Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

14 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1703A

Casablanca–Lissabon
Ontdekkingstocht langs Atlantische eilanden

Ga mee op een reis die een spannende mix biedt van kleine steden met fascinerende geschiedenis, charmante dorpen en plaatsen van spectaculaire natuurlijke schoonheid, allemaal onder leiding van ons deskundig expeditie team. We reizen vanaf het legendarische Casablanca op een onvergetelijke tocht langs zelden bezochte en exotische Atlantische eilanden naar Lissabon.

Last Minute aanbieding

Casablanca–Lissabon
Aanbieding geldt voor de 14 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1703A met ms Midnatsol van 23/09–06/10/2017
Bezetting: 2 pers. 1 pers.
Ongespecificeerde Polar binnenhut (USPI), vanaf 999 1.249
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPL), vanaf 1.399 2.099
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPO), vanaf 1.799 2.699
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPB), vanaf 2.199 3.848
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPS), vanaf 2.999 3.998
Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.
Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: +31 (0)23-528 98 56.
Opmerkingen: • Prijzen zijn in € per persoon. • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voor­behouden. • I.v.m. ­ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.
Norske Noorwegen Reizen is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

Dag 1: Casablanca, Marokko

Onze eiland expeditie begint in Casablanca, Afrika. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord en verzorgen informatie over de aankomende dagen voordat het MS Midnatsol vertrekt. Verblijf op het dek wanneer het schip vertrekt uit de haven van Casablanca. De Hassan II Moskee zal uw aandacht trekken. De moskee is de 7e grootste moskee ter wereld. 105.000 Gelovigen kunnen hier tegelijkertijd bidden. Het maakt niet uit of u gelovig bent of niet; dit gebouw maakt indruk op iedereen.

 

Klik voor een grotere foto

 

Dag 2: Op zee

We varen westwaarts richting Tenerife, waar de eerste haven is waar wij aanleggen. We nodigen u uit om tijd door te brengen op het dek zodat u volledig kan genieten van het varen op zee. De lezingen die onze expeditie experts geven zullen u ook voorbereiden voor de aankomende bestemming. Uiteraard is er tijd om te praten met uw medereizigers of als u dat liever heeft, een stil hoekje te vinden en te genieten.

Dag 3: Santa Cruz de Tenerife, Canarische Eilanden

Santa Cruz de Tenerife is een prachtige haven in Tenerife, de grootste van de westerse eilanden in de Canarische archipel. Kenmerkend voor deze belangrijke haven zijn brede wegen, pleinen en exotisch aangelegde gebieden, niet te vergeten prachtige voorbeelden van moderne architectuur. Het is de een na grootste stad van de Canarische Eilanden en de hoofdstad van Tenerife.
Laat dat u niet afschrikken, de stad heeft veel te bieden, net als de omliggende gebieden. De vulkaan El Teide bijvoorbeeld met een hoogte van 3,718 meter. Met de omliggende omgeving vormt de vulkaan het Teide Nationaal Park en het geeft een rijke en diverse mix van vulkanische kenmerken en landschappen.
Neem deel aan onze optionele excursie naar El Teide, of wilt u liever naar San Cristóbal de la Laguna, een stad en gemeente in het noordelijke deel van het eiland, vaak gezien als het culturele centrum van Tenerife. De stad is gesticht eind 15e eeuw op 550 meter boven zeeniveau. Het bestaat uit twee stadscentra, beiden uit een andere tijd.

Dag 4: San Sebastian de La Gomera, Canarische Eilanden

In de ochtend arriveren wij in San Sebastian, de haven van het kleine eiland La Gomera en tegelijkertijd de hoofdstad. De stad is het economisch- en cultureel centrum van het eiland bekend om zijn historisch verleden. Als een van de zeven Canarische Eilanden, is het een van de minst bezochte eilanden, maar met zijn wilde landschappen, unieke flora en typerende steden, is het op zijn eigen manier een fascinerend eiland.
In het midden van het eiland vinden we Garajonay National Park, bestaand uit een dicht bos gemaakt van verschillende plantsoorten, waarvan Laurierbos ongeveer 70% er van bedekt. Het is vaak omringd door een zee van wolken dat een magisch gevoel er aan toevoegt. Deze mist wordt onderschept door het bos zelf en wordt omgezet tot een vochtbelasting wat essentieel is voor het overleven van een groen grondgebied op een dor eiland. Het bos is vrij uniek en is verklaard tot Werelderfgoed door UNESCO in 1986.

Dag 5: Op zee

We brengen de hele dag door op zee terwijl we richting Madeira varen. Opnieuw nodigen wij u uit om tijd door te brengen op het dek om volledig te genieten van de belevenis van het op zee zijn. Luister naar het geluid van de oceaan, ruik de zoute lucht en voel de wind – en met een beetje geluk, vang een glimp op van vogels en zoogdieren.
Onze expeditie experts nodigen u uit om deel te nemen aan de lezingen, die u voorbereiden op de volgende bestemmingen – Porto Santo en Madeira.

Dag 6: Funchal, Madeira

Vandaag zijn we afgemeerd in Fuchal, de hoofdstad van het prachtige en tropische groene eiland van Madeira, met zijn spectaculaire natuur en aangename temperaturen. Bekend als “de drijvende tuin” en “Parel van de Atlantische Oceaan”, ongeveer 900 kilometer gelegen van continentaal Portugal en 600 kilometer van de kust van Marokko.
Een van de meest belangrijke natuurlijke groene leefgebieden is het Laurissilva bos, een inheems bos uit het tertiaire tijdperk, bestaand uit een luxueuze groep van groenblijvende houten soorten, vooral in het noorden van het eiland. Ongeveer 20 miljoen jaar geleden bezette het bos grote gebieden ten zuiden van Europa en de Mediterraan bekken. Tegenwoordig is het beperkt tot een geografisch gebied genaamd Macaronesië, met het grootste stuk op Madeira. Dit inheemse bos is tot Natuurlijk Werelderfgoed door UNESCO verklaard in 1999.
Funchal is een moderne, kosmopolitische stad met een relaxte atmosfeer en geavanceerde levensstijl, rijk aan historisch erfgoed. Genesteld in een groot natuurlijk amfitheater met gebergte op de achtergrond. Het stadscentrum is uitnodigend met veel cafés en vele winkels, perfect geplaveide straten en interessante architectuur.

Dag 7: Porto Santo Eiland

Porto Santo kan worden beschreven als één lang strand met een beetje land er aan vastgemaakt. Het robuuste landschap van het eiland is perfect voor het maken van wandelingen en voor diegenen die geïntrigeerd zijn door geschiedenis – de hoofdstad van het eiland, Vila Baleira, was ooit een thuis voor niemand anders dan Christoffel Columbus.
Wanneer we aankomen op het eiland met onze kleine boten, is het aan u om het eiland te verkennen. Ga ons excursieprogramma na voor interessante en spannende manieren om het eiland te verkennen, of kom gewoon aan wal om een luie middag te ondergaan op het “gouden eiland”.

Dag 8: Op zee

Terwijl we Madeira achterlaten, zetten we koers naar de Azoren.

 

Klik voor een grotere foto

 

Dag 9: Angra do Heroísmo, Terceira Eiland, Azoren

Het eiland van Terceira wordt ook wel het “paarse” eiland genoemd en heeft 56.000 inwoners.
We beginnen ons bezoek op de plek waar de grote Portugese verkenners dat ook deden: op het UNESCO vermelde Angra do Heroísmo, de historische hoofdstad van de archipel en bovendien ook het oudste van de Azoren en de hoofdstad van de eilanden. Gesticht in de 15e eeuw, Angra heeft twee keer voor een korte periode gediend als hoofdstad van Portugal. De locatie langs de route van de Nieuwe Wereld heeft gezorgd voor kostbare handelsartikelen en heeft de stad welvarend gemaakt. Na een gewelddadige aardbeving in 1980 en de daaropvolgende reconstructie van de stad heeft ervoor gezorgd dat de oude stad tegenwoordig een juweel is geworden op het gebied van de Renaissance, waarbij de majestueuze Pacos do Concelho (gemeentehuis) een belangrijk voorbeeld is van het rijke architecturale erfgoed van Angra.
Het eiland heeft meer te bieden en een reis door delen van het eiland onthullen stapelmuren die een lapwerk van velden omringen met meer koeien dan mensen en de vulkanische Serra de Santa Bárbara berggroep in het westen.

