Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENFRGRE1702

Reykjavík–Bergen
IJsland, Groenland, Jan Mayen & Noorwegen

De ultieme arctische fjorden expeditie

Op deze fjordenreis bezoeken we 's werelds grootste fjord, dat 217 mijl landinwaarts uitstrekt. We cruisen langs hoge bergen, basalt kliffen en een uitgestrekte wildernis. Het lijkt alsof mensen hier nooit eerder voet aan wal hebben gezet. Op weg naar Bergen ontdekken we de verborgen parels langs de Noorse kust.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e dag: Reykjavik

Reykjavík was de eerste Vikingennederzetting op IJsland en is tegenwoordig de moderne hoofdstad van het land. In de omgeving vindt u geisers, bergen, gletsjers en de beroemde Blue Lagoon. In de stad zelf vindt u een ruime keuze aan restaurants, musea en winkels.

2e dag: Ísafjörður

Westfjord wordt als één van de beroemdste, en tegelijkertijd onbekendste regio’s beschouwd. U zult hier een sprookjesachtige fjordenwereld ontdekken die de gerenommeerde ‘European destination of Excellence’ prijs heeft gewonnen en door Lonely Planet in de top 10 van meest indrukwekkende bestemmingen werd geplaatst. Ísafjörður is de grootste stad op het schiereiland. Maak een kleine wandeling door dit kleine stadje en geniet van de gevarieerde architectuur.

3e dag: Ittoqqortoormiit

De bijna onuitsprekelijke naam van deze nederzetting betekent: ‘Plaats met de grote huizen’ en is zo’n beetje de meest afgelegen stad in Groenland. Toch voelt het bijna grootstedelijk aan! De lokale jagers, zijn de enigen die vallen mogen zetten in het Nationale Park Noordoost-Groenland. Het programma omvat onder meer het museum, de kerk en een tentoonstelling.

4e - 8e dag: Scoresbysund

We varen door 's werelds grootste fjordensysteem waar de warme golfstroom voor de kust van Oost-Groenland overgaat in kouder water. Enkele van de plaatsen die we op deze expeditie bezoeken zijn de afgelopen eeuwen nauwelijks bezocht. Op onze verkenningstocht door de Scoresbysundfjord zullen we op verschillende plaatsen proberen aan land te gaan, zoals de voormalige Thule handelspost Syd Kap, de historische nederzetting Bjørne Øer en Hecla Havn waar Arctische hazen, lemmingen en ptarmigans (sneeuwhoenders) te spotten zijn. Bij Viking Bay kunt u de Colombia basalt rotsformaties of de grote gletsjer bezoeken. In Qupaulakajik zijn meer dan 200 miljoen jaar oude fossielen gevonden. De 'Alpine-achtige' bergen stijgen loodrecht tot een hoogte van meer dan 2.500 meter boven zeespiegel. De wateren zijn bezaaid met grote ijsbergen, de dalen worden bewoond door muskusossen, poolvossen en de zeer zeldzame Arctische wolf, terwijl de witte Groenland valk, de sneeuwuil en een grote verscheidenheid aan zeevogels in de lucht te spotten zijn. En waar ijs is... zijn ijsberen!

Klik voor een grotere foto

9e dag: Jan Mayen

Het afgelegen eiland Jan Mayen ligt op de Noord-Atlantische rug die de Noord-Amerikaanse- en de Euraziatische continentale platen scheidt. Het eiland bestaat uit twee delen, verbonden door een smalle landtong en is gedeeltelijk bedekt met gletsjers. Maar weinig mensen bezoeken het eenzame vulkaaneiland (Beerenberg, ca. 2.200 meter) en het is puur en ongerept gebleven. In de 16de eeuw gingen Nederlandse walvisjagers vanuit Jan Mayen op jacht naar walvissen, tegenwoordig wordt het eiland vooral bezocht door onderzoekers die op een Noors weerstation werken. De crew van de Fram doet haar best om een tocht op het eiland mogelijk te maken. Een unieke ervaring! Op de 10e dag varen we verder richting Noorwegen.

11e dag: Lofoten

Langs de kust van de Vesterålen- en Lofoten eilanden varen we over de Raftsund en bezoeken de smalle Trollfjord waar de verticale bergwanden loodrecht uit de zee rijzen. Het spectaculaire Lofotengebied staat bekend om zijn uitstekende vis, extreem mooie natuur en pittoreske vissersdorpjes.

12e dag: Torghatten

Geniet van het uitzicht op Torghatten, de berg met het gat, op de route langs de kust van Helgeland.

13e dag: Sistranda & Frøya

Het eiland Frøya, langs de kust van Trøndelag, is onderdeel van een indrukwekkende archipel die meer dan 5400 eilandjes omvat. Het landschap van Frøya is heuvelachtig, en het charmante dorpje Sistranda is het administratieve centrum van het eiland.

14e dag: Åndalsnes

Wij zullen een dag in Åndalsnes doorbrengen, een populaire bestemming vanwege de ligging aan de voet van een aantal spectaculaire bergen. De haarspeldbochtenweg 'Trollstigen' en de waterval 'Vermafossen' zijn een bezoek waard.

15e dag: Bergen

Onze expeditie eindigt in de gezellige universiteitsstad Bergen. Maak van de gelegenheid gebruik om de historische en door UNESCO als erfgoed erkende Hanzestad te verkennen voordat u terug naar huis vliegt.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode: 6/9–20/9/2017

Boekingscode: CENFRGRE1702

vanaf € 7.218 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP