Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

12 Daagse expeditiereis - CENSPICE1701

Rondom IJsland
Het land van vuur en ijs

Rond het eiland van de sagen

IJsland is een eiland vol spannende tegenstellingen: vuur & ijs, gletsjers & vulkanen, eeuwenoude mythen & het moderne leven. De IJslandse tradities gaan terug tot de antieke sagen en de volksverhalen staan bol van mystiek, elfen en trollen. Met ms Fram vaart u - verlicht door de middernachtzon - rond het land van de sagen.

 

1e dag: Reykjavík

Uw reis begint in Reykjavík, de noordelijkste hoofdstad ter wereld, 'rokende baai' genoemd naar de stoomwolken die uit de warmwaterbronnen opstijgen. De gezellige winkelstraat 'Laugavegur' is door de geothermische activiteit bijvoorbeeld 's winters ijsvrij. Niet ver van deze bloeiende cultuurstad lokt de grenzeloze natuur die u de komende dagen intensief zult ervaren.

2e dag: Stykkishólmur

De westelijke regio staat bekend als 'het land van de sagen'. De omgeving van Stykkishólmur ligt vol met de meest bijzondere lavaformaties, vulkanische activiteit, sneeuwwitte gletsjers, warme en koude bronnen, een veelsoortige vogelwereld en een eindeloos landschap. Onze ervaren experts verklappen u de bijzondere mythen van de landstreek.

3e dag: Flatey & Bjargtanger

Op het charmante eiland Flatey lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De meeste huizen stammen uit de 19e eeuw waarbij een wandeling meer op een tijdreis lijkt. Het Látrabjarg kaapgebergte in het noordwesten behoort tot de best bewaarde geheimen van het eiland. Hurtigruten weet de weg naar deze relatief onbekende schat. Op een optionele excursie met polarcirkel-boten komen we zo dicht bij de vogelklippen dat u de papegaaiduikers, Jan-van-Genten, eidereenden, zeekoeten en noordse stormvogels bijna kunt aanraken.

4e dag: Ísafjörður

Het dorpje Ísafjörður is een rondgang waard. Het in 1734 gebouwde Tjöruhúsið is het oudste nog bestaande huis op IJsland. Dit huis is een onderdeel van het maritiem museum.

5e dag: Hornbjarg & Reykjafjörður

De 534 m hoge Hornbjarg klip rijst recht uit de zee omhoog en is een van de grootste broedplaatsen voor zeevogels. We hopen het prachtige gebied rondom Reykja­fjörður, dat alleen te voet of per boot bereikbaar is, uitgebreid te bekijken.

Klik voor een grotere foto

6e dag: Siglufjörður & Grímsey

De kompasnaald staat naar het Noorden en het landschap verandert. Siglufjörður is zowel bezienswaardig als ontspannend. Lavavelden en vulkaan­gebergte domineren hier het beeld. Met een wendbare poolcirkelboot passeert u de Noordpoolcirkel als we op het eiland ­Grímsey afstevenen.

7e dag: Akureyri

Het noordelijk gelegen Akureyri is het culturele en wetenschappelijke centrum en na Reykjavík een belangrijke metropool. Zoals overal bevinden de natuurwonderen zich op een steenworp afstand van de stad: hier vindt u de bijzondere Godafoss waterval die nauw met de eilandmythen is verbonden. Onze expeditieleider zal u daarover meer onthullen. Akureyri is bekend om zijn botanische tuin met bomen, planten en bloemen die, vanwege de geografische ligging (net beneden de poolcirkel), bijzonder zijn.

8e dag: Húsavík

Húsavík is de oudste nederzetting op IJsland. De beroemdste bezienswaardigheid is de houten in 1907 gebouwde kerk Húsavíkurkirkja. Húsavík is inmiddels uitgegroeid tot hét centrum voor walvis-spotters en heeft een walvismuseum. 's Avonds varen we langs het schiereiland Langanes.

9e dag: Bakkagerði & Seyðisfjörður

Bakkagerði is de belangrijkste nederzetting in de regio Borgarfjörður. De bergen hier zijn spectaculair en een excellente gelegenheid voor onze geologie-experts om het onderscheid uit te leggen tussen basalt en rhyoliet. De bonte houten huizen van Seyðisfjörður stammen uit het begin van de 20ste eeuw.

10e dag: Höfn

Bergen, brede rivieren en de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull, domineren het gebied rond het charmante vissersdorp Höfn. Aan de oostkust vindt u bossen, landerijen en een verscheidenheid aan kleurrijke vissersdorpjes.

11e dag: Surtsey & Heimaey

Surtsey is een vulkanisch eiland dat na de uitbarsting in 1963 vanaf 130 meter onder de zeespiegel de oppervlakte bereikte. De Vestmannaeyjar, of Westmänner- eilanden bestaan uit 15 grote en zo’n 30 kleinere eilanden. Een enorme vogelpopulatie vindt haar thuisbasis op de steile klippen. De grootste vogelklip is Heimaey.

12e dag: Reykjavík

Terug in Reykjavík. Hier eindigt onze expeditie die u in de wereld van de eeuwenoude sagen en in de meest spectaculaire landschappen op deze aardbol heeft gebracht.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56..

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

12 daagse expeditiereis

Reisperiode:
21/5–1/6/2017
1/6–12/6/2017

Boekingscode: CENSPICE1701

vanaf € 4.406 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP