Noorse herfst, kleurrijk & divers

Ontdek het betoverende Noorwegen als de zomer teneinde loopt, de avonden korter worden en de herfst een kleurrijk kleed over het kustgebied uitspreidt. De fel rode en gele tinten van de bossen kleuren nog intensiever dankzij de heldere lucht. Met een beetje geluk bent u, eenmaal boven de poolcirkel, getuige van een vrij zeldzaam natuurverschijnsel: het noorderlicht.

Beleef de herfst aan boord van Hurtigruten

Aan het einde van de zomer kondigen de eerste koele avonden de herfst aan. De fjorden dompelen zich onder in een kleurenpracht met gouden, gele, oranje en rode tinten. Een ijsblauwe hemel wisselt af met bijna buitenaards licht wanneer in de herfst de bergtoppen worden bedekt met de eerste sneeuw. Ten noorden van de poolcirkel kan er al een eerste noorderlicht te zien zijn. Met het herfstprogramma aan boord van Hurtigruten, ontdekt u met interessante activiteiten aan boord en aan land oude tradities en levenswijsheden van de bewoners voor deze tijd van het jaar. De herfsttijd is aan boord van Hurtigruten de periode van rust en stilte. De vogels laten de zomerse natuur achter zich en beginnen aan hun nieuwe trektocht. Vanaf het dek tekenen zich al de eerste, met sneeuw bedekte, bergen af tegen een helderblauwe hemel. In iedere haven en langs elke kustlijn doemt een nieuwe belevenis op. De zon gaat steeds vroeger onder en het donkere jaargetijde doet langzaam zijn intrede.

Hurtigruten in de Hjørundfjord

U kunt deelnemen aan diverse, op het jaargetijde afgestemde, activiteiten aan boord of aan land. Tijdens interessante excursies laat Hurtigruten u kennis maken met het ware Noorwegen: zijn inwoners, de cultuur en de lokale gewoontes en gebruiken. U vaart de schitterende Hjørundfjord binnen, een bijzondere fascinatie op zich. Zelfs Keizer Wilhelm II heeft deze fjord meerdere malen bezocht. Ook het thema “muziek” maakt in belangrijke mate deel uit van ons herfstprogramma. Geniet, voordat uw schip uit Bergen vertrekt, van werken afkomstig van de Noorse componist Edvard Grieg. In Tromsø wordt een mini-concert door de plaatselijke muziekhogeschool ten gehore gebracht en tussen Vadsø en Kirkenes een bijzondere muzikale uitvoering, geïnspireerd door de Sami-bevolking.

Culinaire belevenissen

Herfsttijd is oogsttijd in Noorwegen. Aan dek kunt u regelmatig kennismaken met de lokale specialiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld rendier uit de provincie Finnmarken geserveerd, zalm afkomstig uit Skjervøy en appels uit het fjordengebied. Hurtigruten hanteert een bijzonder concept, waardoor de maaltijden meer betekenis voor u zullen krijgen. Bij ieder gerecht wordt namelijk een passend verhaal over de herkomst of de geschiedenis ervan verteld. Bij het reizen in de herfstperiode hoort ook het serveren van kruipbramen (in het Noors: Multebar) aan dek. Deze bessen worden in Finnmarken met de hand geplukt en persoonlijk bij uw schip afgeleverd. Dergelijke bijzondere dingen kunt u alleen met Hurtigruten beleven.