Dag 10: Ilha do Pico, Azoren

Als het weer meezit kunnen we de 2,351 meter hoge vulkaan Ponta de Pico zien op het eiland, wat Portugal’s grootste berg is. Pico wordt ook wel, ter traditie van de Portugese dichter Raul Brandão, Ilha Preta (Zwarte Eiland) genoemd vanwege de zwarte vulkanische aarde, verantwoordelijk voor de door UNESCO aangewezen historische wijngaarden dat de ontwikkeling van het land heeft toegelaten.
Het landschap van dit op een na grootste eiland in de archipel is een sublieme mix van lava steen en exotische gewassen in een steeds veranderend landschap dat het schaars bevolkte eiland omhuld. Pico is ideaal voor wandelen en vogels spotten.
Het expeditieteam kan niet wachten om u uit te nodigen om het eiland te verkennen na aankomst. Een van onze optionele excursies neemt u mee naar de op UNESCO vermelde landschap van het Pico Eiland Wijngaard Cultuur¸een uitstekend voorbeeld van de toepassing van landbouwpraktijken op een afgelegen en uitdagend milieu.

Dag 11: Ponta Delga, São Miguel Eiland, Azoren

Onze eerste stop in de Azoren zal in Ponta Delga op São Miguel zijn, ook wel bekend als “het groene eiland”. Het is het grootste en meest bevolkte eiland van de 9 eilanden, met diverse landschappen, meren en rollende heuvels, bergen en groene vlaktes. De schoonheid van het eiland is zeldzaam en tijdloos.
De hoofdstad van het eiland is de charmerende stad Ponta Delgada. Met bijna 50.000 inwoners is deze universiteitsstad thuis voor net iets minder dan een derde van totale bevolking van de eilanden. Het is ook de hoofdstad van de archipel.
We bieden verscheidene excursies aan waarbij één u meeneemt naar de Sete Cidades berggroep dat het grootste westerse deel van het eiland bezet dat overeenkomt met een vulkanische krater en met water gevulde caldera. Lagoa das Sete Cidades (lagune) is de meest bekende foto van de Azoren. De vulkanische, nog groene, landschap van Sete Cidades is beschermd en aangewezen als een van de Zeven Natuurlijke Wonderen van Portugal.

Dag 12-13: Op zee

We brengen twee dagen door op zee terwijl de kapitein koers zet in oostelijke richting naar onze volgende bestemming: Lissabon. Ons expeditieteam zal de reis tot nu toe samenvatten en geven nog enkele lezingen aan boord. Neem deel aan experimenten in het wetenschapscentrum of leer meer over expeditie fotografie. Bekijk ons dagelijkse programma voor details.

Dag 14: Lissabon

Aan elke geweldige reis komt een eind – het is tijd om gedag te zeggen. Sinds de verovering van de Moren in 1147 is Lissabon een legendarische stad met eeuwen aan geschiedenis, gebouwd op zeven bergen langs de kust van de rivier Tejo. We raden u aan kennis te maken met de hoofdstad van Portugal nadat u ontscheept. We adviseren vooral om een bezoekje te brengen aan de UNESCO Werelderfgoederen Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém. De dichtbij de ingang gelegen Hiëronymietenklooster illustreert de Portugese kunst op zijn best. De nabijgelegen Toren van Belém, gebouwd om de expeditie van Vasco da Gama te herdenken, is een herinnering van de grote maritieme ontdekkingen dat de bakermat is van de moderne wereld.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

14 daagse expeditiereis

Reisperiode: 23/9–6/10/2017

Boekingscode: CENMSWOR1703A

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP