Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENMSANT1705

Avontuur & verwondering aan het einde van de wereld

Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden

Ga met ons mee naar het einde van de wereld! Het comfortabele ms Midnatsol brengt u naar de spectaculairste gebieden van het zuidelijk halfrond. Van de Chileense fjorden via Kaap Hoorn naar het gigantische ijscontinent: Antarctica. Op dit unieke avontuur zult u de wonderen van de aarde van zeer nabij meemaken.

1e dag: Santiago de Chile

De Chileense hoofdstad Santiago de Chile, een levendige stad aan de voet van de Andes, is het startpunt voor deze 15-daagse expeditiereis. In deze mondaine wereldse stad met z'n mediterrane klimaat overnacht u voordat u het fascinerende landschap van fjorden, gletsjers en ijsbergen induikt.

2e dag: Punta Arenas

U vliegt naar het uiterste zuiden van het land, naar Punta Arenas, de grootste stad van zuidelijk Patagonië. Nadat u bent ingescheept op ms Midnatsol varen we door de Zeestraat Magellaan- genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger. Op het bergachtige Tucker eiland in het nationaal park Tierra del Fuego ziet u voor het eerst de beroemde magelhaenpinguïns en met wat geluk ook zeeleeuwen en dolfijnen.

3e dag: Chileense fjorden

Na onze vaart door het zeer nauwe Gabriel kanaal naderen we het betoverende landschap van de Chileense fjorden. Hier ontvouwt de spectaculaire natuur zich in al haar pracht: voor ons liggen bergen en gletsjers van een uitzonderlijke schoonheid. Eén van de beroemdste en mooiste fjorden is de Garibaldi fjord.

4e dag: Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkelboot aanmeren.

5e - 6e dag: Zeedag

Verder gaat het richting Zuidpool. Terwijl we varen door de beroemde Drake Passage, kunt u genieten van de lezingen over Antarctica van de expeditieleider.

Klik voor een grotere foto

7e-11e dag: Antarctica

Vandaag bereiken we hét hoogtepunt van uw reis! Een oneindige witte wereld strekt zich voor uw ogen uit en Antarctica begroet u met een gouden zon, blauwe hemel en zilveren sneeuw. Alles is zoals in uw droom en zal u in verwondering brengen. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. U gaat aan land op Half Moon eiland, de parel van de Zuid-Shetland eilanden waar vele kinbandpinguïns, imposante zeemeeuwen en robben leven. Yankee Harbour is een eldorado voor dierenliefhebbers. Geniet van de grootste blik over de Straat McFarlane in de richting van Livingston eiland en het uitzicht op de Bransfieldstraat; een bekende foerageerplaats voor walvissen. Verder gaat het naar Mikkelsen Harbour op de zuidzijde van Trinity eiland en Neko Harbour dat wordt omringd door een imposant berglandschap. Ook Paradise Bay met haar geweldige gletsjers en sneeuwbedekte bergen staat vanaf nu in uw geheugen gegrift. In het Neumayer kanaal, maar vooral in het slechts 200 meter brede Lemaire kanaal kunt u de ijsbergen bijna aanraken. Even indrukwekkend is de passage door het nauwe, met ijsbergen bezaaide Errera kanaal. U krijgt grote bewondering voor de professionele crew van ms Midnatsol die soepel alle hindernissen neemt. Op het Cuverville eiland wordt u begroet door een geluid dat lijkt op het balken van ezels: hier huist de grootste ezelspinguïn kolonie ter wereld. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

12e dag: Zeedag

Tijd om de indrukken op u in te laten werken en deel te nemen aan de interessante lezingen waardoor uw kennis zich nog verder verdiept.

13e dag: Kaap Hoorn/Puerto Williams

Als het op de heenreis onmogelijk was, proberen we hier nogmaals om vaste voet te krijgen op Kaap Hoorn. In ieder geval bezoeken we het Chileense Puerto Williams, de zuidelijkste stad ter wereld, dat met haar pittoreske huizen een mooi beeld biedt.

14e dag: Chileense fjorden

Zorg dat u aan dek staat bij deze laatste panorama vaart met een onovertroffen uitzicht op de Chileense fjorden, de sneeuwbedekte vulkaantoppen, de dolfijnen en zeeleeuwen.

15e dag: Punta Arenas

In Punta Arenas begon, en eindigt uw unieke avontuur, hier neemt u het vliegtuig terug naar Santiago de Chile.

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Santiago de Chile–Punta Arenas vv incl. belastingen. • Transfer in Santiago de Chile. • Transfer in Punta Arenas inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode:
18/1–1/2/2018
31/1–14/2/2018
13/2–27/2/2018

Boekingscode: CENMSANT1705

vanaf € 5.775 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP