Jubileumreizen van Hurtigruten

Ter ere van het 130-jarig bestaan introduceert Hurtigruten twee splinternieuwe rondreizen: De Noorse kust en Spitsbergen en De Noorse kust en de Noordkaap. De eerste een teruggekeerde klassieker uit de geschiedenis en de andere met het oog op de toekomst. Speciale vertrekdata vanaf 2023.

Arctische wildernis in Spitsbergen

Ontdek met Hurtigruten de ongerepte arctische wildernis in Spitsbergen en geniet van de terugkeer van deze klassieker uit 1968! De reis begint in Bergen met het Unesco Werelderfgoed genoteerde historische stadsdeel Bryggen. Vanuit Bergen vaart u langs de Noorse kust tot aan Spitsbergen dat in het noordpool gebied ligt! De lucht van deze arctisch woestijn is fris en puur. De zon gaat nauwelijks meer onder en om 3 uur ’s nachts prijkt deze nog volop aan de hemel. Onderweg zult u regelmatig onder de indruk zijn van de krakende gletsjers of de imposante flora en fauna, zoals de walrussen die lekker liggen te zonnebaden, witte dolfijnen, de vele papegaaiduikers, de koningseider, de kleine rietgans en zeekoeten. Aan land kunt u soms een poolvos of de Spitsbergenrendieren spotten. Met heel veel geluk kan zelfs de witte belugawalvis aan de oppervlakte verschijnen. Maar alle aandacht gaat uiteraard uit naar de ijsberen, die langs de kust sluipen op zoek naar baard- en ringelrobben. 

De geselecteerde vertrekdata tussen juni 2023 en september 2023

Prijs vanaf €4.349 per persoon

 

Van zuid tot de Noordkaap

De jubileumreis: Noorse kust en de Noordkaap begint voor het eerst vanuit de bruisende hoofdstad Oslo. Ontdek samen met Hurtigruten deze nieuwe route! Vanuit Oslo vaart u langs de Noorse kust, tot aan Honningsvåg, de meest noordelijke stad van het Noorse vastenland. In dit verre noorden zijn de winters lang en is er veel sneeuw, wees dus voorbereid op een fantastisch winters landschap. Het hoogtepunt van elke reis naar Honningsvåg is een bezoek aan de Noordkaap. Aan de noordrand van Noorwegen staan en uitkijken over de Barentszzee onder de poolnachthemel is echt een bijzondere ervaring. Voeg daar het etherische noorderlicht aan toe dat boven de hemel danst en u krijgt een uitzicht dat u nooit meer zult vergeten. 

De geselecteerde vertrekdata tussen september 2023 en maart 2024

Prijs vanaf €2.469 per persoon

 

MS Trollfjord

Speciaal voor de jubileumreizen wordt er gevaren met MS Trollfjord, vernoemd naar de Trollfjord in Vesterålen. Het compleet gerenoveerde schip is een eerbetoon aan de Noorse natuur en de ervaring van 130 jaar varen langs de Noorse kust. Het interieur is klassiek, tijdloos en uniek binnen de Hurtigruten vloot. Aan boord is een buitendek om het landschap in de frisse lucht te bewonderen, maar dit kan ook vanaf de heerlijke observatie lounge. Er is zelfs een panoramische sauna en een fitness ruimte met volledig uitzicht over het voorbij trekkende landschap. In de diverse eetgelegenheden worden gastronomische maaltijden bereidt door het talentvolle keukenpersoneel.

AANBIEDING

De Noordkaap Express 2023-2024

  • Rondreis gehele Noorse kust Oslo-Honningsvåg-Bergen
  • Gemiddeld 7 uur in elk van de 17 speciaal gekozen havens, fjorden en eilanden.
  • Winterse rondreis met noorderlichtgarantie
Prijs op aanvraag
Bekijk reis