Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

16 Daagse expeditiereis - CENMSANT1703

Vuurland & Pinguïns
Ontdek Patagonië & Antarctica

Chileense fjorden, Patagonië en Antarctica

Uw expeditie start in de grenzeloze natuur van Vuurland met actieve vulkanen, diepblauwe lagunes en imposante gletsjers. Ervaar het beste van Patagonië en laat u betoveren door de wilde Chileense fjorden en het mythische Kaap Hoorn. Op Antarctica
komt u vlakbij de pinguïns en kunt u de enorme ijsbergen bijna aanraken.

1e dag: Santiago de Chile

Uw reis begint in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, aan de voet van de Andes en misschien wel de modernste en meest Europese metropool van heel Zuid-Amerika. Neem voldoende tijd om deze mondaine wereldse stad met z'n mediterrane klimaat te ontdekken voordat u het fascinerende landschap van fjorden, gletsjers en ijsbergen induikt.

2e dag: Punta Arenas

U vliegt naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas waar de crew van ms Midnatsol u welkom heet aan boord. Het avontuur begint in de legendarische Straat Magellaan voorbij Tucker eiland waar u de beroemde Magelhaen pinguïns van nabij ziet. Een ander hoogtepunt: het landschappelijk indrukwekkende Gabriel Kanaal.

3e-5e dag: Chileense fjorden / Tierra del Fuego

De komende drie dagen verkennen we het betoverende landschap van de unieke Chileense fjorden: bizar gevormde ijsbergen, blauwe gletsjers, verborgen baaien, desolate eilanden, machtige met sneeuw bedekte vulkanen. Eén van de meest beroemde en mooiste fjorden is de Garibaldi fjord. We varen door het Beagle Kanaal, de Zeestraat Magellaan - genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan - en het Gabriel Kanaal met zijn zeeleeuwen, condors en de beroemde magelhaenpinguïns.

Klik voor een grotere foto

6e dag: Zeedag

Terwijl we door de Drake Passage varen, kunt u zich in alle rust voorbereiden op het Antarctische avontuur. U komt in de stemming door de interessante lezingen van onze expeditieleiders.

7e-12e dag: Antarctica

Eindelijk is het zover: wat een bijzonder gevoel om voor het eerst Antarctica te zien. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica is een witte wildernis en laat de natuur zien in haar mooiste en meest betoverende verschijning. Uw eerste bezoek is aan Half Moon eiland. Hier vindt u op de klippen een enorme kolonie kinband pin­guïns. Ook op de volgende stop, Yankee Harbour, spelen pinguïns de hoofdrol. Dit keer een ezels­pinguïns kolonie met circa 4.000 broedparen. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de Bransfield Straat dat een geliefde foerageerplaats voor walvissen is. Neko Harbour is één van de weinig landingsplaatsen op het Antarctische vasteland. Bereidt u voor op een luidruchtig onthaal door de ezelspinguïns. Een interessante afwisseling wacht u in Paradise Bay. Hier bezoekt u het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, dat schilderachtig tussen de sneeuwbedekte bergen en de geweldige gletsjers ligt. Vervolgens kunt u zich verheugen op een ademstollende aanblik in het Neumayer- en Lemaire-Kanaal. Hier bevinden zich tot 1.000 m hoge glinsterende ijspunten en verandert de natuur in een bevroren sprookjeslandschap. We varen verder door het nauwe Errera Kanaal naar het rotseiland Cuverville. Welkom bij de ezels­pinguïns en de zeeluipaarden. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

Klik voor een grotere foto

13e dag: Zeedag

De kompasnaald wijst weer noordwaarts. Op de terugweg passeren we de Drake Passage waar drie oceanen elkaar treffen en een rijke fauna is ontstaan met vele soorten walvissen, dolfijnen, maar ook vogels zoals albatrossen en pinguïns.

14e dag: Kaap Hoorn/Puerto Williams

Verder gaat het naar de door sagen omgeven zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Kaap Hoorn. Het spectaculaire eindpunt van het 7.500 km lange Andesgebergte biedt met de steil uit zee oprijzende bergen een bijzondere aanblik. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkelboot aanmeren. De enige bewoning is een kleine bemande post. En we passeren Puerto Williams, waar de kleurige huizen in de stad in vrolijk contrast staan met de scherpe spitsen van de omringende bergen.

15e dag: Chileense fjorden

Nog eenmaal kunt u genieten van de unieke wereld van de Chileense fjorden. Ziet u de dolfijnen die rond de boot zwemmen en de dicht beboste bergen naast de sneeuwbedekte toppen? Na de Straat Magellaan vaart u diep in de fjorden.

16e dag: Punta Arenas

Na het ontbijt verlaat u uw schip dat u deze reis zo trouw heeft gediend. Vanuit Punta Arenas vliegt u met duizenden herinneringen terug naar Santiago de Chile.

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Vlucht Santiago de Chile–Punta Arenas vv incl. belastingen. •  Transfer in Santiago de Chile. •  Transfer in Punta Arenas inclusief excursie. •  Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

16 daagse expeditiereis

Reisperiode: 3/12–18/12/2017

Boekingscode: CENMSANT1703

vanaf € 5.194 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP