Hurtigruten 125 jaar, vier het mee aan boord

Varend langs de Noorse kust sinds 1893

Van nostalgische kustverbinding naar wereldwijde reizen per postboot. Elke dag en het gehele jaar door vaart Hurtigruten langs de Noorse kust en wordt er aangelegd in maar liefst 34 havenplaatsen. In 1893, start kapitein Richard With een reguliere dienstregeling langs de Noorse kust met zijn stoomboot, DS Vesteraalen. De Noorse rederij Hurtigruten is daarmee opgericht. Het vaarschema omvat verschillende afvaarten per week, eerst van Trondheim naar Hammerfest en later in maar zeven dagen van Bergen naar Kirkenes! Geen wonder dat deze belangrijke kustverbinding Hurtigruten werd genoemd, wat letterlijk ‘snelle route’ betekent.

Hurtigruten 125 jaar

In 2018, 125 jaar later, doen de Hurtigruten schepen dagelijks het hele jaar door 34 havens aan langs de Noorse kust. We zijn trots om deze unieke bestemmingen met jou te delen als reiziger. Nog steeds is er hetzelfde doel als in 1893; een betrouwbare vorm van transport voor zowel vracht als passagiers. In 2016 vervoerden de Noorse rederij 330.000 lokale passagiers op deeltrajecten. Daarnaast vervoerden ze vracht gelijkwaardig aan meer dan 10.000 vrachtwagens gecombineerd met rondreizen, lokaal transport en vracht in één uniek concept.

Vier het mee aan boord!

De rederij nodigt je uit om dit feest met hen mee te vieren. Als je in 2018 een 12-daagse rondreis van Bergen-Kirkenes-Bergen maakt, ontvang je aan boord een ‘Hurtigruten 125 jaar certificaat’. Op de laatste dag van deze reis kun je een 5-gangen jubileum diner bijwonen. Het expeditie team aan boord vertelt je over de historie en over het belang van Hurtigruten voor de kustplaatsen langs de Noorse kust. Er is een mogelijkheid om, zo lang de voorraad strekt, een souvenir te kopen.