Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENNXSPI1703

Hamburg–Spitsbergen
Arctisch avontuur met fjorden en ijsberen

Langs de Deense en Noorse kust naar Spitsbergen

Combineer een reis langs de Noorse fjordenkust met de wildernis van Spitsbergen, het grootste eiland in de Svalbard Archipel. Aan boord van het ms Nordstjernen beleeft u de schoonheid van Noorse havensteden, imposante fjorden, kristalblauwe gletsjers, sprookjesachtige ijsformaties en fascinerende fauna.

 

1e DAG: Hamburg

In 1956 werd ms Nordstjernen in Hamburg gebouwd. Een mooi eerbetoon van deze statige dame om hier ons avontuur te beginnen.

2e DAG: Esbjerg & op zee

's Morgens bezoek aan Esbjerg, de grootste havenstad van Denemarken.

3e DAG: Lyseford & Stavanger

De prachtige Lysefjord is bekend vanwege de 'Preikestølen', de preekstoel-rots en 'Kjeråg', de enorme kiezelsteen voor waaghalzen. Het pittoreske Stavanger staat ook bekend als de olie-hoofdstad van Noorwegen.

4e DAG: Hardangerfjord & Bergen

Via Karmsundet en de Hardangerfjord bereiken we de charmante stad Bergen, dat er met zijn kleurrijke huizen, Bryggen en levendige havenfront (UNESCO) prachtig en vrolijk uit ziet. Verheug u op een internationale stad die een klein stedelijke charme heeft bewaard.

Klik voor een grotere foto

5e DAG: Flåm, Nærøyfjord & Gudvangen

Flåm, omgeven door steile bergen en indrukwekkende natuur, ligt aan het Auerlandsfjord, een zijarm van de 204 km lange en 1.308 m diepe Sognefjord. Op een treinreis over de beroemde Flåmbaan ziet u één van de meest bijzondere landschappen die Noorwegen biedt: torenhoge bergmassieven afgewisseld met spectaculaire watervallen.

6e DAG: Geirangerfjord en Ålesund

De Geirangerfjord geldt als één van de mooiste ter wereld. Beleef de adembenemende waterval ‘De zeven zusters’, maar ook de beroemde Jugendstil architectuur van de stad Ålesund. Ålesund kunt u zelfstandig of met een optionele excursie verkennen.

7e DAG: Trondheim

In de Nidaros Dom in de oude Noorse hoofdstad Trondheim, werden veel koningen gekroond. Deze Dom is, samen met andere bezienswaardigheden, een bezoek meer dan waard.

8e DAG: Lofoten & Trollfjord

Na een bezoek aan Svolvær varen we noordelijk naar de mooie Trollfjord die een lengte van 2 kilometer, een ingangsbreedte van 100 meter en een diepte van maximaal 62 meter heeft. De fjord is alleen toegankelijk voor wendbare schepen.

9e DAG: Tromsø

Nog maar 2.000 kilometer van de Noordpool verwijdert, ligt Tromsø, de ’Poort naar de Noordelijke IJszee’, met zijn levendige binnenstad en omgeven door schilderachtige Alpen, blauwe fjorden en honderden eilanden.

10e-11e DAG: Honningsvåg & zeedag

Honningsvåg is de meest Noordelijke stad ter wereld. Hier bevindt zich ook de Noordkaap: een massief van 308 meter hoogte bij de Barentszzee. We passeren de Noordkaap en zetten koers naar Spitsbergen. De reis naar Longyearbyen duurt twee dagen. Aan boord worden in een gemoedelijke sfeer verschillende lezingen gegeven over Arctis en de flora en fauna van de eilandengroep.

Klik voor een grotere foto

12e DAG: Barentszburg & Longyearbyen

De Noorse nederzetting Longyearbyen is bekend vanwege het prachtige landschap en de steenkoolmijnen. Het Svalbard museum laat u wetenswaardigheden zien over deze regio. In de Russische nederzetting Barentszburg kunt u een (optioneel) bezoek brengen aan het Pomoren museum, dat u alles laat zien over de -folklore van- Pomoren, van origine Russische migranten.

13e DAG: Woodfjord & Moffen

Deze regio is bezaaid met eilanden, fjorden en stranden en blikt op een lange geschiedenis van ontdekkingsreizigers terug. Toen Willem Barentsz de archipel in 1596 ontdekte, noemde hij het Spitsbergen omdat hij dezelfde spitse berg op het noordwestelijk deel van het eiland zag, als wij vandaag de dag.

14e DAG: Kongsfjord & Ny-Ålesund

Kongsfjord is de grootste fjord aan de Noordwest kust. Wellicht bezoeken we ook de Kross­fjord met toendra-landschappen, bergpieken en de Kongsbreen gletsjer. Ny-Ålesund is één van de noordelijkste nederzettingen ter wereld waar 's zomers een internationaal gezelschap van wetenschappers huist. Vroeger was Ny-Ålesund het vertrekpunt van talloze Noordpool expedities. De namen van Amundsen, Ellsworth en Nobile zijn voor altijd met dit oord verbonden.

15e DAG: Longyearbyen

Als we in de vroege morgen Longyearbyen bereiken, eindigt onze reis.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Vluchten Duitsland–Kangerlussuaq en Bergen–Duitsland incl. belastingen en transfer. •  Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Transfers in Kangerlussuaq en Bergen. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode: 19/5–2/6/2017

Boekingscode: CENNXSPI1703

vanaf € 3.637 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Nordstjernen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP