizigers kunnen, ongeacht hun vaccinatiestatus, vrij naar Noorwegen reizen. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of reist u vanuit een ander land dan Nederland naar Noorwegen, dan adviseren wij u voor de zekerheid ook contact op te nemen met de lokale autoriteiten in uw eigen land om u te laten informeren over de actuele regelgeving in uw land voor het reizen naar Noorwegen en het terugreizen naar uw thuisland. 

Goed voorbereid op reis!

  • Als u met het vliegtuig naar Noorwegen reist dient u rekening te houden met het invullen van een gezondheidsverklaring,  welke u tijdens de reis bij u dient te houden. Dit geldt ook voor de terugreis.
  • Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u reeds gevaccineerd bent.
  • Wij raden u aan om de rubriek Coronavirus en het volledige reisadvies van Noorwegen te blijven raadplegen op de website van NederlandWereldWijd. 
  • Ook de website van de Noorse overheid geeft actuele informatie via de link Helsenorge. 
  • Als u tijdens uw reis in Noorwegen symptomen vertoont als koorts, keelpijn, pijn in de borst of ademhalingsmoeilijkheden, blijf dan in uw accommodatie en neem telefonisch contact op met de accommodatieverschaffer/receptie of bel naar de Noorse medische dienst op telefoonnummer (+47) 116 117. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
  • Aangezien vooraf gestelde maatregelen in deze bijzondere situatie altijd tussentijds kunnen wijzigen, adviseren wij u dringend de handige ReisApp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. U kunt uw vakantieland als favoriet instellen, zodat u zgn. pushberichten ontvangt wanneer er een wijziging is voor uw vakantieland.
  • Indien u wel volledig gevaccineerd bent, is het altijd raadzaam uw vaccinatiebewijzen beschikbaar te hebben in uw CoronaCheck-App wanneer u op reis gaat naar Noorwegen.
  • Wanneer u via andere landen naar Noorwegen reist, kan het zijn dat een geldig Europees Coronacertificaat verplicht gesteld wordt. Bekijk hiervoor altijd de meest actuele reisinformatie per bestemming op de website van NederlandWereldWijd. 

Heeft u een Hurtigruten Expeditie Zeereis geboekt die geannuleerd is?

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van COVID-19 en de daarmee gepaard gaande wereldwijde inreisverboden en diverse havensluitingen heeft Hurtigruten een aantal reizen moeten annuleren. In onderstaande tabel treft u een overzicht van de geannuleerde Hurtigruten Expeditie Zeereizen. Onze reisspecialisten zullen op korte termijn ook persoonlijk contact met u opnemen om de annulering van uw Hurtigruten expeditie zeereis en de eventuele mogelijkheden tot omboeken met u te bespreken.

Heeft u een Hurtigruten Expeditie Zeereis geboekt die NIET geannuleerd is?

Wij krijgen wekelijks een update van Hurtigruten indien er nieuwe expeditie zeereizen geannuleerd moeten worden als gevolg van Covid-19. Gaat uw Hurtigruten expeditie zeereis wel door, dan is het belangrijk om te weten dat het volledig gevaccineerd zijn een strenge voorwaarde is om de reis te kunnen maken. Expeditie reizigers moeten ten minste 21 dagen voor inscheping aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd met een COVID-19-vaccin dat is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Vanaf 1 juli 2021 zijn deze goedgekeurde vaccins onder meer Comirnaty (BioNTech/Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) en Janssen (J&J) vaccins. Het hebben van een negatief testbewijs (max. 72 uur oud) is tevens een voorwaarde om een Hurtigruten expeditie zeereis te kunnen maken. Bij inscheping kan u gevraagd worden een antigeen sneltest te doen. Wij raden u aan om de uitgebreide Hurtigruten webpagina met veiligheids- en hygiënevoorschriften voor een Hurtigruten expeditie zeereis goed door te lezen.