**Vooraankondiging**

Jubileumreizen van Hurtigruten

Ter ere van het 130-jarig bestaan introduceert Hurtigruten twee splinternieuwe rondreizen: De Svalbard rondreis en de Noordkaap rondreis. Één teruggekeerde klassieker uit de geschiedenis en de andere met het oog op de toekomst. Speciale vertrekdata vanaf 2023.

Arctische wildernis in Spitsbergen

Ontdek met Hurtigruten de ongerepte arctische wildernis in Svalbard en geniet van de terugkeer van deze klassieker uit 1968! De reis begint in Bergen met het Unesco Werelderfgoed genoteerde historische stadsdeel Bryggen. Vanuit Bergen vaart u langs de Noorse kust tot aan Spitsbergen dat in het noordpool gebied ligt! De Svalbard rondreis is mogelijk als volledige rondreis van 15 dagen en als halve rondreis van 10 dagen noordwaarts of zuidwaarts. De geselecteerde vertrekdata tussen juni 2023 en september 2023 vallen in de Noorse zomer met grote kans om de middernachtzon te beleven. 

Van zuid tot de Noordkaap

De Noordkaap rondreis begint voor het eerst vanuit de bruisende hoofdstad Oslo. Ontdek samen met Hurtigruten deze nieuwe route! Vanuit Oslo vaart u langs de Noorse kust, tot aan Honningsvåg, de meest noordelijke stad van het Noorse vastenland. Van daaruit gaat de route weer zuidwaarts tot aan Bergen. Deze 15-daagse rondreis is ook andersom af te leggen vanuit Bergen naar Oslo. De geselecteerde vertrekdata vallen in de herfst, winter en lente met grote kans om het noorderlicht te zien.

MS Trollfjord

Speciaal voor de jubileumreizen wordt er gevaren met MS Trollfjord, vernoemd naar de Trollfjord in Vesterålen. Het compleet gerenoveerde schip is een eerbetoon aan de Noorse natuur en de ervaring van 130 jaar varen langs de Noorse kust. Het interieur is klassiek, tijdloos en uniek binnen de Hurtigruten vloot. Aan boord is een buitendek om het landschap in de frisse lucht te bewonderen, maar dit kan ook vanaf de heerlijke observatie lounge. Er is zelfs een panoramische sauna en een fitness ruimte met volledig uitzicht over het voorbij trekkende landschap. In de diverse eetgelegenheden worden gastronomische maaltijden bereidt door het talentvolle keukenpersoneel.

Bij interesse, laat hier uw gegevens achter