Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1704

Fortaleza–Montevideo
Ontdek de groene Braziliaanse kust

Brazilië & Uruguay

Vaar mee langs de meer dan 7.000 mijl lange groene kust van het grootste land van Zuid-Amerika, langs 's werelds beroemdste stranden, imponerende tropische regenwouden, exotische vissersdorpjes, zwoele sambadansers, historische steden en de culturele wereldmetropool Rio de Janeiro.

1e dag: Fortaleza, Brazilië

Fortaleza werd in 1649 als Fort Schoonenborch door de Nederlandse West-Indische Compagnie gesticht. Nadat de Portugezen het veroverden werd het hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção. Bezoek het levendige historische stadscentrum 'Centro' met z'n vele winkeltjes en gezellige steegjes. Geniet van typisch Braziliaans eten in de barracas (restaurants) aan het strand. Breng een bezoek aan de oude vesting die in 1649 door de Nederlandse kapitein Matias Beck is gebouwd en bewonder de op twee na grootste kerk van Brazilië: de Fortaleza kathedraal. De 2e dag varen we zuidwaarts langs de kust.

3e dag: Recife, Brazilië

In de jaren 1630-1654 was een groot deel van Brazilië onder Nederlands bewind en werd het gezag vanuit Recife - dat destijds Mauritsstad heette - uitgeoefend. Fort Oranje, Fort De Bruyn en het historische stadje Olinda herinneren nog steeds aan deze tijd en zijn door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het bruisende Recife wordt ook wel het 'Brazilaanse Venetië' genoemd omdat verschillende rivieren de stad in kleinere eilanden heeft verdeeld die door meer dan 50 bruggen met elkaar zijn verbonden. De 4e dag varen we verder langs de kust.

5e dag: Salvador Da Bahia, Brazilië

De stad dankt zijn naam aan het feit dat de Portugezen op 'Allerheiligen' in 1501 de baai binnenvoeren. Salvador was tussen de 16e en 18e eeuw een belangrijk centrum voor de Atlantische slavenhandel waardoor tegenwoordig bijna 80% van de inwoners Afrikaanse roots hebben. Salvador is een traktatie voor alle zintuigen zoals de smaak en uitnodigende geur van het exotische eten met Afrikaanse invloeden, het ritme van de Bahiaanse muziek, de kakafonie aan geluiden waar straatverkopers hun waren tussen het brullende verkeer proberen te verkopen en de kleurenpracht van de met goud ingelegde panelen op de verbazingwekkende hoeveelheid kerken. De historische bovenstad 'Pelourinho', met indrukwekkende koloniale Portugese architectuur, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De bovenstad en onderstad zijn verbonden door een art deco lift (Elevador Lacerda). De markt van de onderstad is bekend om haar lokale kunst.

6e dag: Ilhéus, Brazilië

Ilhéus is een ontspannen stad met vele attracties, waaronder diverse musea en kerken, een botanische tuin, een reservaat voor luiaards, oude suikerfabrieken, cacaoplantages en een keur aan prachtige stranden. Neem deel aan onze excursies zoals een bezoek aan de cacao­plantages of een rondleiding door de stad. De 7e en 8e dag varen we verder langs de kust.

Klik voor een grotere foto

9e dag: Rio de Janeiro, Brazilië

We raden u aan de ochtend aan dek te besteden en de eerste glimp van deze wereldstad op te vangen zodra we Guanabara Bay in varen. Dé onuitwisbare indruk als u het beroemde 38-meter hoge Christusbeeld op de top van de Corcovado voor de eerste keer ziet. Maak zelf een ontdekkingsreis door de stad van samba en bossanova, de stranden van Copacabana en Ipanema, de herkenningspunten Corcovado en Suikerbroodberg, de chique winkelstraten en de favela sloppenwijken of neem deel aan een van onze excursies naar de beroemde bezienswaardigheden. Ontspan met een cocktail op het wereldberoemde strand terwijl u luistert naar de jazzklassieker 'The Girl from Ipanema' in de uitvoering van Astrud Gilberto & Stan Getz. De 10e dag varen we verder langs de kust.

11e dag: Paranaguá, Brazilië

De stad werd in 1550 gesticht en herbergt nog vele oude koloniale overblijfselen. Geniet van onze excursies, zoals de Serra Verde Express trein naar Morretes of bezoek het regenwoud in Salto Morato om vogels te spotten of om te zwemmen in de kristalheldere beekjes onder de indrukwekkende watervallen. De 12e dag varen we verder langs de kust.

13e dag: Rio Grande do Sul, Brazilië

De zuidelijkste staat van Brazilië, grenzend aan Uruguay en Argentinië, is een paradijs voor vogelliefhebbers met hoge watervallen en diepe canyons in de nationale parken en de 'cowboy cultuur' van de gauchos (veehoeders).

14e - 15e dag: Montevideo, Uruguay

De hoofdstad van Uruguay is gelegen aan de monding van de rivier de Rio de la Plata en behoort tot de 30 veiligste steden van de wereld. Verken de stad na het afscheidsdiner aan boord en geniet van het nachtleven in Montevideo. U kunt ook bij ons aan boord blijven voor de volgende expeditie zuidwaarts richting Antarctica.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.• Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode: 9/10–23/10/2017

Boekingscode: CENMSWOR1704

vanaf € 2.574 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP