Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

18 Daagse expeditiereis - CENFRWOR1705

Patagonië & Malvinas
Het unieke Zuid-Atlantische dierenparadijs

Argentinië, Zuid-Georgia & Falklandeilanden

Deze expeditiereis brengt u naar de ongerepte natuur van de regio Valdés aan de Argentijnse oostkust van Patagonië, de Falklandeilanden en Zuid-Georgia. In dit unieke dierenparadijs komt u - tijdens wandelingen en kajaktochten - in contact met zee-olifanten, walvissen, robben en vele vogel/pinguïnsoorten.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

 

1e dag: Montevideo

Uw reis begint in de hoofdstad van Uruguay als ms Fram via de Rio de la Plata koers zal zetten richting de Atlantische oceaan. Op de drukke riviermonding kunt u vele schepen vanuit de gehele wereld waarnemen. Geniet op de 2e en 3e zeedag van de tropische temperatuur aan dek en leer van de lezingen die door het expeditieteam aan boord worden georganiseerd.

4e dag: Valdés Península

We bezoeken het pittoreske stadje Puerto Madryn in het Argentijnse deel van Patagonië. Het schiereiland Valdés is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral beroemd om de zeer rijke en gevarieerde natuurlijke habitat en is de thuisbasis van de zuidkaper, een zeldzame walvis, en een voortplantingsgebied voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland. De dierenwereld op het schiereiland bestaat uit onder andere guanaco's, gordeldieren, mara's en nandoes. Vanaf het dek kunt u op de 5e dag het gevarieerde leven rondom de oceaan observeren of lezingen van het expeditieteam bijwonen.

Klik voor een grotere foto

6e dag: Falklandeilanden

De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, is een schaarsbevolkte eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. De eilanden vormen een Brits overzees gebiedsdeel en bestaan uit twee hoofd­eilanden (West-Falkland en Oost-Falkland) en circa 700 kleine eilanden. Kroon op de Falk­landtour is de hoofdstad Port Stanley, die u met bonte Victoriaanse huizen begroet. Door de sub Antarctische ligging heeft zich hier een grote verscheidenheid aan diersoorten ontwikkeld. Maar liefst vijf, van de wereldwijd 18, bekende pinguïnsoorten zijn hier thuis. Op de 7e en 8e dag steken we de Antarctische convergentie over, waar de koudere wateren van de zuidelijke oceanen naar elkaar bewegen.

9e - 13e dag: Zuid-Georgië

Vijf unieke dagen in Zuid-Georgië, een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebruikt als uitvalbasis van de walvisvaart. Het is bijna ongelofelijk hoeveel is veranderd sinds de bloedige tijd van de walvisvangst. Het huidige Zuid-Georgië is een waar paradijs, niet alleen voor liefhebbers van landschapsschoon, maar vooral voor dierenliefhebbers. Robben en zeeolifanten brengen hier hun nageslacht ter wereld. Hier broeden miljoenen pinguïns. Een van de hoogtepunten is de grootste kolonie van Koningspinguïns ter wereld. De pinguïns worden tot 95 cm groot en is, op de keizerspinguïn na, de grootste pinguïnsoort. U herkent ze aan de geeloranje veren en de gele ondersnavel. U loopt in de voetsporen van de grote ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton die hier op 5 maart 1922 is begraven. We bezoeken de machtige Drygalski­fjord, een 1,6 km brede, door gletsjers omgeven burcht, die naar de Duitse ontdekkingsreiziger Erich von Drygalski genoemd is. Ons expeditieteam vertelt u graag over alle facetten van Zuid-Georgië, van de geologie en glaciologie tot aan de paringsrituelen van de Zwarte Albatros of over de legendes van de Noorse walvisjagers. Ook op de 14e en 15e dag als we weer terugvaren richting de Falklandeilanden.

16e dag: Falklandeilanden

Op de Falk­landeilanden vindt u meer dan 70 verschillende diersoorten van pinguïns tot pelsrobben. De eilanden herbergen een enorme rijkdom aan vogels zoals de rotspinguïn, ezels­pinguïn, magelhaenpinguïn, macaronipinguïn, wenkbrauwalbatros, dwarsgestreepte cara-cara, cobbs winterkoning en de falklandbooteend. Dit is een niet-verontreinigde omgeving met fantastisch heldere blauwe luchten, naadloze horizon, grote open ruimten, bomen en prachtige witte zandstranden. De fotogenieke pin­guïns komen dichtbij, werpen u achteloos een blik toe, en gaan onverstoord verder! We gebruiken onze landingsboten om aan wal te gaan voor het verkennen, wandelen of het observeren van de vogels. Op de 17e dag varen we naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika.

18e dag: Ushuaia–Buenos Aires

Na alle avonturen heeft u in Ushuaia weer vast land onder de voeten. Na het verlaten van het schip wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Optioneel kunt u uw verblijf in deze kosmopolitische stad verlengen om alle spectaculaire indrukken nog eens de revue te laten passeren.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfer in Ushuaia. • Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires inclusief belastingen. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode: 29/10–15/11/2017

Boekingscode: CENFRWOR1705

vanaf € 6.318 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP