Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

17 Daagse expeditiereis - CENFRWOR1706

Valparaíso–Costa Rica
Inca's, wereldwonder en Panamakanaal

Chili, Peru, Ecuador, Panama & Costa Rica

Vanuit Chili vertrekken we noordwaarts richting het unieke Lauca nationaal park. U bezoekt de mysterieuze Nazca lijnen en het oeroude koninkrijk Chimú, met de grootste uit leem opgetrokken citadellen uit de pre-Spaanse tijd. Na een schitterende tocht door het Panamakanaal eindigt uw reis in het mooie Costa Rica.

1e dag: Valparaíso, Chili

Voordat uw expeditiereis met ms Fram van start gaat raden wij u aan deze prachtige, kleurrijke en poëtische stad met z'n door UNESCO tot wereld­erfgoed verklaarde historische wijk te bezoeken.

2e dag: La Serena, Chili

De badplaats La Serena is de hoofdstad van de Coquimbo regio in de provincie Elqui. Het is één van de oudste steden en heeft een karakteristieke en stijlvolle neo-koloniale architectuur. Met zijn kleurrijke tuinen en vele klokketorens waant u zich in een andere periode. Het Archeologisch museum toont de oude Diaguita cultuur die nog vóór de Inca's is ontstaan. Breng ook een bezoek aan de La Recova markt waar u vele varianten handwerk en typische producten uit de regio, zoals pisco en papaja's, kunt kopen. De 3e en 4e dag varen we verder langs de kust.

5e dag: Arica, Chili

Arica heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat, zodat een dag op het strand wellicht een optie is. Of bezoek samen met ons expeditieteam het nabijgelegen Lauca National Park met z'n adembenemend mooie combinatie van sneeuwbedekte vulkanen, sprankelende meren, geïsoleerde warmwaterbronnen, idyllische bergdorpjes en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Vele paden en plekken in deze regio zijn onderdeel van de Chileense Inca trail. De 6e dag varen we verder langs de kust.

7e dag: Puerto General San Martin, Peru

Puerto General San Martin is de toegangspoort tot de beroemde en mysterieuze Nazcalijnen, de enorme geogliefen en tekeningen in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru. De lijnen, die rond het begin van onze jaartelling in de bodem zijn gekrast, behoren tot de grootste raadsels van de archeologie vanwege hun aard, omvang, hoeveelheid en continuïteit. De geogliefen illustreren levende/imaginaire wezens, gestileerde planten of geo­metrische figuren en kunnen een lengte van enkele kilometers hebben.

Klik voor een grotere foto

8e dag: Callao, Peru

Callao ligt net buiten Lima en is een belangrijke handelsroute voor de Peruaanse economie. Het historische centrum heeft vele charmante herenhuizen met mooie balkons, musea, kerken en het fort van Koning Felipe.

9e dag: Salaverry, Peru

Salaverry is het startpunt voor de tocht naar het oude Chimú koninkrijk. De Chimú-cultuur bestond vanaf 850 tot 1470, waarna de cultuur werd ingelijfd bij het rijk van de Inca's. Zij stichtten hun hoofdstad aan de oevers van de Moche en noemde het Chan Chan (zon-zon). Het bedreigde erfgoed (UNESCO) had een oppervlakte van acht vierkante mijl en werd gebouwd met behulp van klei, modder, kiezels, stro en riet, waarmee het Amerika's grootste lemen cita­del in de pre-Spaanse tijden was. De 10e dag varen we verder langs de kust.

Klik voor een grotere foto

11e dag: Manta, Ecuador

Vanuit de bruisende en welvarende havenstad Manta raden wij de excursie naar Montecristi aan. Hier worden de echte traditionele Panama hoeden met de hand en tot in het kleinste detail geweven. Een echte 'superfino' hoed zou water kunnen vasthouden, en zou strak opgerold door een trouwring moeten passen. De 12e dag varen we verder langs de kust.

13e dag: Fuerte Amador, Panama

Fuerte Amador is de ingang van het Panamakanaal aan de Stille Oceaan. De haven ligt op slechts 20 mijl afstand van Panama City, een van de meest kosmopolitische steden in Centraal-Amerika met een spectaculaire architectonische en etnische diversiteit. Neem deel aan de rondleidingen, geniet van een dag aan het strand of verken het weelderige regenwoud.

14e - 15e dag: Panamakanaal

Ervaar de sensatie als we het kanaal invaren en door het complexe sluizensysteem worden gevoerd waarbij ms Fram van het zeeniveau naar een volgende waterlichaam wordt geheven. Het Panamakanaal is een van de grootste projecten die ooit is gerealiseerd, met een enorme invloed op de scheepvaart tussen de twee oceanen, waarbij het de plaats innam van de lange en verraderlijke route via de Drake Passage en Kaap Hoorn.

16e - 17e dag: Puerto Limón & San José, Costa Rica

Na aankomst in Puerto Limón, wordt u naar uw hotel in San José gebracht, de historische hoofdstad van Costa Rica wat letterlijk 'Rijke kust' betekent. Na het ontbijt komt uw Zuid-Amerikaanse expeditie tot een einde.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfer van Puerto Limón naar San José inclusief excursie Tortuguero kanaalboot en lunch. • Hotelover­nachting (1x) in San José incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

17 daagse expeditiereis

Reisperiode: 10/3–26/3/2018

Boekingscode: CENFRWOR1706

vanaf € 6.808 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP