Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

18 Daagse expeditiereis - ms Roald Amundsen

Antarctica, de Falklandeilanden en de Chileense fjorden

4 afvaarten: CENAMANT1802/1803/1804/1805

Ontdek de spectaculaire Chileense fjorden als u in de voetsporen treedt van de grote ontdekkingsreizigers. De landing bij Kaap Horn is één van de hoogtepunten tijdens deze reis. Het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika kenmerkt zich door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid.

 

Klik voor een grotere foto

 

DAG 1: Spannend en gevarieerd

Welkom in Santiago, de hoofdstad van Chili.

DAG 2: Inscheping

U vliegt naar Punta Arenas en gaat aan boord van het ms Roald Amundsen.

DAG 3: Indrukwekkende Chileense fjorden

Geniet van de tocht door het Beagle kanaal. Het is een imposant gezicht om de enorme fjorden en hoge bergen te zien tijdens dit stukje van de reis.

DAG 4-5: Kaap Hoorn en Drake Passage

Kaap Hoorn, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika ligt op de 56e breedtegraad Zuid. We zullen proberen hier een landing te maken met onze poolcirkelboot. Vervolgens steken we de beruchte Drake Passage over. Het enthousiasme en de opwinding nemen toe wanneer we de grote wildernis van het witte continent naderen. De eerste tekenen kunnen de aanwezigheid van pinguïns zijn of de enorme ijsschotsen die in het water drijven.

 

Klik voor een grotere foto

 

DAG 6-12: Onbeschrijfbaar

Iemand zei eens "Als u Antarctica met woorden kunt beschrijven, bent u er waarschijnlijk nooit geweest". Het continent bevat ongeveer 90% van al het ijs ter wereld. In de winter wordt het volume zelfs verdubbeld. In de zomer is Antarctica een voedingsbodem voor miljoenen pinguïns, walvissen en zeehonden. In het Verdrag van Antarctica is opgenomen dat het continent zich toelegt op vrede, wetenschap en toerisme. Respect voor de unieke natuur heeft hoge prioriteit voor ons. Wij laten enkel voetsporen achter en mogen foto’s maken ter herinnering. Onvoorspelbaar weer, wind en ijs kunnen mogelijk voor wijzigingen in het programma zorgen. Maar we kunnen ook gebruik maken van ideale omstandigheden waardoor we urenlang aan wal kunnen gaan om te wandelen of te kajakken.

DAG 13: Geschiedenis en Wildlife

Na het verkennen van Antarctica, zetten we koers richting de Falklandeilanden. Aan boord kunt u interessante lezingen bijwonen over de geschiedenis en het dierenleven op deze eilandengroep.

DAG 14-16: Sub-antarctisch klimaat

Na Antarctica lijkt het een surrealistisch beeld om rond te wandelen in een stad die gelijkenissen vertoont met Engeland. Hier ziet u rode telefooncellen, gele bussen en pubs. De straten van de hoofdstad van de Falklandeilanden, Stanley, lenen zich uitstekend om hier wat uurtjes rond te wandelen. Tevens mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie waarbij u kennis kunt maken met zo’n 70 verschillende dierensoorten.

DAG 17: Straat Magellaan

Een indrukwekkende terugreis door de beroemde zeestraat Magellaan.

DAG 18: Einde van de expeditie

In de ochtend arriveren we in Punta Arenas en volgt de terugvlucht naar Santiago.

 

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode: november en december 2018

Boekingscode: CENAMANT1802 (9/11)
CENAMANT1803 (25/11)
CENAMANT1804 (11/12)
CENAMANT1805 (27/12)

vanaf € 7.882 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Roald Amundsen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. Eén hotelovernachting in Santiago de Chili op basis van logies/ontbijt. Transfer hotel–luchthaven Santiago de Chili. Vlucht Santiago de Chili–Punta Arenas en v.v. incl. belastingen. Transfers in Punta Arenas inclusief excursie. Wind – en regenafstotend jack. Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: 023-528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP