Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

Hurtigruten boekings- & reisinformatie

AANBETALING

Bij boeking wordt een aanbetaling verlangd van 15% van de reissom, alsmede de kosten van de annuleringsverzekering en het calamiteitenfonds.

ALCOHOL

Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledig vergunning: bier, wijn en sterke drank. Wij maken u er op attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

ANNULERINGSKOSTEN HURTIGRUTEN

Op de reizen in de gids zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing. Wel gelden enkele afwijkende annuleringskosten voor de Hurtigruten reizen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten
Tot 45 dagen voor vertrek 15% is gelijk aan de aanbetaling en ANVR
44-22 dagen voor vertrek 40% van de reissom.
21-15 dagen voor vertrek 60% van de reissom
Vanaf 14 dagen voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom

BAGAGE

In de Scandinavische landen is de dienstverlening van een kruier vrij onbekend. We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen, als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt houden. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen , bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. We raden u aan liever twee kleinere koffers mee te nemen dan een hele grote koffer. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven, voor opslag tijdens de reis.

BETAALMIDDEL AAN BOORD

De Noorse valuta, tevens betaalmiddel aan boord, is de Noorse Kroon. 100 nok komt overeen met ca. 13 euro. Er gaan ongeveer 8 kronen in een Euro.

Aan boord worden de meeste creditcards geaccepteerd zoals VISA, American Express, Mastercard, Diners Club en JBC International, behalve ms Lofoten: alléén Visa of Mastercard. Wie zijn creditcard aan het begin van de reis laat registreren, kan met zijn cruisecard alle uitgaven voor excursies, consumpties in restaurant etc. tijdens de reis op zijn cruisecard laten schrijven. Aan het einde van de reis betaalt u de rekening bij de receptie. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. In Noorwegen kunt u bij een ‘minibank’ Noorse Kronen pinnen, deze ‘minibanken vindt u in iets grotere aanlegplaatsen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen.

CAFETARIA

Dranken, sandwiches, warme en koude gerechten zijn verkrijgbaar in het cafetaria.

DIEET

Speciale maaltijden, zoals b.v. vegetarische maaltijden of een dieet dienen bij de boeking te worden doorgegeven en kort voor vertrek nog eens gedetailleerd te worden besteld.

ELEKTRICITEIT

De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220 V wisselstroom.

EXCURSIES

In enkele havens waarin langer wordt aangelegd worden excursies aangeboden. Informatie over de excursies vindt u hier. Excursies kunnen op korte termijn, b.v. wegens het niet bereiken van het minimum aantal deelnemers afgezegd worden. De betaalde excursies worden in dit geval aan boord in Noorse Kronen op uw rekening aan boord teruggestort.

FIETSEN

Op alle Hurtigruten schepen zijn 4 fietsen beschikbaar voor verhuur om vanuit de haven de stad te verkennen. Stadsplattegrond te verkrijgen bij de receptie. De huur bedraagt nok 100 per haven. Reserveren is alleen mogelijk aan boord.

FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD

Enkele schepen beschikken over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een sauna. De openingstijden verneemt u bij de receptie. ms Midnatsol, ms Trollfjord, ms Finnmarken (tevens een zwembad) ms Nordkapp, ms Richard With en ms Nordnorge beschikken over verwarmde whirlpools aan dek.

FLEXIBILITEIT EXPEDITIEREIZEN

Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditieteam/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

FOOI

Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven.

FOTOGRAFEREN

Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films mee te nemen omdat fotomateriaal in Noorwegen heel duur is.

INSCHEPING

Bergen-Nøstet-kade: Het vertrek varieert afhankelijk van het seizoen.

Periode Vertrek Inscheping
01/01-14/04 om 22.30 uur vanaf 16.00 uur
15/04-14/09 om 20.00 uur vanaf 16.00 uur
15/09-31/12 om 22.30 uur vanaf 16.00 uur

Houdt u er rekening mee dat de hutten in Bergen pas vanaf 18.00 uur beschikbaar zijn. Bij alle andere havens volgt inscheping direct na aankomst van het schip, uiterlijk een half uur voor de aangegeven vertrektijd volgens vaarschema.

Klik voor een grotere foto

 

IJSKLASSE EXPEDITIE SCHEPEN

Schepen dienen te voldoen aan de voorschriften met betrekking tot scheepsromp, machine installatie en overige uitrusting. Verschillende classificatie maatschappijen delen de schepen in de zogenaamde ijsklassen in. Ze geven aan hoe dik het ijs mag zijn waarin het schip vaart. De Hurtigruten schepen hebben ijsklassen van 1A* tot 1C en zijn daardoor bijzonder geschikt voor reizen in de poolzeeën.

  • Fins-Zweedse ijsklassen:
  • 1A* tot 1,0 m dik ijs
  • 1A tot 0,8 m dik ijs
  • 1B tot 0,6 m dik ijs
  • 1C tot 0,4 m dik ijs

INTERNET TOEGANG AAN BOORD

Alle schepen behalve ms Nordstjernen en ms Lofoten bieden internet via de satelliet. Draadloos internet varieert van schip tot schip. In de meeste havens is een mobiel netwerk beschikbaar als u uw eigen pc meeneemt. De receptie verstrekt informatie over toegang tot internet. Geen internet toegang in de hutten m.u.v. enkele suites. Internet café, indien aanwezig, met 2 pc’s, zie huttenplan.

KINDERKORTING

Kinderen tot 3 jaar zonder eigen bed zijn gratis in de hut van de ouders, kinderbed dient tevoren te worden besteld en betaald. Kinderen die bij het begin van de reis 4 t/m 15 jaar zijn krijgen op de Hurtigruten rondreis een korting van 25% in de hut van de ouders en ook op de excursies. Op deeltrajecten port-to-port krijgen kinderen 50% korting op de prijs van het deeltraject (zonder hut) en op de maaltijden. Kinderkortingen voor de vliegarrangementen A t/m F zijn op aanvraag.

KLEDING

Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, maar een colbert of blazer hoort echter wel in uw bagage. Denkt u er aan dat u naar het noorden gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen evenals sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème.

KLIMAAT

Het weer kan per uur al sterk schommelen. De temperaturen in Noorwegen liggen ’s zomers tussen 10-25ºC en ’s winters tussen 2 en -10ºC. Daarbij blijft de kust dankzij de warme Golfstroom ijsvrij. In de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

GEMIDDELDE DAGTEMPERATUREN IN ºC)

Datum Bergen Tromsø Amsterdam
01/01 3,5 -2,0 1,8
01/02 3,8 -1,6 3,5
01/03 6,0 0,1 7,9
01/04 9,0 3,3 13,2
01/05 14,1 7,8 18,6
01/06 17,0 12,7 21,8
01/07 18,2 15,4 23,1
01/08 17,9 13,8 22,8
01/09 14,6 9,2 18,7
01/10 11,3 4,6 13,3
01/11 6,8 1,1 7,0
01/12 4,6 -1,1 3,2

KOSTBAARHEDEN

Kostbaarheden kunt u aan boord in een kluis laten bewaren. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijk voor waardevolle artikelen en geld, bewaard in de hut of in de auto.

LAADWERKZAAMHEDEN

Omdat het bij de Hurtigruten schepen ook om werkschepen met laad- en loswerkzaamheden gaat en de havens 24 uur per dag worden aangelopen, kan een zekere mate van geluidshinder (ook ’s nachts) niet uitgesloten worden.

MEDISCHE VERKLARING

Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

MEDISCHE VERZORGING

Wegens de korte afstanden tussen de afzonderlijke havens in Noorwegen is er noch een arts, noch een apotheek aan boord, maar natuurlijk wel een EHBO uitrusting en een ziekenboeg.

Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. We verwijzen u voor algemene informatie hieromtrent naar de G.G.D.

Spitsbergen, Groenland en Antarctica: Op de reizen van ms Nordstjernen en ms Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Nadere informatie hierover ontvangt u bij de reisbescheiden.

PERSOONSGEGEVENS

Bij alle boekingen dient te worden opgegeven: voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.

NB. Bij boeking van een Hurtigrutenreis of vliegreis is het heel belangrijk dat de opgegeven namen overeen komen met de namen zoals vermeld in het paspoort. Bij onjuiste opgave loopt u het risico dat nieuwe tickets moeten worden aangevraagd, hetgeen extra kosten met zich mee brengt.

REDUCTIE 3 EN 4 PERSOONSHUT

De reductie voor 3 of 4 persoonsgebruik bedraagt ca.15% op de cruisetarieven van de prijs voor de 2 persoonshut in deze categorie.

REISDOCUMENTEN

Voor mensen met de Nederlandse nationaliteit is voor reizen binnen Europa, zoals Noorwegen, IJsland, Groenland en Spitsbergen, een geldig paspoort/ of identiteitskaart vereist.

N.B. Iedere reiziger is zelf verantwoordelijk voor alle noodzakelijke reisdocumenten. Wijzigingen voorbehouden.

REISLEIDING

Op alle Hurtigruten schepen bevindt zich het hele jaar door Engels/Duits sprekende reisleiding aan boord die informatie verstrekt het dagprogramma, de excursies en overige activiteiten.

 

Klik voor een grotere foto

 

REIZEN VOOR MINDER VALIDEN

Behalve op ms Lofoten en ms Nordstjernen zijn er op de schepen liften en hutten die rolstoel toegankelijk zijn. De toegang tot het schip vindt meestal plaats via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven? De excursies zijn gedeeltelijk niet voor minder validen geschikt.

REPEATERKORTING

Profiteer van de 1893 Ambassador herhalingskorting, die Hurtigruten u verleent bij uw boeking voor de aanvang van uw reis! U krijgt maar liefst 5% korting op uw zeereis, als u al eerder minstens drie opeenvolgende nachten op een Hurtigrutenschip doorgebracht hebt.

RESERVERINGSKOSTEN

De reserveringskosten bedragen € 27.- per boeking.

RESTAURANT

De verzorging aan boord is voor rondreispassagiers is gewoonlijk inclusief volledig pension. De maaltijden worden op vaste tijden in het restaurant geserveerd.

Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00-10.00 uur

Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 12.00-14.30 uur

3-gangen diner, gewoonlijk tussen 18.30-21.00 uur

In het hoogseizoen worden lunch en diner over 2 zittingen verdeeld en tevoren ingepland. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor de 1e of 2e zitting. Reist u samen met andere personen dan is het voor de tafelschikking van belang dat ook dit wordt doorgegeven aan het schip. De tijden kunnen afwijken als gevolg van deelname aan excursies.

ROKEN AAN BOORD

In Noorwegen geldt in alle openbare gebouwen en openbare plaatsen een rookverbod. Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen op aangewezen plaatsen aan dek toegestaan, als het schip zich op zee bevindt. Ligt het schip in de haven, dan is roken aan boord van alle schepen uit principe verboden.

SENIORENKORTING

Op de rondreizen is geen seniorenkorting meer van toepassing. Wel wordt op de zgn. port-to-port trajecten aan senioren vanaf 67 jaar + echtgenoot een korting van 50% verleend op de prijs van het deeltraject (zonder hut).

SPREEKTAAL AAN BOORD

Officiële spreektaal aan boord is Noors en Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens, menukaart etc. zijn vaak ook in het Duits.

TELEFOON & FAX

Alle schepen beschikken over munttelefoons. Mobiele telefoons hebben in Noorwegen meestal een goede bereikbaarheid. Bovendien bent u aan boord in de regel altijd per telefoon en fax te bereiken. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. Het telefoonnummer en emailadres ontvangt u bij de reisbescheiden.

VERZEKERINGEN

Wij raden u aan een annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten Voor Groenland heeft u een werelddekking nodig.

VLIEGKLASSE

Alle vluchten zijn gebaseerd op zitplaatsen in een bepaalde boekingsklasse in de economy klasse. Mocht deze klasse volgeboekt zijn dan kunnen toeslagen ontstaan.

VROEGBOEKKORTING

Bij boeking van uw volgende Hurtigruten reis kunt u tot wel 25% besparen. Kijk in de prijstabel van de reis die u wilt maken en pas de korting toe op de reissom in de betreffende periode. Een overzicht van actuele vroegboekkortingen kunt u hier vinden. Let op de uiterlijke boekingsdatum die wordt vermeld in deze kolom. Als u al eerder met Hurtigruten heeft gereisd dan mag u de repeaterkorting met de vroegboekkorting combineren. De vroegboekkorting geldt alleen voor de volgende trajecten: Hurtigruten rondreizen Bergen-Kirkenes-Bergen, Bergen-Kirkenes-Trondheim, Bergen-Kirkenes of Kirkenes-Bergen, evenals voor autorondreizen waarin Kirkenes-Bergen of Bergen-Kirkenes is verwerkt. Voor alle andere rondreizen en port-to-port trajecten wordt geen vroegboekkorting gegeven.

De vroegboekkorting maakt ook vroegtijdige boeking van uw expeditie zeereis naar Oostzee, Spitsbergen, Groenland of Antarctica tot een bijzonder genoegen. Bij bijna alle avontuurlijke reizen is een vroegboekkorting van tot wel 20% mogelijk, als u snel boekt.

WASSERIJ

Behalve op ms Lofoten en ms Nordstjernen, beschikken de schepen over een wasserij. U kunt de wasmachines en wasdrogers gebruiken, de benodigde munten kunt u verkrijgen bij de receptie.

WIJZIGINGSKOSTEN

Tot 35 dagen voor vertrek bedragen de kosten voor wijzigingen in uw Hurtigrutenreservering € 27 per persoon.

WATER- EN WIJNPAKKET

Laat u in het restaurant verwennen en boek voor een aantrekkelijk wijnarrangement. Nadere informatie en prijs krijgt u aan boord

WINKEL

Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP