Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Hurtigruten, de bootreis langs de fjorden van Noorwegen, Antarctica, Groenland, Spitsbergen en Oostzee

Ook vandaag nog geldt de Hurtigruten postboot route tussen Bergen en Kirkenes als de levensader van Noorwegen. Over meer dan 2500 zeemijlen strekt de kust, die het schip in beide richtingen passeert, zich uit naar het noorden. Tot de hoogtepunten van de 12-daagse Noorse fjorden cruise behoren de vaardige aanlegmanoeuvres in de pittoreske havensteden - 34 keer noordwaarts en 33 keer op de zuidwaartse route.

Cruise Noordkaap

De Hurtigruten cruise Noordkaap is nog steeds een lijndienst die vooral passagiers, maar ook vracht vervoert. Het dagelijkse laden en lossen maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt uw route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon. Door de schilderachtige Raftsund stuurt uw schip langs de Lofotenwand, en de smalle Trollfjord zal u als een van de hoogtepunten van de reis betoveren. Spectaculaire uitzichten bieden ook de bergketen 'de Zeven Zusters', de 'Torghatten' - met het gat in de rots en natuurlijk het 307 m hoge Noordkaap plateau.

Cruise Noorse fjorden

De cruise noorse fjorden kunt u niet vergelijken met een "cruise Noorwegen"; de sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger (met name op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is niet zo groot.

Welkom aan boord van Hurtigruten, in elk jaargetijde een bijzondere en unieke ervaring!

 

Hurtigruten

Hurtigruten aanbiedingen

VAARSCHEMA | TARIEVEN | ARRANGEMENTEN | EXCURSIES

De reis van uw leven begint in Bergen, iedere dag, het hele jaar door Op weg naar Kirkenes en de Noordelijke IJszee en terug worden 34 verschillende havens aangedaan. Sommige passagiers reizen maar een klein stukje mee; anderen maken de hele 12 daagse rondreis en zien zo bijna de gehele fjordenkust van Noorwegen aan zich voorbij trekken. Misschien heeft u geluk en ziet u tijdens een heldere nacht het noorderlicht; een unieke belevenis! Onderweg voelt u de sfeer van het ruige en eenzame leven in de afgelegen plaatsen. Ervaar het zelf en beleef eens in uw leven "de mooiste zeereis ter wereld".

De Hurtigruten is in eerste instantie een vrachtschip met passagiersaccommodatie. Aan boord heeft u vanuit de lounges en het restaurant een geweldig uitzicht op zee, de fjorden en de met sneeuw bedekte bergen. De reis kunt u niet vergelijken met een "cruise"; de sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger (met name op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is niet zo groot. Maar houdt u van varen en stelt u prijs op een goede verzorging, dan is de Hurtigruten een juiste keus. Onderweg leggen de schepen aan in interessante steden zoals de Jugendstilstad Ålesund, de rozenstad Molde, de stokvisstad Kristiansund, de voormalige Noorse hoofdstad Trondheim en het arctische Tromsø; terwijl ook de landschappelijk indrukwekkende eilandengroepen Lofoten en Vesterålen worden aangedaan. De Poolcirkel wordt overschreden en de Noordkaap gepasseerd.

ANTARCTICA | GROENLAND | IJSLAND | SPITSBERGEN

Speciale aanbiedingen

Regelmatig zijn er speciale kortingen op de Hurtigrutenreizen, zoals bv de speciale winter- en voorjaarsaanbieding. Klik hier voor de laatste aanbiedingen.

Film

Deze film belicht Hurtigruten in alle seizoenen. Begeleidt door de bassiste volgt u in ongeveer 27 minuten het ritme van Hurtigruten langs de fjorden van Noorwegen.
PS: De film begint met een zwart beeld; even geduld dus; er is ook een directe link.

Brochure

Op aanvraag zenden wij u graag de uitgebreide Nederlandstalige brochure van de Hurtigruten toe. Hierin vindt u een uitgebreide beschrijving van de reis, de dienstregeling en een overzicht van de prijzen. Tevens vindt u een aantal arrangementen in aansluiting op uw rondreis. Indien u niet de gehele 12-daagse rondreis wilt maken, bestaat de mogelijkheid een gedeelte van het traject te varen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP