Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

16 Daagse expeditiereis - CENFRANT1704

Expeditie Zuidpoolcirkel

Antarctica

Een speciale reis naar een zelden bezocht gebied op het Antarctisch Schiereiland. Ons doel is om de zuidpoolcirkel over te steken. Plekken waar nog weinigen naar toe zijn gereisd en avontuurlijke excursies om de pinguïn­kolonies en
historische plekken van dichtbij te bekijken.

1e-2e dag: Buenos Aires/Ushuaia

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Na het ontbijt volgt een uitgebreide stadsbezichtiging en wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u in vier uur van Buenos Aires naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld vliegt. Hier, in Vuurland, begint uw reis met het comfortabele Hurtigruten schip ms Fram. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht, of u heeft de mogelijkheid om aan een excursie naar het schitterende Nationaal Park Tierra del Fuego deel te nemen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen, de inscheping is om 16:00 uur. Na de kennismaking met de crew, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.

Klik voor een grotere foto

3e-4e dag: Drake Passage

In de Drake Passage komen drie oceanen samen - de Atlantische-, de Grote- en de Antarctische Oceaan - en stuiten de warmere wateren op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren waarbij het koudere water zinkt en er voedsel aan het oppervlak wordt gebracht. Aan boord hoort u meer over het soortenrijk zeeleven van deze opvallende passage. Ook wordt u van de richtlijnen van het Antarctisch Verdrag en de International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) op de hoogte gebracht. Het Antarctisch Verdrag geeft richtlijnen voor een verblijf in Antarctica die onder meer uitgaan van milieu- en omgevingsbescherming. Hurtigruten heeft zich uiteraard met deze richtlijnen akkoord verklaard want het behoud van deze landschappen in hun natuurlijke, onaangetaste conditie is onze prioriteit.

Klik voor een grotere foto

5e-13e dag: Antarctica

Wit. Wit. Wit. Zover het oog reikt. Maar alleen op het eerste gezicht, want het wemelt hier van het leven. Ontelbare pinguïns, dwergwalvissen, robben en zeevogels. Hier heeft u de keuze uit vele optionele wandelingen, kajaktours en zelfs een nacht onder de Antarctische hemel behoort hierbij. Noordelijk van de poolcirkel wordt de natuur steeds fascinerender. Vooral Deception eiland is een hoogtepunt. Het eiland is bekend als één van de veiligste havens van Antarctica vanwege het feit dat het de caldera van een actieve vulkaan is. Spannend wordt het wanneer de kinband pinguïns in beeld komen. Maar hoe bijzonder deze broedende pinguïns ook zijn, ze krijgen bij onze tocht door het Errera kanaal concurrentie van de professionele crew van het ms Fram. Alleen door hun jarenlange ervaring en kennis, weten ze het schip door het nauwe kanaal langs de talloze ijsbergen te laveren. Neko Harbour is één van de mooiste plaatsen op het vasteland van Antarctica. De baai is omringd door gigantische bergen en imposante gletsjers. In het water drijven ijsbergen die met donderend geraas van de gletsjers zijn afgebroken. De structuur van iedere ijsberg is uniek. Van glad lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Een stevige klim naar boven wordt beloond met een adembenemend uitzicht op Andvord Bay. Hier hoort u de stilte die soms onderbroken wordt door het gekraak van de ijswand. Vervolgens vaart ms Fram door het Lemaire kanaal. Spiegelglad water en bergen tot 1.000 meter hoogte. Bij goede weersomstandigheden is het hier ideaal voor een tocht met de poolcirkel boot. Wilhelmina Bay is een geliefde foerageerplaats voor walvissen en robben. Dat heeft in vroegere tijden veel jagers aangetrokken. De spectaculaire getuige van deze tijd is het deels gezonken wrak van de Noorse walvisvaarder Guvernøren. Bij goede weersomstandigheden kunnen we het wrak van zeer nabij bekijken. De Antarctische zeestraat met de deels kilometerslange tafel­ijsbergen, is een van de hoogtepunten van deze expeditie. Hier bevinden zich circa een half miljoen adéliepinguïns, maar ook ezelspinguïns, zeeluipaarden en orka’s. Hoe ontstaan deze ijsformaties eigenlijk? De expeditieleider vertelt: ‘het zijn stukken van afkalvende gletsjers, die op zee samenkomen en door de sterke stroming richting het Noorden drijven.’ Nog een laatste blik op Brown Bluff, de hoge roestrode klip, en het is tijd om het Antarctisch schiereiland de rug toe te keren. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

14e-15e dag: Drake Passage

Varend door de Drake passage heeft u tijd om de indrukken te verwerken en met de andere opvarenden te delen.

16e dag: Ushuaia/Buenos Aires

Na uw vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires eindigt uw unieke expeditie avontuur naar Antarctica. U behoort nu tot de bevoorrechte club van mensen die voet hebben gezet op Antarctische bodem!

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Buenos Aires–Ushuaia vv incl. belastingen. • Transfer in Buenos Aires. • Hotelover­nachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt. • Transfer in Ushuaia inclusief excursie. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

20 daagse expeditiereis

Reisperiode:
25/1–9/2/2018
8/2–23/2/2018

Boekingscode: CENFRANT1704

vanaf € 6.746 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP