Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

17 Daagse expeditiereis - CENMSANT1706

Ongerept & overweldigend Antarctica

Chileense fjorden, Patagonië, Falklandeilanden en Antarctica

Ons expeditieteam begeleidt u tot aan het einde van de wereld! Het ms Midnatsol brengt u naar de spectaculairste oorden van het zuidelijk halfrond. Adembenemende Chileense fjorden, door sagen omgeven Kaap Hoorn en het ijscontinent Antarctica. Op deze avonturenreis komt u zeer dichtbij de wonderen van de aarde.

1e dag: Santiago de Chile

Uw reis begint in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, aan de voet van de Andes en misschien wel de modernste en meest Europese metropool van heel Zuid-Amerika. Neem voldoende tijd om deze mondaine wereldse stad met z'n mediterrane klimaat te ontdekken voordat uw expeditie naar het stille Zuiden start.

2e dag: Punta Arenas

In de voormiddag vliegt u naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas waar de crew van ms Midnatsol u welkom heet aan boord. Uw avontuur begint in het landschappelijk indrukwekkende Gabriel Kanaal, voorbij Tucker eiland. De bergeilanden van de Vuurland archipel zijn een eldorado voor dolfijnen, zeeleeuwen en de beroemde Magelhaen pinguïns.

3e-5e dag: Chileense fjorden/Garibaldi Fjord & Tierra del Fuego

De komende drie dagen verkennen we het betoverende landschap van de unieke en adembenemende Chileense fjorden: bizar gevormde ijsbergen, blauwe gletsjers, verborgen baaien, deso­late eilanden, machtige met sneeuw bedekte vulkanen. Hoogtepunt is één van de beroemdste en mooiste fjorden: de Garibaldi fjord met de geweldige Garibaldi gletsjer. We varen door het Beagle Kanaal naar het Chileense Puerto Williams, de meest zuidelijke stad ter wereld en verder door de Zeestraat Magellaan - genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan - en het Gabriel Kanaal met zijn zeeleeuwen, condors en de beroemde magelhaenpinguïns. In 1616 noemde Willem Corneliszoon Schouten het meest zuidelijke puntje van Chili, Kaap Hoorn, naar zijn woonplaats Hoorn

6e dag: Zeedag

U vaart door de beroemde Drake Passage en heeft tijd voor talloze interessante lezingen over de geschiedenis, de flora en fauna en de verschillende excursies op uw volgende bestemming: Antarctica.

7e-10e dag: Antarctica

De volgende vijf dagen verblijft u in één van de meest authentieke regio’s van deze aarde. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica laat de natuur in haar meest betoverende verschijning zien. Uw eerste bezoek is aan Half Moon eiland, de thuisbasis van veel verschillende soorten pinguïns. Op Neko Harbour maakt u kennis met het bijzondere, balkende geluid van de ezelspinguïns. Even later, in Paradise Bay, geniet u van de magnifieke aanblik van gletsjers die zich in het water spiegelen. Op Yankee Harbour wonen meer dan 4.000 ezelspinguïn broedparen. Maar ook het uitzicht over de Mc-Farlane-Straat in de richting van Livingston eiland en door de Bransfieldstraat zijn heel bijzonder. In het Neumayer kanaal en in het daarop volgende Lemaire kanaal rijzen punten van ijsbergen hoog uit zee vandaan. In dit sprookjesachtige landschap ziet u robben en ­pinguïns en met wat geluk nog veel meer. Dan volgt de passage door de schilderachtige, maar ook zeer nauwe Errera kanaal naar Cuverville. Het ms Midnatsol laveert soepel tussen de talloze ijsbergen door naar het strand waar u de grootste ezelspinguïn kolonie ter wereld ontmoet. U sluit af met een bezoek aan King George eiland, het grootste eiland in de archipel van de zuidelijke Shetland eilanden. Een bezienswaardigheid hier is het onderzoeksstation Henryk Arctowski. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

11e dag: Zeedag

Dat was een ongelofelijk avontuur, maar er wacht nog meer op u: de grote verscheidenheid van flora en fauna van de Falklandeilanden.

12e-14e dag: Falklandeilanden

Door de sub-Antarctische ligging kan zich hier een grote verscheidenheid aan soorten ontwikkelen. Zo leven hier vijf van de wereldwijd 18 bekende pinguïnsoorten, waaronder één van de grootste: de koningspinguïn. Gedurende uw bezoek aan Westpoint eiland, Carcass eiland en aan de hoofdstad Port Stanley zult u de grappige dieren die bijna 1 meter lang worden, van zeer nabij kunnen bekijken.

15e-16e dag: Zeedag

Geniet gedurende de zeedagen van de rust en de interessante lezingen van het expeditieteam.

17e dag: Montevideo

Aan de monding van de Rio de la Plata eindigt uw expeditie. Na het ontbijt verlaat u het schip dat u veilig heen en weer terug bracht op deze onvergetelijke reis.

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Santiago de Chile–Punta Arenas vv incl. belastingen. • Transfer in Santiago de Chile. • Transfer in Punta Arenas inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

17 daagse expeditiereis

Reisperiode: 26/2–15/3/2018

Boekingscode: CENMSANT1706

vanaf € 5.446 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP