Noorderlichtgarantie!

Hurtigruten biedt noorderlichtgarantie            Noorderlichtgarantie Hurtigruten

Een reis boven de poolcirkel tijdens de wintermaanden is niet compleet zonder het magische noorderlicht te ervaren. Voor veel mensen is het zien van het noorderlicht de belangrijkste reden om de reis met de Hurtigruten te maken. Zij kiezen zorgvuldig de maand waarin zij willen reizen; de periode welke het beste kans geeft op het aanschouwen van het dansende groene licht! Hurtigruten is er vrij zeker van dat het magische noorderlicht zal verschijnen tijdens een rondreis langs de Noorse kust. De Noorse rederij is zelfs bereid om u de unieke noorderlichtgarantie te geven!

Op jacht naar ’t noorderlicht

Tijdens een Hurtigruten rondreis in de wintermaanden zijn we constant op jacht naar ’t noorderlicht. Dit magische natuurverschijnsel, waarbij de Arctische hemel van felgroen naar donkerpaars verandert is het beste te aanschouwen aan boord van één van de schepen. Terwijl u langs de beschutte fjordenkust vaart, ver weg van het kunstmatige omgevingslicht van steden, is de kans groot dat het noorderlicht zal verschijnen. Het observatiedek of de panorama lounge met grote ramen bieden een comfortabele plek om het noorderlicht te beleven. Zodra er een noorderlicht waarneming is, wordt u direct via de boordradio op de hoogte gehouden door de kapitein.

Gratis halve rondreis cadeau!

Maakt u een rondreis (van minimaal 11 dagen) per postboot of een expeditiereis (van minimaal 11 dagen) in de wintermaanden en verschijnt het noorderlicht niet? Dan ontvangt u van Hurtigruten een halve rondreis (6 of 7 dagen) per postboot op basis van volpension gratis voor het jaar erop! In onderstaand schema kunt u lezen voor welke Hurtigruten reizen deze noorderlichtgarantie van toepassing is:

Soort reis
Vertrek in de periode
Nieuwe reis in de periode
12-daagse reis Bergen-Kirkenes-Bergen per postboot 1 oktober 2023 t/m 31 maart 2024 1 oktober 2024 t/m 31 maart 2025
11-daagse reis Bergen-Kirkenes-Trondheim per postboot 1 oktober 2023 t/m 31 maart 2024 1 oktober 2024 t/m 31 maart 2025
De Noordkaap Express Oslo-Bergen 1 december 2024 t/m 31 maart 2025
15-daagse Noorderlicht Expeditie Cruise vanuit IJmuiden 1 oktober 2023 t/m 31 maart 2024

Voorwaarden noorderlichtgarantie

  • Meld u bij het inchecken aan boord aan voor de noorderlicht melding. Indien de kapitein tijdens de reis het noorderlicht signaleert maakt hij een melding via de boordradio. De gratis halve rondreis is uitsluitend geldig indien de kapitein het noorderlicht niet gezien heeft en u bij het uitchecken een bewijs hiervan krijgt.
  • De gratis halve rondreis wordt aangeboden voor een 7-daagse halve rondreis noordwaarts of een 6-daagse halve rondreis zuidwaarts op basis van volpension. Verblijf aan boord in een ongespecificeerde 2-persoonsbinnenhut.
  • De halve rondreis moet binnen 28 dagen na terugkomst geboekt worden. U hebt daarbij de keuze uit geselecteerde vertrekdata die door Hurtigruten worden aangeboden.
  • De gratis halve rondreis is exclusief vluchten, transfers en excursies. Tegen meerprijs kunt u upgraden naar een ongespecificeerde Polar buitenhut. De optie Arctic Superior buitenhut of Expedition Suite valt niet onder deze noorderlichtgarantie.
  • De gratis halve rondreis is niet te verzilveren.
  • De gratis halve rondreis is niet van toepassing op reizen die door Hurtigruten eerder zijn geannuleerd of omgeboekt.
  • De gratis halve rondreis is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan andere personen.