Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

20 Daagse expeditiereis - CENFRANT1703

Feestdagen op Antarctica

Antarctica, Falklands & Zuid-Georgia

Onze 'Kerstreis' voert u via drie unieke eilandengroepen, de Falklands, Zuid-Georgië en Zuid-Orkney - waar u Kerst viert - naar het witte continent Antarctica. Het is een onvergetelijke ervaring als u het nieuwe jaar viert in het eindeloze witte landschap, omringd door de stilte van de natuur en de diversiteit van de enorme flora en fauna.

1e dag: Buenos Aires

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Deze Argentijnse stad is vol hartstocht en levensvreugd. Voordat u de eenzame natuur in duikt, is er tijd om het ritme van deze metropool te ervaren.

2e dag: Buenos Aires/Ushuaia

De volgende morgen vliegt u naar de hoofdstad van de provincie Vuurland, Ushuaia, direct aan het Beagle Kanaal gelegen. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht. Voor natuurliefhebbers is de optionele excursie naar het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) aan te bevelen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen. ’s Middags scheept u in op het comfortabele Hurtigruten expeditieschip ms Fram en begint uw zeereis.

3e dag: Zeedag

Geniet van het ritme van de zee of bezoek de interessante lezingen van onze expeditieleiders.

4e-5e dag: Falklandeilanden

De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, is een schaarsbevolkte eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. In dit sub-antarctische klimaat voelen zo’n 70 verschillende diersoorten zich thuis waaronder de zwartbruine albatros, de Falklandcaracara, zee-olifanten, zeeleeuwen en maar liefst vijf, van de wereldwijd 18, bekende pinguïnsoorten.

6e-7e dag: Zeedag

Gedurende deze zeedag bereidt onze expeditieleider u voor op de natuurwonderen van Zuid-Georgië.

Klik voor een grotere foto

8e-10e dag: Zuid-Georgië

Het is bijna ongelofelijk hoeveel is veranderd sinds de bloedige tijd van de walvisvangst. Het huidige Zuid-Georgië is een waar paradijs, niet alleen voor liefhebbers van landschapsschoon, maar vooral voor dierenliefhebbers. Hier broeden miljoenen pinguïns. Robben en zeeolifanten brengen hier hun nageslacht ter wereld. Een hoogtepunt is de machtige Drygalskifjord, een 1,6 km brede, door gletsjers omgeven burcht, die naar de Duitse ontdekkingsreiziger Erich von Drygalski genoemd is.

11e dag: Zeedag

Respect voor de unieke natuur en de veiligheid van onze gasten, hebben hoge prioriteit voor ons. Daarom stellen we u, op weg naar het glinsterende ijs, op de hoogte van de Antarctische richtlijnen en de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO).

12e dag: Zuid-Orkney eilanden

Via de Drake Passage bereiken we het Antarctische schiereiland. We garanderen u een witte Kerstavond en eerste Kerstdag op de Zuidelijke Orkney eilanden, dat we eventueel samen kunnen vieren met de Franse, Argentijnse en Britse jagers die hier hun basisstation hebben. Vandaag de dag staat de eilandengroep onder bescherming van het Antarctische Verdrag. Zeemijl na zeemijl nadert het meest fascinerende continent, benut de tijd om u te ontspannen, onze lezingen bij te wonen en de dieren om u heen te bekijken. 13e Dag op zee.

Klik voor een grotere foto

14e-17e dag: Antarctica

Het Antarctische avontuur start met de overweldigende landschappen van de zuidelijke Shetlandeilanden. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. De witte wildernis laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Deception eiland is een hoefijzervormig eiland met een vulkanische oorsprong. Een verzonken krater biedt een natuurlijke haven. Op het eiland ligt een verlaten walvisvangst station als getuige van een vorige eeuw. Half Moon eiland biedt een spectaculaire ijslandschap en herbergt vele kinband pinguïns. Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Brown Bluff, een circa 750 m hoge, roestrode klip op de punt van het Antarctische schiereiland is een ander kenmerkend punt dat vanaf nu in uw geheugen staat gegrift. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

18e-19e dag: Drake Passage

Een passage waar drie oceanen elkaar treffen en waar een bijzonder rijke fauna is ontstaan.

20e dag: Ushuaia/Buenos Aires

Terug in Vuurland. Na de witte wildernis voelt Ushuaia bijna als een metropool. Vanaf Ushuaia vliegt u terug naar het mooie Buenos Aires: de cirkel van uw bijzondere reis is rond!

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Buenos Aires–Ushuaia vv incl. belastingen. • Transfer in Buenos Aires. • Hotelover­nachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt. • Transfer in Ushuaia inclusief excursie. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

20 daagse expeditiereis

Reisperiode:
14/12–2/1/2018

Boekingscode: CENFRANT1703

vanaf € 8.504 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP