Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

14 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1701

Montevideo–Fortaleza
Langs de groene Braziliaanse kust

Uruguay & Brazilië

Ga mee op een expeditie langs de meer dan 7000 mijl lange Braziliaanse kust. Brazilië biedt enkele van 's werelds mooiste tropische stranden en vele interessante steden. De mix van adembenemende natuur, excursies naar het regenwoud, interessante lezingen en samba muziek maken dit avontuur nog aantrekkelijker.

1e - 2e dag: Montevideo, Uruguay

Uw reis begint met een hotel overnachting in de hoofdstad van Uruguay. U heeft voldoende tijd om Montevideo te verkennen want ms Midnatsol zal pas de volgende middag via de Rio de la Plata koers zetten naar de Atlantische oceaan. Op de drukke riviermonding kunt u vele schepen vanuit de gehele wereld waarnemen. Geniet van de tropische temperatuur aan dek en leer van de lezingen die door het expeditieteam aan boord worden georganiseerd.

3e dag: Rio Grande do Sul, Brazilië

De zuidelijkste staat van Brazilië, grenzend aan Uruguay en Argentinië, is een paradijs voor vogelliefhebbers met hoge watervallen en diepe canyons in de nationale parken en de 'cowboy cultuur' van de gauchos (veehoeders). De 4e dag varen we verder langs de kust.

5e dag: Paranagua, Brazilië

De stad werd in 1550 gesticht en herbergt nog vele oude koloniale overblijfselen. Geniet van onze excursies, zoals de Serra Verde Express trein naar Morretes of bezoek het regenwoud in Salto Morato om vogels te spotten of om te zwemmen in de kristalheldere beekjes onder de indrukwekkende watervallen.

6e dag: Paraty, Brazilië

De opvallend mooie stad (UNESCO), met zijn oude koloniale huizen en geplaveide straten, is omgeven door eilanden, beschutte stranden en een achtergrond van steile, door jungle-begroeide bergen. Paraty bloeide op tijdens de Braziliaanse goudkoorts in de 17e eeuw toen de stad het eindpunt van de 'Gold Trail' was, een door de Guaianazes Indianen aangelegde 745-mijl lange weg door het ruige terrein van het regenwoud tussen de goudmijnen en de Atlantische Oceaan. Aan het begin van de 19e eeuw, bloeide Paraty wederom op als gevolg van de handel in koffie en de productie van Cachaça, een gedistilleerde drank gemaakt van suikerrietsap. De kustlijn en bossen trekken wandelaars, botanici en ornithologen vanuit de hele wereld. De 7e en 8e dag varen we verder langs de kust.

Klik voor een grotere foto

9e dag: Ilhéus, Brazilië

Ilhéus is een ontspannen stad met vele attracties, waaronder diverse musea en kerken, een botanische tuin, een reservaat voor luiaards, oude suikerfabrieken, cacaoplantages en een keur aan prachtige stranden. Neem deel aan onze excursies zoals een bezoek aan de cacao­plantages of een rondleiding door de stad.

10e dag: Salvador, Brazilië

De stad dankt zijn naam aan het feit dat de Portugezen op 'Allerheiligen' in 1501 de baai binnenvoeren. Salvador was tussen de 16e en 18e eeuw een belangrijk centrum voor de Atlantische slavenhandel waardoor tegenwoordig bijna 80% van de inwoners Afrikaanse roots hebben. Salvador is een traktatie voor alle zintuigen zoals de smaak en uitnodigende geur van het exotische eten met Afrikaanse invloeden, het ritme van de Bahiaanse muziek, de kakafonie aan geluiden waar straatverkopers hun waren tussen het brullende verkeer proberen te verkopen en de kleurenpracht van de met goud ingelegde panelen op de verbazingwekkende hoeveelheid kerken. De historische bovenstad 'Pelourinho', met indrukwekkende koloniale Portugese architectuur, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De bovenstad en onderstad zijn verbonden door een art deco lift (Elevador Lacerda). De markt van de onderstad is bekend om haar lokale kunst. De 11e dag varen we verder langs de kust.

12e dag: Recife, Brazilië

In de jaren 1630-1654 was een groot deel van Brazilië onder Nederlands bewind en werd het gezag vanuit Recife - dat destijds Mauritsstad heette - uitgeoefend. Fort Oranje, Fort De Bruyn en het historische stadje Olinda herinneren nog steeds aan deze tijd en zijn door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het bruisende Recife wordt ook wel het 'Brazilaanse Venetië' genoemd omdat verschillende rivieren de stad in kleinere eilanden heeft verdeeld die door meer dan 50 bruggen met elkaar zijn verbonden. De 13e dag varen we verder langs de kust.

14e dag: Fortaleza, Brazilië

Fortaleza werd in 1649 als Fort Schoonenborch door de Nederlandse West-Indische Compagnie gesticht. Door de Portugezen werd het hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção. Bezoek het levendige historische 'Centro' met z'n vele winkeltjes en gezellige steegjes. Geniet van het eten in de barracas (restaurants) aan het strand. Breng een bezoek aan de oude vesting die in 1649 door de Nederlandse kapitein Matias Beck is gebouwd en bewonder de op twee na grootste kerk van Brazilië: de Fortaleza kathedraal.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen:  Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfer in Montevideo inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Montevideo incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

14 daagse expeditiereis

Reisperiode:
16/3–29/3/2017
13/3–26/3/2018

Boekingscode: CENMSWOR1701

vanaf € 2.767 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP